Към началната страница
EUIPO
Защита на вашите марки и дизайни в Европейския съюз

Защита на Вашата интелектуална собственост в Европейския съюз

Как да подам искане за обявяване на недействителност за дизайни на Общността

За да подадете искане за обявяване на недействителност, е необходимо да влезете в профила си в User Area. Отидете в нашата търсачка eSearch plus и въведете името на дизайна, които желаете да обявите за недействителен.

В резултатите от търсенето кликнете върху името на съответния дизайн или върху връзката „+info“. Вижда се подробен преглед на дизайна, който показва цялата налична информация за избраното досие.


 

Ако желаете да обявите дизайн за недействителен, отидете в раздел „Действия и съобщения“. Кликнете върху бутона „РДО“ и след това върху опцията „Обявяване на недействителност“.


 

Показва се изскачащ прозорец:


 

Напишете съобщение (по избор) и добавете необходимото(ите) приложение(я).

Не забравяйте да подпишете приложението(ята).


Показва се PDF файл, съдържащ въведената информация. Имате възможност да прегледате тази информация, да направите необходимите промени и/или да съхраните PDF файла на вашия компютър. Кликнете върху „Потвърждаване“, за да го изпратите.


 

В нашия Център за помощ можете да намерите още често задавани въпроси относно всички уеб продукти.

На уебсайта ни се използват бисквитки за подсилване на технически характеристики, които увеличават удовлетвореността на потребителите. Освен това използваме механизми за анализ на данни. Кликнете тук за повече информация