Към началната страница
EUIPO
Защита на вашите марки и дизайни в Европейския съюз

Защита на Вашата интелектуална собственост в Европейския съюз

Проекти

Проектът е заявка, която е запазена, но все още не е подадена. В този случай той се отнася до марка на Европейския съюз (марка на ЕС), регистриран дизайн на Общността (РДО) и други електронно подавани заявки.

Раздел Проекти в User Area

За достъп до раздел „Проекти“ кликнете върху „Проекти“ в менюто вляво на профила ви в User Area.

В раздела „Проекти“ на User Area има 3 подраздела:

 • марки на ЕС
 • други електронно подавани заявки (Други)
 • регистрирани дизайни на Общността (РДО).

Бележка: Проектите ще бъдат изтрити след 30 дни; за да ги съхраните след този период, изберете опцията за заключване. Проектите на дизайни обаче не могат да се заключват и винаги ще бъдат изтривани след 7 дни.


 • Менюта „Действия“

  По-долу е представен списък на менютата с действия (и техните функции), налични в раздела „Проекти“.

  Изпращане по електронна поща
  Можете да изпратите копие с информацията за проекта на електронна поща по ваш избор (възможни са няколко избора). За да извършите това действие, маркирайте текстовото поле от лявата страна на реда в таблицата, за да изберете нужния проект(и), след това кликнете върху бутона „Изпращане по електронна поща“. Въведете адреса на електронната поща на получателя в съответното поле в изскачащия прозорец и добавете бележка, ако желаете.

  Изтриване
  Ако искате да изтриете проект, има два начина да го направите:

  1. Кликнете върху иконата на кош за хартиени отпадъци от дясната страна на таблицата с избрания(те) от вас проект(и). Ще бъдете попитани дали искате да продължите и тогава можете да изберете между „Отказ“ на действието или „Изтриване“ на проект.
  2. Изберете карето за отметка в реда с проекта, който искате да изтриете, и кликнете върху бутона за изтриване. Ще се появи изскачащ прозорец, който ви позволява да приемете или да откажете изтриването.

  Заключване
  Проектите за марки се изтриват след 30 дни; ако трябва да съхраните проект след този период, изберете опцията за заключване.

  Бележка: Проекти на заявки за регистрирани дизайни на Общността обаче не могат да се заключват и винаги ще бъдат изтривани след 7 дни.

  Има два начина за заключване на проект:

  1. Кликнете върху сивата икона на катинарче от дясната страна на таблицата с избрания(те) от вас проект(и). Цветът ще стане по-тъмносив, което показва, че проектът е заключен.
  2. Изберете карето за отметка в реда с проекта, който искате да заключите, и кликнете върху бутона за заключване. Сивата икона на катинарче от дясната страна на реда ще стане по-тъмносива, което показва, че проектът е заключен.

  Отключване
  Ако не се нуждаете повече от даден проект, можете да го отключите. Има два начина да го направите:

  1. Кликнете върху сивата икона на катинарче от дясната страна на таблицата с избрания(те) от вас проект(и). Цветът ще стане по-светлосив, което показва, че проектът е вече отключен.

  2. Изберете карето за отметка в реда с проекта, който искате да отключите, и кликнете върху бутона за отключване. Сивата икона на катинарче от дясната страна на реда ще стане по-светлосива, което показва, че проектът е вече отключен.

  Бележки
  За да добавите бележка, кликнете върху иконата „Добавяне на бележка“. Ще се появи изскачащ прозорец. Добавете бележката и я запазете.

 • Възстановете заявка

  За да възстановите предходна заявка, изберете нужната позиция в таблицата и кликнете върху иконата на страницата в колоната „Действия“. Запазената заявка ще се отвори в нов прозорец.

 • Поле за бързо търсене

  Можете да търсите във вашите проекти, като използвате същата функция като Основно търсене в eSearch plus, но приложена за информацията, която се показва в модула „Проекти“. При търсенето ще получите резултати единствено от раздела, за който прилагате функцията за търсене.

  Въведете буквено-цифрови символи в полето за търсене.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience, including for anonymized analytics. Find out more on how we use Cookies.