Към началната страница
EUIPO
Защита на вашите марки и дизайни в Европейския съюз

Защита на Вашата интелектуална собственост в Европейския съюз

Имена на домейни .eu

Домейнът .eu е национален домейн от първо ниво (ccTLD) за Европейския съюз (ЕС).

Всяко дружество, физическо лице или организация, пребиваващи в Европейския съюз или в Исландия, Лихтенщайн или Норвегия, могат да регистрират име на домейн .eu или .ею.


Регистрирането на име на домейн .eu, идентично с наименованието на вашата марка, защитава свързаните с нея права върху ИС и предотвратява възможността други лица да регистрират домейн .eu, идентичен с вашата марка.EUIPO използва базата данни WHOIS, за да уведоми потребителите в края на електронното подаване за наличността на име на домейн .eu, идентично на марката им. Потребителите също могат да зададат известия в User Area и в eSearch, за да получат информация, когато се регистрира име на домейн .eu, идентично на марката им.

Имайте предвид, че име на домейн .eu трябва да се регистрира чрез акредитираните регистратори (списъкът е достъпен на уебсайта на регистъра).EUIPO си сътрудничи с EURid за предоставяне на информация относно имената на домейни .eu и тяхната наличност. Целта на това сътрудничество е да се повиши осведомеността, за да може да се защитят правата върху ИС на притежателите на марки на ЕС.

Информацията се предоставя от базата данни WHOIS. EUIPO не носи отговорност за съдържанието, точността или друга свързана информация при каквито и да било обстоятелства.EURid е регистърът, назначен от Европейската комисия за управление на националните домейни от първо ниво .eu и .ею. Допълнителна информацияМожете да регистрирате име на домейн .eu чрез всеки акредитиран регистратор за .eu.Като зададете известие, ще бъдете информирани незабавно при регистрирането на име на домейн .eu, което се счита за идентично с регистрираната(ите) от вас марка(и) на ЕС.Влезте в User Area на уебсайта на EUIPO и кликнете върху „Известия“.

известие

Опцията за създаване на известие за имена на домейни .eu се намира в подраздел „Конфигуриране“.

За една марка на ЕС може да бъде зададено само едно известие за име на домейн .eu.

Повече информация за задаването на известия можете да намерите тук.Кликнете върху кръстчето в колоната „Действия“, за да изтриете известието.

изтрий_известиетоThis site uses cookies to offer you a better browsing experience, including for anonymized analytics. Find out more on how we use Cookies.