Μετάβαση στην αρχική σελίδα
EUIPO
Προστατεύστε τα εμπορικά σήματα, τα σχέδια και τα υποδείγματά σας στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Προστατεύστε τη διανοητική σας ιδιοκτησία στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Πώς μπορώ να καταθέσω αίτηση ακυρότητας/έκπτωσης για σήμα της ΕΕ;

Πρέπει να συνδεθείτε με την User Area σας για να υποβάλετε αίτηση έκπτωσης/ακυρότητας. Μεταβείτε στη μηχανή αναζήτησης eSearch plus και εισαγάγετε την ονομασία του σήματος που επιθυμείτε να ακυρώσετε ή να ζητήσετε την έκπτωσή του.

Στα αποτελέσματα αναζήτησης, κάντε κλικ στην ονομασία του αντίστοιχου σήματος ή στον σύνδεσμο "+ info". Θα εμφανιστεί η προβολή λεπτομερειών του σήματος, στην οποία θα δείτε όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες σχετικά με τον συγκεκριμένο φάκελο.

 

Πλήκτρο Αποθήκευση στην αίτηση για καταχωρισμένο κοινοτικό σχέδιο ή υπόδειγμα
 

Εάν επιθυμείτε να ακυρώσετε ή να ζητήσετε την έκπτωση ενός σήματος, μεταβείτε στην ενότητα "Ενέργειες και ανακοινώσεις". Κάντε κλικ στην επιλογή “Ακύρωση”.

Πλήκτρο
 

Θα εμφανιστεί ένα αναδυόμενο παράθυρο.

Προσωπικός αριθμός αναφοράς στην ηλεκτρονική σας αίτηση
 

Συντάξτε ένα μήνυμα (προαιρετικό) και προσθέστε το(τα) σχετικό(-ά) συνημμένο(-α).

Θυμηθείτε να υπογράψετε το(τα) συνημμένο(-α).

Στήλη αριθμών αναφοράς στον πίνακα προσχεδίων
 

Στη συνέχεια θα εμφανιστεί ένα αρχείο PDF που περιλαμβάνει τις πληροφορίες που εισαγάγατε. Μπορείτε να αλλάξετε τις εν λόγω πληροφορίες, να προβείτε σε τροποποιήσεις εάν χρειάζεται, και/ή να αποθηκεύσετε το αρχείο PDF στον υπολογιστή σας. Κάντε κλικ στην επιλογή "Επιβεβαίωση" για να υποβάλετε την αίτησή σας.

Στήλη αριθμών αναφοράς στον πίνακα προσχεδίων
 

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες συχνές ερωτήσεις σχετικά με άλλες πτυχές του δικτυακού τόπου στο Κέντρο βοήθειας του Γραφείου.

Στον δικτυακό μας τόπο χρησιμοποιούμε cookies για να υποστηρίζουμε τα τεχνικά χαρακτηριστικά που ενισχύουν την εμπειρία του χρήστη. Επιπλέον, συλλέγουμε δεδομένα για περαιτέρω ανάλυση. Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ