Към началната страница
EUIPO
Защита на вашите марки и дизайни в Европейския съюз

Защита на Вашата интелектуална собственост в Европейския съюз

Проекти

Проектът е заявка, която е запазена, но все още не е подадена. В този случай той се отнася до марка на Европейския съюз (марка на ЕС), регистриран дизайн на Общността (РДО) и други електронно подавани заявки.

Раздел Проекти в User Area

За достъп до раздел „Проекти“ кликнете върху „Проекти“ в менюто вляво на профила ви в User Area.

В раздела „Проекти“ на User Area има 3 подраздела:

 • марки на ЕС
 • други електронно подавани заявки (Други)
 • регистрирани дизайни на Общността (РДО).

Бележка: Проектите ще бъдат изтрити след 30 дни; за да ги съхраните след този период, изберете опцията за заключване. Проектите на дизайни обаче не могат да се заключват и винаги ще бъдат изтривани след 7 дни.


 • Менюта „Действия“

  По-долу е представен списък на менютата с действия (и техните функции), налични в раздела „Проекти“.

  Изпращане по електронна поща
  Можете да изпратите копие с информацията за проекта на електронна поща по ваш избор (възможни са няколко избора). За да извършите това действие, маркирайте текстовото поле от лявата страна на реда в таблицата, за да изберете нужния проект(и), след това кликнете върху бутона „Изпращане по електронна поща“. Въведете адреса на електронната поща на получателя в съответното поле в изскачащия прозорец и добавете бележка, ако желаете.

  Изтриване
  Ако искате да изтриете проект, има два начина да го направите:

  1. Кликнете върху иконата на кош за хартиени отпадъци от дясната страна на таблицата с избрания(те) от вас проект(и). Ще бъдете попитани дали искате да продължите и тогава можете да изберете между „Отказ“ на действието или „Изтриване“ на проект.
  2. Изберете карето за отметка в реда с проекта, който искате да изтриете, и кликнете върху бутона за изтриване. Ще се появи изскачащ прозорец, който ви позволява да приемете или да откажете изтриването.

  Заключване
  Проектите за марки се изтриват след 30 дни; ако трябва да съхраните проект след този период, изберете опцията за заключване.

  Бележка: Проекти на заявки за регистрирани дизайни на Общността обаче не могат да се заключват и винаги ще бъдат изтривани след 7 дни.

  Има два начина за заключване на проект:

  1. Кликнете върху сивата икона на катинарче от дясната страна на таблицата с избрания(те) от вас проект(и). Цветът ще стане по-тъмносив, което показва, че проектът е заключен.
  2. Изберете карето за отметка в реда с проекта, който искате да заключите, и кликнете върху бутона за заключване. Сивата икона на катинарче от дясната страна на реда ще стане по-тъмносива, което показва, че проектът е заключен.

  Отключване
  Ако не се нуждаете повече от даден проект, можете да го отключите. Има два начина да го направите:

  1. Кликнете върху сивата икона на катинарче от дясната страна на таблицата с избрания(те) от вас проект(и). Цветът ще стане по-светлосив, което показва, че проектът е вече отключен.

  2. Изберете карето за отметка в реда с проекта, който искате да отключите, и кликнете върху бутона за отключване. Сивата икона на катинарче от дясната страна на реда ще стане по-светлосива, което показва, че проектът е вече отключен.

  Бележки
  За да добавите бележка, кликнете върху иконата „Добавяне на бележка“. Ще се появи изскачащ прозорец. Добавете бележката и я запазете.

 • Възстановете заявка

  За да възстановите предходна заявка, изберете нужната позиция в таблицата и кликнете върху иконата на страницата в колоната „Действия“. Запазената заявка ще се отвори в нов прозорец.

 • Поле за бързо търсене

  Можете да търсите във вашите проекти, като използвате същата функция като Основно търсене в eSearch plus, но приложена за информацията, която се показва в модула „Проекти“. При търсенето ще получите резултати единствено от раздела, за който прилагате функцията за търсене.

  Въведете буквено-цифрови символи в полето за търсене.

На уебсайта ни се използват бисквитки за подсилване на технически характеристики, които увеличават удовлетвореността на потребителите. Освен това използваме механизми за анализ на данни. Кликнете тук за повече информация