Gå til hjemmesiden
EUIPO
Beskyt dine varemærker og design i Den Europæiske Union

Beskyt dine immaterielle rettigheder i Den Europæiske Union

Den harmoniserede database

Harmoniseret database

Den harmoniserede database rummer mere end 70 000 termer, hvormed vores brugere kan beskrive deres varer og tjenesteydelser, når de ansøger om varemærkebeskyttelse. Denne database bruges i online varemærkeansøgningsformularer fra Den Europæiske Unions Kontor for Intellektuel Ejendomsret (EUIPO), i femtrinsformularen og i den avancerede formular. Den består af termer, der allerede er blevet godkendt af alle nationale myndigheder for intellektuel ejendomsret i Den Europæiske Union (EU).

Hvis du vælger en term fra den harmoniserede database til at beskrive en vare eller tjenesteydelse, vil den blive godkendt, når din ansøgning gennemgås af vores medarbejdere. Det betyder også, at termen allerede er oversat til alle andre EU-sprog (undtagen irsk). Derved sikres en ubesværet behandling af din ansøgning, da EUIPO ikke behøver at oversætte termerne i din fortegnelse over varer og tjenesteydelser.


Du kan tilgå den harmoniserede database på fire forskellige måder

 1. I femtrinsformularen kan du browse eller søge i databasen på trin 2 i din ansøgning, i sektionen "Varer og tjenesteydelser".

 1. I den avancerede formular skal du bare klikke på "Søg" i sektionen "Varer og tjenesteydelser".
Avanceret formular, sektion for varer og tjenesteydelser

 1. Hvis du ønsker at udarbejde din liste over varer og tjenesteydelser på forhånd, kan du også bruge vores vare- og tjenesteydelsesværktøj. Dette værktøj indeholder termerne i den harmoniserede database og giver dig mulighed for at gemme din liste til senere ansøgninger.
Vare- og tjenesteydelsesværktøj

 1. Du kan også tilgå den harmoniserede database via TMclass. Det er en international database, der omfatter termerne i den harmoniserede database såvel som termer godkendt i andre verdensdele og af internationale organisationer såsom Verdensorganisationen for Intellektuel Ejendomsret. Det kan være nyttigt at konsultere denne database, når du udarbejder din ansøgning. På den måde vil du kunne danne dig et hurtigt overblik over lignende varemærker på dit foretrukne marked.

Korrekt klassificering af dine varer og tjenesteydelser

TMclass 


 

Fordelene ved den harmoniserede database

Varemærkeansøgere kan også have stor fordel af at bruge databasen. Her er nogle af de mest vægtige grunde til at bruge den:

 1. Garanti for godkendelse af betegnelser
  Klassificeringseksperter ved hver EU-medlemsstats myndighed har kontrolleret alle betegnelser i databasen. Det betyder, at hvis du bruger en betegnelse fra databasen, er der ingen risiko for klassificeringsmangler i din EU- eller nationale varemærkeansøgning.

 2. Betegnelser fra markedet
  Databasen er baseret på fortegnelser over varer og tjenesteydelser fra virkelige ansøgninger, hvilket betyder, at den stemmer overens med det virkelige marked. Den indeholder de nye betegnelser, som afspejler de seneste forretningstendenser, og revideres løbende, så den indeholder de seneste opdateringer af Niceklassifikationen. Brugerne kan kontakte EUIPO eller de nationale eller regionale myndigheder, hvis de har forslag til nye betegnelser, der kan tilføjes databasen, eller der er betegnelser, de mener bør slettes.

 3. Sparer tid og ressourcer
  Alle betegnelserne i databasen er forhåndsgodkendt, hvilket betyder, at de automatisk accepteres af alle EU's nationale og regionale IP-myndigheder og af EUIPO. Brugerne kan undgå forsinkelser og spare penge på oversættelse, når de ønsker at udvide den geografiske dækning af deres beskyttelse, da fortegnelserne over varer og tjenesteydelser oversættes automatisk i databasen. Brugere, der opfylder visse betingelser såsom forudbetaling, kan også få deres ansøgninger offentliggjort hurtigere via vores Fast Track-service for varemærker når de bruger betegnelser fra databasen.

 4. Større sikkerhed og forudsigelighed
  Taksonomistrukturen i databasen sætter brugerne i stand til at fuldt ud at forstå omfanget af den beskyttelse, som generelle betegnelser yder. Taksonomien er baseret på Nice-klassifikationen og er udformet, så den er enkel og tilgængelig, og så brugerne uden forudgående kendskab til klassifikationssystemerne kan gå ind i den hierarkiske struktur og finde de varer og tjenesteydelser, de har brug for. De generelle betegnelser står øverst, og de mere detaljerede betegnelser (med en generel beskrivelse) står nedenfor. Brugerne sikres det samme omfang af beskyttelse, som når de bruger databaseoversættelser til geografiske udvidelser.

 5. Supplerer vejledning om forhåndstjek
  Brugere, som vil tjekke, om der er eventuelle konflikter med tidligere varemærker, kan bruge vare- og tjenesteydelsesværktøjet Similarity, som gør det muligt at indhente de deltagende IP-myndigheders mening om graden af lighed mellem varer og/eller tjenesteydelser. Da Similarityværktøjet kun anvender betegnelser fra databasen, kan brugerne få mere nøjagtig information om mulige konflikter, inden de går i gang med at lancere et produkt eller en tjenesteydelse.

 

Kan jeg foreslå nye termer til den harmoniserede database?

Den harmoniserede database er et dynamisk sæt af termer, som opdateres på en åben og anskuelig måde af alle de deltagende myndigheder. Hvis du ikke finder, hvad du søger, kan du foreslå nye varer og tjenesteydelser via vores kontaktformular.


Hvad siger vores brugere?