Към началната страница
EUIPO
Защита на вашите марки и дизайни в Европейския съюз

Защита на Вашата интелектуална собственост в Европейския съюз

Подаване на заявка за дизайн

Нашата заявка за дизайн ви дава възможност да качвате статични и триизмерни изображения с функцията за плъзгане и пускане. Можете да изберете между два електронни формàта — формуляр в четири стъпки с интегрирани указания за регистрация по Fast Track или разширен формуляр за по-сложни заявки.

Преди да подадете заявка, можете да направите справка и със съвети и най-добри практики за подаване на заявка за дизайн, за да избегнете грешки при подаването на заявката.


Теми

 

Обяснения за формулярите

За да решите кой формат е по-подходящ за нуждите ви, разгледайте характеристиките на всяка от процедурите по-долу:

 
Формуляр в четири стъпки Разширен формуляр
Заявка по Fast Track — можете да регистрирате дизайн за два дни или по-бързо x
Можете да проверите за сходни дизайни в DesignView x
Означение на продукта от нашата база данни по Класификацията от Локарно Означение на продукта от нашата база данни по Класификацията от Локарно или собствено означение
Плащане с кредитна карта или по разплащателна сметка Плащане с кредитна карта, по разплащателна сметка или с банков превод
x Можете да използвате други дизайни като образец
x Можете да предоставите информация за изложбен приоритет
x Можете да изберете да претендирате за приоритет на по-късен етап (опцията „предявяване на претенция за приоритет по-късно")
Ако се претендира за приоритет, е необходимо да се представят удостоверителни документи Можете да претендирате за приоритет, без да прилагате документи (опцията „изпращане на документи по-късно")
x Импортиране и/или добавяне на представител, ако сте влезли в системата като заявител
Импортиране и/или добавяне на заявители и импортиране на допълнителни представители, ако сте влезли в системата като представител Импортиране и/или добавяне на заявители и добавяне на допълнителни представители, ако сте влезли в системата като представител
 

За информация как проверяваме заявките за дизайни, можете да прочетете нашите Насоки

This site uses cookies to offer you a better browsing experience, including for anonymized analytics. Find out more on how we use Cookies.