Μετάβαση στην αρχική σελίδα
EUIPO
Προστατεύστε τα εμπορικά σήματα, τα σχέδια και τα υποδείγματά σας στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Προστατεύστε τη διανοητική σας ιδιοκτησία στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Πίνακας εργαλείων

Στην ενότητα "Πίνακας εργαλείων" της User Area μπορείτε να δείτε όλα τα σήματά της ΕΕ (ΣΕΕ), τα καταχωρισμένα κοινοτικά σχέδια ή υποδείγματα (ΚΚΣΥ) που καλύπτονται από απόρρητο, τα καταχωρισμένα κοινοτικά σχέδια ή υποδείγματα που έχουν διατεθεί στο κοινό και τις ανακοπές. Επιπλέον, έχετε τη δυνατότητα προβολής ταχυσυνδέσμων και δημιουργίας συντομεύσεων για εφαρμογές αναζήτησης, όπως το eSearch plus.

Ενότητα Πίνακας εργαλείων στην User Area

Η πρόσβαση στην ενότητα «Πίνακας εργαλείων» γίνεται μέσω του διακριτικού στοιχείου της User Area, στην κεφαλίδα της οθόνης σας. Ο "Πίνακας εργαλείων" ανοίγει εξ ορισμού.

Σύρετε το ποντίκι σας πάνω από τα στοιχεία που εμφανίζονται στην προβολή πίνακα. Θα εμφανιστεί ένα αναδυόμενο παράθυρο με πρόσθετες πληροφορίες.

Στην ενότητα "Πίνακας εργαλείων" της User Area υπάρχουν τέσσερις καρτέλες:

 • ΣΕΕ

 • ΚΚΣΥ που καλύπτεται από απόρρητο

 • ΚΚΣΥ που έχει διατεθεί στο κοινό

 • Ανακοπές

 • Προβολή πίνακα και προβολή λεπτομερειών

  Μπορείτε να επιλέξετε την προβολή δεδομένων που υπάρχουν στις ενότητες για το σήμα της ΕΕ, για το ΚΚΣΥ που καλύπτεται από απόρρητο και για το ΚΚΣΥ που έχει διατεθεί στο κοινό από την "προβολή πίνακα" (προεπιλεγμένη) ή από την "προβολή λεπτομερειών", κάνοντας κλικ στα εικονίδια στην επάνω δεξιά πλευρά της οθόνης Εικονίδια προβολής πίνακα και προβολής λεπτομερειών

  Σημείωση: Οι ανακοπές εμφανίζονται μόνο στην προβολή πίνακα.

  Κατάσταση
  Ένας φάκελος (σήματος, σχεδίου ή υποδείγματος ή ανακοπής) διέρχεται κατά τη διαδικασία υποβολής από διάφορα στάδια, τα οποία καταγράφονται στη στήλη "Κατάσταση".

  Στην προβολή πίνακα, σύρετε το ποντίκι πάνω από το εικονίδιο "Εικονίδια Κατάστασης" και το αναδυόμενο παράθυρο θα σας δώσει πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση του φακέλου.

  Στην προβολή λεπτομερειών, η κατάσταση εμφανίζεται αυτόματα σε ένα από τα πεδία.

  Σημείωση: Όταν δημοσιεύεται ένα σχέδιο ή υπόδειγμα, οι πληροφορίες προβάλλονται στην καρτέλα "ΚΚΣΥ που έχει διατεθεί στο κοινό". Όταν το σχέδιο ή υπόδειγμα βρίσκεται στο στάδιο της αίτησης, οι λεπτομέρειες προβάλλονται στην καρτέλα "ΚΚΣΥ που καλύπτεται από απόρρητο". Όταν ένα σχέδιο ή υπόδειγμα ανασταλεί, ο κάτοχος/αντιπρόσωπος θα βρει τις πληροφορίες που αφορούν το σχέδιο ή υπόδειγμα στην καρτέλα "ΚΚΣΥ που έχει διατεθεί στο κοινό" και στην καρτέλα "ΚΚΣΥ που καλύπτεται από απόρρητο" (όπου προβάλλονται περιορισμένες μόνο πληροφορίες). Συγχρόνως, οι άλλοι χρήστες μπορούν να βλέπουν ένα σχέδιο ή υπόδειγμα η δημοσίευση του οποίου έχει ανασταλεί μόνο στην καρτέλα "ΚΚΣΥ που έχει διατεθεί στο κοινό", όπου και προβάλλονται περιορισμένες μόνο πληροφορίες.

 • Φιλτράρισμα και ταξινόμηση δεδομένων

  Τα δεδομένα που εμφανίζονται στην προβολή πίνακα μπορούν να φιλτραριστούν και να ταξινομηθούν βάσει των επιλογών που περιλαμβάνονται στο αναπτυσσόμενο μενού φίλτρων ή βάσει των δικών σας κριτηρίων φιλτραρίσματος.

  Ταξινόμηση δεδομένων

  Δημιουργία νέου φίλτρου
  Για τη δημιουργία νέου φίλτρου κάντε κλικ στο βέλος για να διευρύνετε το μενού και, στη συνέχεια, επιλέξτε "Δημιουργία νέου φίλτρου". Θα ανοίξει ένα άλλο παράθυρο με τις διαθέσιμες επιλογές. Στον κατάλογο που εμφανίζεται, κάντε κλικ στο εικονίδιο "+" για να δείτε τις πρόσθετες επιλογές.

  Φιλτράρισμα δεδομένων

  Μόλις ορίσετε τις επιλογές, το φίλτρο μπορεί να αποθηκευτεί επιλέγοντας το τετραγωνίδιο "Αποθήκευση φίλτρου", ενώ στη συνέχεια πρέπει να δώσετε ένα όνομα στο νέο φίλτρο. Τέλος, για να ολοκληρώσετε την εργασία, κάντε κλικ στο πλήκτρο με την ένδειξη "Φίλτρο".

 • Καρτέλες ενεργειών

  Στη συνέχεια παρατίθεται ένας κατάλογος με τις καρτέλες ενεργειών (και τις λειτουργίες τους) που περιλαμβάνονται στην ενότητα «Πίνακας εργαλείων».

  Προβολή πίνακα
  Για να ενεργοποιήσετε τις καρτέλες ενεργειών από την προβολή πίνακα, κάντε κλικ σε ένα από τα τετραγωνίδια στην αριστερή πλευρά του πίνακα.

  Καρτέλες ενεργειών

  Προβολή λεπτομερειών
  Για να ενεργοποιήσετε τις καρτέλες ενεργειών από την προβολή λεπτομερειών, επιλέξτε το τετραγωνίδιο στην άνω αριστερή πλευρά της κεφαλίδας.

  Καρτέλες ενεργειών

  Προσθήκη νέων σημειώσεων

  • Προσθέστε σημείωση σε ένα μόνο στοιχείο: κάντε κλικ στο εικονίδιο «Προσθήκη νέας σημείωσης»Εικονίδιο «Προσθήκη νέας σημείωσης» στη δεξιά πλευρά της σειράς στην προβολή πίνακα. Εισάγετε τη σημείωση γράφοντας τις πληροφορίες στο αναδυόμενο παράθυρο.

  • Προσθέστε σημείωση σε πολλαπλά στοιχεία: Επιλέξτε το(α) τετραγωνίδιο(α) στην αριστερή πλευρά των σειρών της προβολής πίνακαΕικονίδιο με το τετραγωνίδιο ή στην άνω αριστερή πλευρά της προβολής λεπτομερειών και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο πλήκτρο «Επεξεργασία σημειώσεων», στην ενότητα με τις καρτέλες ενεργειών.

   Πλήκτρο «Επεξεργασία σημειώσεων» στην ενότητα με τις καρτέλες ενεργειών

   Εισάγετε τη σημείωση γράφοντας τις πληροφορίες στο αναδυόμενο παράθυρο.

  Επεξεργασία σημειώσεων

  • Επεξεργασία σημείωσης σε ένα μόνο στοιχείο: όταν προστίθεται μια σημείωση σε ένα στοιχείο του καταλόγου, η εικόνα δίπλα σε αυτό σκουραίνειΕικονίδιο «Επεξεργασία σημειώσεων»
   Κάντε κλικ στο εικονίδιο που έχει σκουρύνει, στη δεξιά πλευρά της σειράς στην προβολή πίνακα. Επεξεργαστείτε τη σημείωση γράφοντας τις πληροφορίες στο αναδυόμενο παράθυρο.

  • Επεξεργασία πολλαπλών σημειώσεων: επιλέξτε το(α) τετραγωνίδιο(α) στην αριστερή πλευρά και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο πλήκτρο «Επεξεργασία σημειώσεων», στην ενότητα με τις καρτέλες ενεργειών. Επεξεργαστείτε τη σημείωση γράφοντας τις πληροφορίες στο αναδυόμενο παράθυρο.

  Ανανέωση
  Επιλέξτε το(α) τετραγωνίδιο(α) στην αριστερή πλευρά της σειράς με την προβολή πίνακα ή στην άνω αριστερή γωνία της προβολής λεπτομερειών και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο πλήκτρο «Ανανέωση», στην ενότητα με τις καρτέλες ενεργειών.

  Η λειτουργία αυτή είναι διαθέσιμη μόνο για τα σήματα και τα σχέδια ή υποδείγματα που προορίζονται για ανανέωση.

  Αίτημα έρευνας
  Μπορείτε να υποβάλετε αίτημα έρευνας για έναν μόνο φάκελο κάθε φορά.

  Όταν επιλέγετε το πλήκτρο «Αίτημα έρευνας», ανακατευθύνεστε στο ηλεκτρονικό έντυπο αίτησης. Στη συνέχεια, θα ανοίξει ένα νέο παράθυρο από το οποίο μπορείτε να υποβάλετε το αίτημά σας για έρευνα.

  Αλλαγή κωδικού αναφοράς
  Δημιουργήστε έναν νέο προσωπικό κωδικό για την αίτησή σας. Επιλέξτε το τετραγωνίδιο στην αριστερή πλευρά της προβολής πίνακα και κάντε κλικ στο πλήκτρο «Αλλαγή κωδικού αναφοράς», στην ενότητα με τις καρτέλες ενεργειών. Εισάγετε τον νέο προσωπικό κωδικό αναφοράς στο αντίστοιχο πεδίο του αναδυόμενου παραθύρου. Η λειτουργία αυτή δεν είναι διαθέσιμη για διεθνείς καταχωρίσεις.

  Αναζήτηση παρόμοιων σημάτων
  Εάν κάνετε κλικ σε αυτήν την επιλογή θα ανακατευθυνθείτε στο TMview από όπου μπορείτε να αναζητήσετε παρόμοια σήματα.

 • Πρόσβαση στο eSearch plus από τον Πίνακα εργαλείων

  Από την προβολή πίνακα, κάντε κλικ σε οποιοδήποτε σημείο της γραμμής δεδομένων για να ανακατευθυνθείτε στην προβολή του επιλεγμένου στοιχείου, στο eSearch plus.

  Από την προβολή λεπτομερειών, κάντε κλικ στην ονομασία σήματος/σχεδίου ή υποδείγματος ή στον σύνδεσμο "Προβολή eSearch plus" για να ανακατευθυνθείτε στην προβολή του επιλεγμένου στοιχείου μέσω του eSearch plus.

 • Προσθήκη μικροεφαρμογών Διαδικτύου (widget)

  Το πλήκτρο "Προσθήκη μικροεφαρμογών Διαδικτύου" Πλήκτρο Προσθήκη μικροεφαρμογών Διαδικτύου στην κάτω δεξιά πλευρά της σελίδας, σας δίνει τη δυνατότητα προσθήκης νέων μικροεφαρμογών Διαδικτύου στον πίνακα εργαλείων σας για τις ακόλουθες λειτουργίες:

  • Ταχυσύνδεσμοι

  • TMview

  • eSearch plus

  • Ηλεκτρονικά έντυπα

  • eSearch case law

  Κάντε κλικ στο πλήκτρο "Προσθήκη μικροεφαρμογών Διαδικτύου" και επιλέξτε από τον αναπτυσσόμενο κατάλογο την μικροεφαρμογή Διαδικτύου που επιθυμείτε να προσθέσετε. Στη συνέχεια, η μικροεφαρμογή Διαδικτύου εμφανίζεται στο κάτω μέρος της σελίδας. Για να διαγράψετε την μικροεφαρμογή Διαδικτύου κάντε κλικ στο πλήκτρο "x", στην κεφαλίδα.

  portlet ταχυσυνδέσμων
 • Ταχυσύνδεσμοι

  Η μικροεφαρμογή ταχυσυνδέσμων (σύνδεσμοι ταχείας πρόσβασης) σας επιτρέπει να προσθέσετε συνδέσμους σχετικά με πληροφορίες στις οποίες θέλετε να έχετε εύκολη πρόσβαση, εξαλείφοντας την ανάγκη αναζήτησης μέσα από όλα τα αποθηκευμένα δεδομένα σας.

  Πρώτα πρέπει να δημιουργήσετε στην User Area μια μικροεφαρμογή ταχυσυνδέσμων .

  Μόλις ενεργοποιηθεί η μικροεφαρμογή ταχυσυνδέσμων, μπορείτε να αναζητήσετε τους συνδέσμους που θα προσθέσετε σε αυτήν. Κατά την περιήγησή σας στον δικτυακό τόπο, στη δεξιά πλευρά του μενού πλοήγησης θα βρείτε την επιλογή "Προσθήκη σελίδας" στη μικροεφαρμογή ταχυσυνδέσμων, η οποία αναπαρίσταται με το εικονίδιο . Κάντε κλικ στο εικονίδιο αυτό και προσθέστε τον σύνδεσμο στη μικροεφαρμογή σας.

  Διαγραφή ταχυσυνδέσμου

  • Στη μικροεφαρμογή ταχυσυνδέσμων σας, κάντε κλικ στο πλήκτρο "Επεξεργασία", που αναπαριστάται με ένα εικονίδιο σε μορφή στυλού

  • Για να διαγράψετε τον ταχυσύνδεσμο που επιθυμείτε κάντε κλικ στο "x" που θα εμφανιστεί δίπλα στους επιλεγμένους ταχυσυνδέσμους. Κάντε κλικ στο πλήκτρο "Αποθήκευση".

Στον δικτυακό μας τόπο χρησιμοποιούμε cookies για να υποστηρίζουμε τα τεχνικά χαρακτηριστικά που ενισχύουν την εμπειρία του χρήστη. Επιπλέον, συλλέγουμε δεδομένα για περαιτέρω ανάλυση. Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ