Μετάβαση στην αρχική σελίδα
EUIPO
Προστατεύστε τα εμπορικά σήματα, τα σχέδια και τα υποδείγματά σας στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Προστατεύστε τη διανοητική σας ιδιοκτησία στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Προειδοποιητικά μηνύματα

Για να έχετε πρόσβαση στην ενότητα «Προειδοποιητικά μηνύματα», κάντε κλικ στην καρτέλα «Προειδοποιητικά μηνύματα», στο πλαϊνό μενού της User Area.

Ενότητα Προειδοποιητικά μηνύματα στη User Area
 

Η διεπαφή για τα προειδοποιητικά μηνύματα χωρίζεται σε δύο ενότητες: Προειδοποιητικά μηνύματα και Παραμετροποίηση.

 

Ενότητα Προειδοποιητικά μηνύματα

Όταν ενεργοποιείται ένα προειδοποιητικό μήνυμα, η ημερομηνία ενεργοποίησης, η κατηγορία του μηνύματος (προειδοποιητικό μήνυμα για ΣΕΕ/ΚΚΣΥ/τομέα .eu, Ημερολόγιο) και το ίδιο το μήνυμα εμφανίζονται σε πίνακα στην εν λόγω ενότητα, από όπου μπορούν να δημιουργηθούν με τη σειρά τους νέα προειδοποιητικά μηνύματα.

 

Ενότητα «Παραμετροποίηση»

Στην παρούσα ενότητα, μπορείτε να δημιουργήσετε νέο προειδοποιητικό μήνυμα ή να επεξεργαστείτε/διαγράψετε ένα ήδη υπάρχον. Οι ειδοποιήσεις ημερολογίου και τα προειδοποιητικά μηνύματα για ΣΕΕ/ΚΚΣΥ/τομέα .eu εμφανίζονται σε χωριστές καρτέλες.

 
 • Κατηγορίες προειδοποιητικών μηνυμάτων

  Μπορούν να οριστούν δύο κατηγορίες προειδοποιητικού μηνύματος: Ειδοποιήσεις ημερολογίου και προειδοποιητικά μηνύματα για ΣΕΕ/ΚΚΣΥ/τομέα .eu.

  Ειδοποίηση ημερολογίου
  Ειδοποίηση ημερολογίου είναι ένα βασικό προειδοποιητικό μήνυμα που επιτρέπει στον χρήστη να ορίζει υπενθύμιση για συγκεκριμένη ημερομηνία.

  Προειδοποιητικά μηνύματα για ΣΕΕ/ΚΚΣΥ/τομέα .eu
  Υπάρχουν δύο κατηγορίες προειδοποιητικών μηνυμάτων για ΣΕΕ/ΚΚΣΥ/τομέα .eu, οι οποίες μπορούν να ενεργοποιηθούν αμφότερες από τη μηχανή αναζήτησης eSearch plus.

  Προειδοποιητικό μήνυμα παρακολούθησης
  Μπορείτε να δημιουργήσετε προειδοποιητικό μήνυμα παρακολούθησης για να παρακολουθείτε συγκεκριμένα γεγονότα, όπως:

  • αλλαγή της κατάστασης σήματος
  • αν το σήμα/σχέδιο ή υπόδειγμα χρήζει ανανέωσης
  • αλλαγή κυριότητας/αντιπροσώπου
  • λήξη της περιόδου ανακοπής
  • ταυτόσημη καταχώριση τομέα .eu.

  Προειδοποιητικό μήνυμα ελέγχου
  Αυτό το προειδοποιητικό μήνυμα βασίζεται στα κριτήρια σύνθετης αναζήτησης που επιλέγονται από συνδεδεμένο χρήστη και θα ενεργοποιηθεί μόλις ένα άλλο σήμα, σχέδιο ή υπόδειγμα πληροί τα συγκεκριμένα κριτήρια.

 • Καρτέλες ενεργειών

  Στην ενότητα Προειδοποιητικά μηνύματα υπάρχει ένας κατάλογος με τις καρτέλες ενεργειών και τις λειτουργίες τους. Για να τις ενεργοποιήσετε, κάντε κλικ στο τετραγωνίδιο στην αριστερή πλευρά της σχετικής εγγραφής στον κατάλογο (στην Λεπτομερή προβολή φακέλου).

  Δημιουργία νέου προειδοποιητικού μηνύματος
  Η επιλογή αυτή είναι διαθέσιμη για τις ενότητες «Προειδοποιητικά μηνύματα» και «Παραμετροποίηση».

  Διαγραφή
  Η επιλογή αυτή είναι διαθέσιμη τόσο για την ενότητα «Παραμετροποίηση» όσο και για την καρτέλα «Αρχείο» της ενότητας «Προειδοποιητικά μηνύματα».

  Πώς να διαγράψετε ένα προειδοποιητικό μήνυμα
  1. Για τη διαγραφή ενός προειδοποιητικού μηνύματος κάντε κλικ στο γκρι εικονίδιο με τον σταυρό Εικονίδιο διαγραφής , στη δεξιά πλευρά της σχετικής εγγραφής /των σχετικών εγγραφών. Το σύστημα θα σας ρωτήσει αν είστε βέβαιοι ότι θέλετε να συνεχίσετε.
  2. Επιλέξτε το τετραγωνίδιο στην αριστερή πλευρά της σχετικής εγγραφής και κάντε κλικ στο πλήκτρο «Διαγραφή», επάνω από τον πίνακα (είναι δυνατή η επιλογή πολλαπλών στοιχείων). Θα εμφανιστεί ένα αναδυόμενο παράθυρο που σας επιτρέπει να δεχθείτε ή να ακυρώσετε τη διαγραφή. Η επιλογή αυτή δεν είναι διαθέσιμη για την καρτέλα «Εισερχόμενα» της ενότητας «Προειδοποιητικά μηνύματα».
   

  Διαθέσιμες ενέργειες στην ενότητα «Προειδοποιητικά μηνύματα»

  Αρχείο

  Υπάρχουν δύο τρόποι αρχειοθέτησης ενός προειδοποιητικού μηνύματος:

  1. Στην καρτέλα «Εισερχόμενα» κάντε κλικ στο γκρι τετραγωνίδιο με τον σταυρό, στην αριστερή πλευρά της σχετικής εγγραφής. Το σύστημα θα σας ρωτήσει αν είστε βέβαιοι ότι θέλετε να συνεχίσετε.
  2. Στην καρτέλα «Εισερχόμενα» επιλέξτε το τετραγωνίδιο στην αριστερή πλευρά της σχετικής εγγραφής και κάντε κλικ στο πλήκτρο «Αρχείο», επάνω από τον πίνακα (είναι δυνατή η επιλογή πολλαπλών στοιχείων). Θα εμφανιστεί ένα αναδυόμενο παράθυρο που σας επιτρέπει να δεχθείτε ή να ακυρώσετε τη μετακίνηση στην καρτέλα «Αρχείο».

  Σημ.: Τα προειδοποιητικά μηνύματα στα «Εισερχόμενα» αρχειοθετούνται αυτομάτως ύστερα από διάστημα 30 ημερών.

  Αποστολή
  Μπορείτε να στείλετε αντίγραφο των πληροφοριών του προειδοποιητικού μηνύματος στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που θέλετε (επιτρέπονται πολλές επιλογές). Για να το κάνετε αυτό, επιλέξτε το τετραγωνίδιο στην αριστερή πλευρά της σχετικής εγγραφής, στη συνέχεια κάντε κλικ στο πλήκτρο «Αποστολή» και επιλέξτε μεταξύ των επιλογών «Στο ηλεκτρονικό μου ταχυδρομείο» ή «Σε άλλη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου».

  Εάν επιλέξετε «Στο ηλεκτρονικό μου ταχυδρομείο», η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι ήδη προσυμπληρωμένη με τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που συνδέεται με τον λογαριασμό σας στη User Area.

  Εάν επιλέξετε «Σε άλλη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου», θα χρειαστεί να εισαγάγετε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του παραλήπτη στο αντίστοιχο πεδίο.

  Μπορεί να προστεθεί επίσης σημείωση στο πεδίο «Σημείωση».

   

  Ποιες ενέργειες είναι διαθέσιμες στην ενότητα «Παραμετροποίηση»

  Ενεργοποίηση

  Υπάρχουν δύο τρόποι ενεργοποίησης των προειδοποιητικών μηνυμάτων για ΣΕΕ/ΚΚΣΥ/τομέα .eu και των ειδοποιήσεων ημερολογίου:

  Ενεργοποίηση προειδοποιητικού μηνύματος Απενεργοποίηση προειδοποιητικού μηνύματος Επιλογή πολλαπλών στοιχείων για την ενεργοποίηση ενός προειδοποιητικού μηνύματος
  1. Κάντε κλικ στο εικονίδιο με το γκρι πλήκτρο, στη δεξιά πλευρά της σχετικής εγγραφής. Το εικονίδιο θα γίνει πράσινο μόλις ενεργοποιηθεί το προειδοποιητικό μήνυμα.
  2. Επιλέξτε το τετραγωνίδιο στην αριστερή πλευρά της σχετικής εγγραφής, στη συνέχεια κάντε κλικ στο πλήκτρο «Ενεργοποίηση» (είναι δυνατή η επιλογή πολλαπλών στοιχείων). Το εικονίδιο θα γίνει πράσινο μόλις ενεργοποιηθεί το προειδοποιητικό μήνυμα.

  Απενεργοποίηση

  Υπάρχουν δύο τρόποι απενεργοποίησης προειδοποιητικών μηνυμάτων για ΣΕΕ/ΚΚΣΥ/τομέα .eu και ειδοποιήσεων ημερολογίου:

  1. Κάντε κλικ στο εικονίδιο με το πράσινο πλήκτρο στη δεξιά πλευρά της σχετικής εγγραφής. Το εικονίδιο θα γίνει γκρι μόλις απενεργοποιηθεί το προειδοποιητικό μήνυμα.
  2. Επιλέξτε το τετραγωνίδιο στην αριστερή πλευρά της σχετικής εγγραφής, στη συνέχεια κάντε κλικ στο πλήκτρο «Ενεργοποίηση». Το εικονίδιο θα γίνει γκρι μόλις απενεργοποιηθεί το προειδοποιητικό μήνυμα.

  Επεξεργασία προειδοποιητικού μηνύματος
  Για την επεξεργασία ενός προειδοποιητικού μηνύματος, κάντε κλικ στο γκρι εικονίδιο με το μολύβι Εικονίδιο με μολύβι, στη δεξιά πλευρά της σχετικής εγγραφής.

  Προειδοποιητικά μηνύματα για ΣΕΕ/ΚΚΣΥ/τομέα .eu
  Μόλις κάνετε κλικ στο εικονίδιο με το μολύβι, θα ανακατευθυνθείτε στο eSearch plus, από όπου μπορείτε να επεξεργαστείτε το προειδοποιητικό σας μήνυμα.

  Ειδοποίηση ημερολογίου
  Μόλις κάνετε κλικ στο εικονίδιο με το μολύβι, εμφανίζεται ένα αναδυόμενο παράθυρο από το οποίο μπορείτε να επεξεργαστείτε τα στοιχεία και, στη συνέχεια, να δημιουργήσετε εκ νέου την ειδοποίηση.

 • Δημιουργία ειδοποίησης ημερολογίου

  Οι ειδοποιήσεις ημερολογίου δημιουργούνται στην ενότητα «Προειδοποιητικά μηνύματα», στην User Area.

  Δημιουργία νέου προειδοποιητικού μηνύματος
  1. Κάντε κλικ στο πλήκτρο «Δημιουργία νέου προειδοποιητικού μηνύματος».
  2. Επιλέξτε «Ημερολόγιο». Θα ανοίξει ένα αναδυόμενο παράθυρο.
  3. Κάντε κλικ στο πεδίο «Ημερομηνία ενεργοποίησης», όπου θα εμφανιστεί ένα ημερολόγιο. Στη συνέχεια εισάγετε την ημερομηνία ενεργοποίησης.
  4. Εισαγωγή προειδοποιητικού μηνύματος.
  5. Επιλέξτε το τετραγωνίδιο εάν επιθυμείτε να λάβετε το προειδοποιητικό μήνυμα και με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.
  6. Κάντε κλικ στο πλήκτρο «Δημιουργία προειδοποιητικού μηνύματος».
 • Δημιουργία προειδοποιητικού μηνύματος για ΣΕΕ/ΚKΣΥ/τομέα .eu

  Προειδοποιητικό μήνυμα ελέγχου
  Τα προειδοποιητικά μηνύματα ελέγχου μπορούν να οριστούν στην ενότητα Προειδοποιητικά μηνύματα στη User Area, κάνοντας κλικ στο «Προειδοποιητικό μήνυμα για ΣΕΕ/ΚKΣΥ/τομέα .eu» ή απευθείας από το eSearch plus.

  Δημιουργία προειδοποιητικού μηνύματος ελέγχου
  1. Κάντε κλικ στο πλήκτρο «Δημιουργία νέου προειδοποιητικού μηνύματος».
  2. 2. Επιλέξτε «Προειδοποιητικό μήνυμα για ΣΕΕ/ΚKΣΥ/τομέα .eu». Θα ανοίξει ένα αναδυόμενο παράθυρο.
  3. Επιλέξτε «Αποδοχή».
  4. Θα ανοίξει η λειτουργία σύνθετης αναζήτησης του eSearch plus.
  5. Επιλέξτε τα υποχρεωτικά κριτήρια από τις επιλογές σύνθετης αναζήτησης και κάντε κλικ στο πλήκτρο «Αναζήτηση».
  6. Κάντε κλικ στο εικονίδιο μεγαφώνου Εικονίδιο προειδοποιητικού μηνύματος που εμφανίζεται στην άνω αριστερή πλευρά του πίνακα. Θα ανοίξει ένα αναδυόμενο παράθυρο.
  7. Ονομάστε το προειδοποιητικό σας μήνυμα, χρησιμοποιώντας μία από τις ακόλουθες επιλογές:
   • επιλέξτε την ονομασία ενός ήδη υφιστάμενου προειδοποιητικού μηνύματος που έχει δημιουργηθεί παλαιότερα μέσω του αναπτυσσόμενου μενού
   • δημιουργήστε νέα ονομασία και καταχωρίστε την στο πεδίο κειμένου.
  8. Επιλέξτε το τετραγωνίδιο «Λήψη του προειδοποιητικού μηνύματος και με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου», εάν θέλετε να λάβετε αντίγραφο του προειδοποιητικού μηνύματος στη διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας.
  9. Κάντε κλικ στο πλήκτρο «Δημιουργία προειδοποιητικού μηνύματος».

  Κάθε φορά που το προειδοποιητικό μήνυμα θα δημιουργείται επιτυχώς, θα εμφανίζεται σχετική ειδοποίηση στο κάτω μέρος του αναδυόμενου παραθύρου.

   

  Προειδοποιητικό μήνυμα παρακολούθησης
  Τα προειδοποιητικά μηνύματα παρακολούθησης για σήμα, σχέδιο ή υπόδειγμα δημιουργούνται στην ενότητα Λεπτομερής προβολή φακέλου του eSearch, μετά τη διενέργεια βασικής ή σύνθετης αναζήτησης.

  Δημιουργία προειδοποιητικού μηνύματος ελέγχου
  1. Κάντε κλικ στο πλήκτρο «Δημιουργία προειδοποιητικού μηνύματος» στην άνω δεξιά πλευρά της λεπτομερούς προβολής φακέλου. Θα ανοίξει ένα αναδυόμενο παράθυρο όπου μπορείτε να επιλέξετε τα τετραγωνίδια που επιθυμείτε ανάλογα με τις αλλαγές στην κατάσταση των σημάτων της ΕΕ ή των σχεδίων και υποδειγμάτων τις οποίες θέλετε να παρακολουθήσετε.
   Για το προειδοποιητικό μήνυμα που αφορά τομέα .eu, επιλέξτε το τετραγωνίδιο «Παρόμοιες καταχωρίσεις τομέα .eu».
  2. Ονομάστε το προειδοποιητικό σας μήνυμα, χρησιμοποιώντας μία από τις ακόλουθες επιλογές:
   • επιλέξτε την ονομασία ενός ήδη υφιστάμενου προειδοποιητικού μηνύματος που έχει δημιουργηθεί παλαιότερα μέσω του αναπτυσσόμενου μενού
   • δημιουργήστε νέα ονομασία και καταχωρίστε την στο πεδίο κειμένου.
  3. Επιλέξτε το τετραγωνίδιο «Λήψη προειδοποιητικού μηνύματος και με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου», εάν θέλετε να λάβετε αντίγραφο του προειδοποιητικού μηνύματος στη διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας.
  4. Κάντε κλικ στο πλήκτρο «Δημιουργία προειδοποιητικού μηνύματος».
Στον δικτυακό μας τόπο χρησιμοποιούμε cookies για να υποστηρίζουμε τα τεχνικά χαρακτηριστικά που ενισχύουν την εμπειρία του χρήστη. Επιπλέον, συλλέγουμε δεδομένα για περαιτέρω ανάλυση. Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ
This site uses cookies to offer you a better browsing experience, including for anonymized analytics. Find out more on how we use Cookies.