Gå til hjemmesiden
EUIPO
Beskyt dine varemærker og design i Den Europæiske Union

Beskyt dine immaterielle rettigheder i Den Europæiske Union

Orphan Works database

 

Databasen over forældreløse værker er én central offentligt tilgængelig database, der giver offentligheden oplysninger om forældreløse værker i offentligt tilgængelige bibliotekers, uddannelsesinstitutioners og museers samlinger samt i arkiver, film- eller lydarvsinstitutioner og offentlige radio- og fjernsynsforetagender, der er etableret i medlemsstaterne.

Du kan læse mere om databasen over forældreløse værker ved at klikke på dette link. Her finder du en brochure på dit sprog, som du kan finde flere oplysninger i.


Du kan nemt få adgang til databasen over forældreløse værker ved at klikke på følgende link.


Ja. Du kan finde instruktionsvideoen til databasen over forældreløse værker på EUIPO's læringsportal via følgende link: Instruktionsvideo til databasen over forældreløse værker (basisniveau). Hvis du ikke har en brugerkonto endnu, så kan du oprette én her. Se, hvordan du opretter en konto "Første gang, du er her?" (Bemærk, at oplysningerne på denne side kun er på engelsk).


loginsiden klikker du på Har du glemt dit brugernavn?. Indtast den e-mailadresse, der er tilknyttet din EUIPO-konto, og klik på "Send e-mail". Du modtager nu en e-mail med dit brugernavn.


loginskærmen klikker du på Har du glemt dit password?. Angiv dit brugernavn, og klik på "Send e-mail". Der vil blive sendt en e-mail med instruktioner om, hvordan du nulstiller dit password og aktiverer din EUIPO-konto, til den e-mailadresse, der er tilknyttet din EUIPO-konto.


Du kan sende os en e-mail på: information@euipo.europa.eu. For at vi nemmere kan finde ud af, hvad problemet er, anbefaler vi, at du angiver dit brugernavn og, om muligt, vedføjer et skærmbillede, der viser problemet eller den fejlmeddelelse, du får fra systemet.


Ja. Databasen over forældreløse værker findes på 24 sprog (23 EU-sprog og islandsk). Du kan vælge dit sprog øverst til venstre på hjemmesiden for databasen over forældreløse værker.


hjemmesiden for databasen over forældreløse værker klikker du på "Registrering af begunstiget organisation". Når du har indsendt formularen, sendes der en e-mail til den kompetente nationale myndighed i dit land. Denne validerer oplysningerne i databasen over forældreløse værker. Bemærk venligst også, at en enkelt begunstiget organisation godt kan registrere flere brugere.


Ja. På hjemmesiden for databasen over forældreløse værker kan du anvende funktionen avanceret søgning. I sektionen "oplysninger om begunstiget organisation" kan du søge på den begunstigede organisations navn og land.


Dette gøres ved at gå ind i de pågældende poster og opdatere (redigere) afsnittet "Oplysninger om rettighedshaver". Vi anbefaler at bruge "Avanceret søgning" på databasens startside til at finde de poster, der skal opdateres. Når du har identificeret de(n) pågældende post(er), klikker du på "Rediger forældreløst værk" ud for den ønskede post og går ned i afsnittet "Oplysninger om rettighedshaver" (for hovedværker under "Detaljerede oplysninger om forældreløse værker", eller for indlejrede værker under "Indlejrede eller inkorporerede værker"). Opdatér rettighedshavers navn ved at klikke på "Rediger" og afkrydse feltet "Identificeret og lokaliseret". Når posten er ajourført, får den kompetente nationale myndighed besked om, at der er en opdateret post, som skal videresendes. For mere detaljerede oplysninger henvises til afsnittet om ændring af status i introduktionskurset til databasen over forældreløse værker.


This site uses cookies to offer you a better browsing experience, including for anonymized analytics. Find out more on how we use Cookies.