Gå til hjemmesiden
EUIPO
Beskyt dine varemærker og design i Den Europæiske Union

Beskyt dine immaterielle rettigheder i Den Europæiske Union

Registreringsprocedure

Når du er indehaver af et registreret design, har du og dine konkurrenter klare oplysninger om, hvad der er designet, og hvornår det blev designet. Rettigheden kan fornys i op til 25 år og kan blive din virksomheds ikoniske aktiv. Dit design er din IP-signatur.

 

Et godt design tilfører værdi. Et registreret EF-design gør det til virkelighed

 

Der er tre vigtige oplysninger i ansøgningsformularen

  • Ejerskab – en hvilken som helst enkeltperson eller virksomhed kan eje et registreret EF-design. Oplysningerne offentliggøres og skal ajourføres, så der ikke kan være tvivl om, hvem der er indehaver af designet
  • Hvad kan være et registreret EF-design? – det skal være en klar gengivelse
  • Dit design og det eller de tilknyttede produkter – det skal være beskrevet tydeligt, fortrinsvis ved at anvende terminologien i den internationalt vedtagne Locarno-klassifikation. Hvis produktangivelsen ikke kan findes i Locarno-klassifikationen, kan vores undersøger bede dig om enten at beskrive det angivne produkts art og formål eller ændre produktangivelsen


Ansøg om et EF-design online
(fra 350 EUR)

Registrér dit design
Hurtigt og nemt

Ansøg online 

* Vi anbefaler kraftigt, at du ansøger om registrering af dit design online med det elektroniske ansøgningsværktøj for EF-design. Onlineværktøjet har mange fordele. Vi fraråder at indgive ansøgningen pr. fax, eftersom kvaliteten af gengivelsen af dit/dine design kan blive forringet ved afsendelsen eller ved modtagelsen hos Kontoret.
Bemærk desuden, at det tager op til en måned længere at behandle ansøgninger sendt pr. fax. Det skyldes, at vi venter op til en måned (fra datoen for modtagelse af din fax) på en bekræftet kopi, før vi fortsætter med at behandle ansøgningen. Når denne periode er udløbet, behandler vi ansøgningen på grundlag af de dokumenter, vi har til rådighed.

Gebyrerne bliver lavere, hvis du ansøger om flere design i en samlet ansøgning for samme eller tilsvarende typer produkter.