Gå til hjemmesiden
EUIPO
Beskyt dine varemærker og design i Den Europæiske Union

Beskyt dine immaterielle rettigheder i Den Europæiske Union

Formularen i fem trin

Formularen i fem trin er designet, så du nemt kan indsende en EUTM-ansøgning ved hjælp af et af 23 EU-sprog.

formular i fem trin
 

Obligatoriske felter er markeret med en asterisk (*).

For at få adgang til ansøgningsformularen i fem trin skal du gå til sektionen Varemærker > Registreringsprocedure > Ansøg nu på webstedet og dernæst klikke på den blå knap Start ansøgning.

Start ansøgning
 
 • Udkast (Gem ansøgning)

  Du kan til enhver tid stoppe og gemme din ansøgning i udkast-format for at fuldføre den senere. Klik på Gem ansøgning i ansøgningens højre kolonne. Udkastet kan åbnes under sektionen Udkast i dit Brugerområde.

 

Trin 1: Oplysninger om varemærker

 • Sprog og reference
  Førstesprog

  Førstesproget vælges på siden Ansøg nu. Dette kan være hvilket som helst af de 23 EU-sprog.

  Andetsprog

  Du skal vælge et andetsprog blandt et af EUIPO's fem officielle sprog (DE, EN, ES, FR, IT). Andetsproget må ikke være det samme som det første. Bemærk, at der kan komme indsigelser mod dit varemærke på andetsproget.

  Markér afkrydsningsfeltet, hvis du vil modtage officiel korrespondance på dit valg af andetsprog.

  Bemærk: hvis dit valg af førstesprog er et de fem officielle EUIPO-sprog, kan du ikke vælge at modtage officiel korrespondance på dit andetsprog. Derfor vises afkrydsningsfeltet ikke.

  Personlig reference

  Referencer skal bestå af op til 30 alfanumeriske tegn fra det latinske alfabet: a-z, A-Z og tallene 0-9. Undgå at bruge mellemrum. Ved eventuelle fremtidige forespørgsler om dit varemærke bedes du anvende EUIPO's officielle reference.

  Bemærk: ved eventuelle fremtidige forespørgsler til EUIPO om dit varemærke bedes du anvende EUIPO's officielle reference.

 • Typer af mærker

  Du skal vælge den type mærke, som du ønsker at registrere. Nedenfor vises en oversigt over tilgængelige typer:

  Type Formater for vedhæftede filer (når det kræves)
  Ordmærke Ikke relevant
  Figurmærke JPEG
  Figurmærke med ordelementer* JPEG
  Vareudstyrsmærke JPEG, OBJ, STL, X3D
  Vareudstyrsmærke med ordelementer* JPEG, OBJ, STL, X3D
  Lydmærke JPEG, MP3

  * Bemærk: disse varemærketyper er ikke særskilte kategorier i henhold til gennemførelsesforordningen for EU-varemærket. Der skelnes dog mellem dem i formularen i fem trin af praktiske og tekniske årsager.

  Læs mere om typer af varemærker i sektionen definition af et varemærke.

  Siden med teknisk information indeholder alle detaljer om de godkendte filformater for vedhæftede filer.

  Detaljer påkrævet
  Du vil blive bedt om at fremsende forskellige oplysninger afhængigt af den type mærke, du ønsker at beskytte.

  Gengivelse af mærket
  Det er vigtigt, at gengivelsen af det mærke, du uploader, er en korrekt gengivelse af det mærke, du ønsker at registrere, og at det klart definerer, hvilken beskyttelse du søger. Gengivelsen kan suppleres med en angivelse af det pågældende type af mærke og, i nogle tilfælde, en beskrivelse. Men både beskrivelsen, når den er tilgængelig, og angivelsen af typen af mærke, skal være i overensstemmelse med gengivelsen.

  Når gengivelsen af mærket er uploadet, vises følgende advarsel:

    "EUIPO vil offentliggøre dit mærke, således som det vises nu. Såfremt dette ikke er en nøjagtig gengivelse af det, du ønsker at beskytte, bedes du korrigere den, inden du fremsender din ansøgning."

    "Billedet er blevet bearbejdet, så det opfylder de tekniske kriterier."

  Ordelement(er)
  Det er kun verbale elementer, der er synlige i logoet, som skal angives. Hvis de verbale elementer ikke er korrekte, ændrer EUIPO dem direkte uden forudgående meddelelse.

 

Trin 2: Varer og tjenesteydelser

 • Tilføjelse af varer og tjenesteydelser til din ansøgning

  Klik på knappen Søg for at tilføje varer og tjenesteydelser til din ansøgning.

  Der åbnes et nyt vindue. Indtast enten nøgleordet for de varer og tjenesteydelser, du ønsker at vælge (der vil blive vist en rullemenu med forslag til automatisk udfyldelse), eller klik på linket til Gå gennem alle varer og tjenesteydelser.

  For at se hele omfanget af en klasse, når du går gennem alle varer og tjenesteydelser, skal du klikke på ikonet "+" Plus-ikon. For at reducere listen skal du klikke på ikonet "-" Minus-ikon

  Klik på "Mappe"-ikonet "Mappe"-ikon for at se alle termer i din valgte klasse. For at tilføje en term til din liste skal du vælge afkrydsningsfeltet i venstre side af rækken i tabellen Ikonet Valgt afkrydsningsfelt

  For at se dit valg af termer og klasser skal du klikke på knappen Vis valgte.

  Klik på knappen Fortsæt, som vises på siden Vis valgte, når du har valgt alle de varer og tjenesteydelser, du har brug for. Du vil blive omdirigeret til din ansøgning, hvor dit valg vil blive vist.

  Bemærk, at hvis du vil give din egen liste over varer og tjenesteydelser, kan du kun gøre det ved at bruge den Avancerede formular.

 

Trin 3: Lignende varemærke(r)

 • Rapport om ligheder

  EUIPO tilbyder en rapport om ligheder, hvor der indsamles en liste over varemærker, der kan påvirke din ansøgning. Tidligere varemærker kan udgøre en trussel mod din ansøgning. Listen tager hensyn til både varemærkernes navne og de varer og tjenesteydelser, der er ansøgt om.

  Bemærk, at denne liste ikke er udtømmende. Der kan komme indsigelser mod dit varemærke, selv om der ikke kom nogen resultater.

  Se resultater
  Der vises en tabel med en fortegnelse over lignende varemærker. For at se yderligere oplysninger om resultaterne kan du klikke på forstørrelsesglasikonet på højre side af tabelvisningen . Et nyt vindue åbnes og viser oplysningerne i ansøgningen TMview .

  Der kan downloades en PDF-fil med oplysninger, som kan gemmes ved at klikke på knappen Download PDF, der befinder sig under resultattabellen.

  Hvis du er i tvivl om din registrering, skal du søge juridisk rådgivning fra en fagperson inden for intellektuel ejendomsret.

 • Krav

  Påberåbelse af prioritet
  Du bliver spurgt, om du har ansøgt om det samme varemærke inden for de seneste seks måneder. Hvis du svarer nej, skal du derefter klikke på knappen Næste for at fortsætte.

  Hvis du svarer ja, skal du:

  • Vælge Land, hvor den første ansøgning blev indgivet fra rullemenuen
  • Indtaste varemærkets navn (feltet vil blive udfyldt automatisk, hvis varemærket allerede findes i TMview) og klikke på Importér eller
  • Indtaste oplysningerne manuelt ved at klikke på knappen Opret manuelt .
  • EUIPO undersøger ikke længere krav om påberåbelse af prioritet nærmere, men begrænser denne undersøgelse til formelle krav
  • Tilføj ansøgningsdato, ansøgningsnummer og land for den tidligere ansøgning
  • Påberåbelse af prioritet skal nu indleveres sammen med EUTM-ansøgningen og kan ikke længere foretages på et senere tidspunkt
  • Den påkrævede dokumentation, der understøtter en sådan påberåbelse, skal indgives senest tre måneder efter ansøgningsdatoen

  Bemærk: Hvis den understøttende dokumentation (første ansøgning) ikke er på et EUIPO-sprog, kan du blive bedt om at oversætte sådan dokumentation.

  Tilføj anciennitet
  Du bliver spurgt, om du allerede har registreret det samme varemærke på nationalt plan i EU. Hvis du svarer nej, skal du derefter klikke på knappen Næste for at fortsætte.

  Hvis du svarer ja, skal du:

  • vælge den medlemsstat, hvor mærket blev registreret, fra rullemenuen.

  • Indtaste varemærkets navn (feltet vil blive automatisk udfyldt), og klikke på Importér, eller

  • Indtaste oplysningerne manuelt ved at klikke på knappen Opret manuelt .

  • Vælg den tilsvarende mulighed Registreringens karakter

  • Tilføj ansøgningsdatoen, ansøgningsnummeret, registreringsdatoen og registreringsnummeret, og vælg derefter muligheden for at vedhæfte de nødvendige dokumenter

 

Trin 4: Dine oplysninger

 • Opret en konto/Log på

  Her har du to valgmuligheder:

  • Hvis du ikke har registreret dig til en EUIPO-konto, skal du registrere dig ved at klikke på knappen Opret konto
  • Hvis du allerede har en EUIPO-konto, skal du indtaste dine oplysninger og klikke på knappen Log på.

  Dine data bliver så importeret til formularen, så du kun skal tilføje de manglende oplysninger (data om ansøger og/eller repræsentant).

  EUTM-ansøgninger for borgere/virksomheder uden for EU
  Du kan ansøge om en EUTM, hvis du bor uden for Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde (EEA), men du skal udnævne en repræsentant.

 • Ansøger og repræsentant

  En ansøger og/eller en repræsentant kan tilføjes på to måder.

  Tilføjelse af en eksisterende ansøger/repræsentant

  Indtast ansøgerens/repræsentantens navn — der vises en liste over eksisterende emner — vælg ét, og klik på Importér. Ansøgerens/repræsentantens oplysninger vises; klik på knappen Tilføj for at fortsætte. Denne metode kan anvendes, hvis oplysningerne er indtastet tidligere.

  Tilføjelse af en ny ansøger/repræsentant
  1. Indtast oplysningerne manuelt ved at klikke på knappen Opret ny
  2. Vælg type af ansøger/repræsentant i rullemenuen
  3. Udfyld resten af formularen (obligatoriske felter er markeret med en asterisk *)
  4. Klik på knappen Tilføj for at fortsætte

  *Du kan ikke tilføje en repræsentant, hvis du udfylder formularen som ansøger

  Bemærk: Hvis du vælger Økonomiske forbindelser, skal du udfylde to yderligere felter; du skal tilføje, hvilken form for økonomisk tilknytning du har til ansøgeren (f.eks. ansat eller forretningspartner), og du skal tilføje navnet på din arbejdsgiver.

  Foreninger

  Når du indgiver en ansøgning på vegne af en forening, skal du kun indtaste foreningens ID.

 

Trin 5: Bekræft og betal

På dette tidspunkt vil du se et udkast af den ansøgning, du er ved at indsende. Du kan stadig ændre i data, inden den sendes.

Det næste trin er betalingsvinduet, hvor du skal vælge din betalingsmåde. Hvis du betaler via bankoverførsel, anbefales det, at du noterer dig betalingstransaktionskoden. Dette kan hjælpe med at identificere betalingen

 • Efter indsendelse af ansøgningsformularen

  Når registreringsprocessen er afsluttet, modtager du en bekræftelse på, at din ansøgning er indsendt korrekt, og du modtager et officielt ansøgningsnummer.

  Vær opmærksom på, at du skal registrere et .eu-domænenavn hos en akkrediteret topdomæneadministrator (en liste over disse findes på topdomæneadministratorwebstedet).

  Du skal også downloade din officielle kvittering. Bemærk, at EUIPO ikke udsteder kopier af kvitteringen.

  Til orientering giver EUIPO information om tilgængeligheden af .eu-domænenavne, som er identiske med det varemærke, der ansøges om, i slutningen af e-ansøgningen ved hjælp af WHOIS-databasen. Brugerne kan desuden oprette varslinger i User Area og eSearch for at sikre, at de bliver informeret, når der registreres et .eu-domænenavn, der er identisk med deres varemærke.

Vi bruger cookies på vores websted for at understøtte de tekniske funktioner, som forbedrer din brugeroplevelse. Vi anvender også webanalyse. Klik her for mere information