Към началната страница
EUIPO
Защита на вашите марки и дизайни в Европейския съюз

Защита на Вашата интелектуална собственост в Европейския съюз

Управление на всички мои списъци

В тази част от системата се запазват списъците, които сте съставили с инструмента. Ако работите с повече списъци, този инструмент е от помощ, за да ги управлявате, редактирате и употребявате многократно. Освен това в частта за управление можете да видите последните промени в ХБД (хармонизираната база данни, „HDB“), да се възползвате от употребата на Fast Track и имате опцията да предлагате термини за включване в месечния преглед на термини.

В частта за управление имате три важни полета за действия:

 • Моите списъци

  Нов
  тук можете да видите съвсем подробно всички съставени списъци със стоки и услуги, например име на списъка, език, класове, съответствие с ХБД, последни актуализации и действия.

  Можете де предприемете следните действия.

  Получаване на информация, че някой от вашите термини е променен в ХБД и насочване към полето за последните промени в ХБД.

  Отваряне на Инструмента за съставяне на списъци, за да можете да го редактирате.

  Изтегляне на избрания списък — кликнете върху „Изтегляне“, за да запазите списъка като документ на вашия компютър. От появилото се падащото меню изберете предпочитания формат (.txt или .csv) на файла за изтегляне и къде желаете да го прегледате на компютъра си. Имайте предвид, че трябва да сте регистриран потребител, за да можете да изтегляте. Ако още не сте се регистрирали, ще получите покана за регистриране.

  Експортиране за подаване онлайн (в разширения формуляр или във формуляра в пет стъпки) — изберете това, за да експортирате списък със стоки и услуги за подаване онлайн. След това изберете предпочитания метод за подаване онлайн — разширения формуляр или формуляра в пет стъпки.

  Изтриване на списък — кликнете, за да изтриете окончателно вашия списък.

  Разширяване на съдържанието на списъка и добавяне или редактиране на бележки според предпочитанията.

  Можете да съставите нов списък, като използвате полето , което автоматично ще ви отведе към Инструмента за съставяне на списъци.

  Можете да извършите бързо търсене във вашия списък.

  Ако боравите с повече списъци, можете да поискате от системата за управление да покаже определен брой списъци на страница.

   

 • Най-новите промени за публикуване

  В този раздел можете да следите последните изменения в ХБД и да актуализирате термините си, ако е необходимо. Хармонизираната база данни се актуализира на всеки месец съобразно пазара и нуждите на потребителите. Актуализирането се извършва след гласуване с мнозинство от страна на експертите по класифициране от всяка участваща хармонизирана служба. В този общ преглед ще видите кои термини са добавени и кои са заличени през март 2015 г.

   

 • Предложени от мен термини

  Кликнете тук, за да предложите термин, който желаете да намерите в ХБД. Можете да предлагате до пет термина месечно и да проверявате статуса им тук.

  След като сте подали предложение за термин, ще можете да проверявате статуса му в . На първия етап предложението ви се разглежда от нашите експерти по класифициране, които ще решат дали терминът може да бъде предложен за одобрение или се счита за невалиден. След одобрение, службите за марки на ЕС ще гласуват окончателно дали да приемат термина или да го отхвърлят.

   

This site uses cookies to offer you a better browsing experience, including for anonymized analytics. Find out more on how we use Cookies.