Siirry kotisivulle
EUIPO
Suojaa tavaramerkkisi ja mallisi Euroopan unionissa.

Suojaa henkinen omaisuutesi Euroopan unionissa

Asiakaspalvelu – valitukset

Valitusten käsittely

Kun jokin menee vikaan tai palvelumme laatu ei vastaa odotuksiasi, haluamme sinun kertovan siitä meille. Annamme arvoa kaikille valituksille, koska aiomme ottaa opiksi mahdollisista virheistämme, jotta voisimme tarjota parasta mahdollista palvelua.

Katsomme yleensä valituksen olevan kirjallinen ilmaus tyytymättömyydestä EUIPOn palveluihin ja/tai EUIPOn prosesseihin. Valituksia käsittelevällä asiakaspalvelulla ei kuitenkaan ole valtuuksia vastata valituksiin EUIPOn päätösten oikeudellisista perusteluista. Jos olet eri mieltä EUIPOn päätöksistä, voit tehdä valituksen EU-tavaramerkkien tai yhteisömallien tutkijoiden päätöksistä.

Jos valituksesi koskee henkilöstöhallintoa, toimita se suoraan henkilöstöhallinto-osastollemme postitse tai sähköpostitse.

 

Valituksen tekeminen

Valituksen voi toimittaa verkkolomakkeella. Se on EUIPOn suosittelema viestintätapa, koska siten varmistetaan, että valituksesi voidaan käsitellä ilman viivettä. Vaihtoehtoisesti valituksen voi toimittaa myös postitse.

Toimita seuraavat tiedot (tarvittaessa), jotta voisimme tunnistaa ja analysoida asiasi:

  • EU-tavaramerkin/yhteisömallin tiedostonumero
  • Valituksen tekijän henkilöllisyys (etunimi, sukunimi)
  • Valituksen tekijän osoite (katuosoite, kaupunki, maa, puhelinnumero, sähköpostiosoite)
  • Valituksen syy
 

Mitä tapahtuu seuraavaksi?

  1. Kun olemme saaneet valituksen, asiakaspalvelu lähettää sinulle vastaanottoilmoituksen sähköpostitse tai postitse yhden työpäivän kuluessa.
  2. Valituksesi käsitellään nopeasti asiasta vastaavalla osastolla, niin että kirjallinen vastaus voitaisiin laatia palvelutasoamme koskevan asiakirjan asettamissa rajoissa.
  3. Lähetämme sinulle kirjallisen vastauksen valitukseesi 9 työpäivän kuluessa siitä, kun olemme lähettäneet vastaanottoilmoituksen.
 

Entä jos et ole vastauksen saatuasi tyytyväinen?

Jos et ole tyytyväinen prosessin tulokseen tai siihen tapaan, jolla valitusta on käsitelty, ota meihin uudestaan yhteyttä asiastasi. Ylin johtomme tarkastelee sitten valitusta ja vastaustamme siihen.

Euroopan oikeusasiamies

Jos olet jonkin Euroopan unionin jäsenvaltion kansalainen tai asut jäsenvaltiossa, voit myös tehdä kantelun Euroopan oikeusasiamiehelle. Euroopan oikeusasiamies tutkii kanteluja Euroopan unionin toimielinten ja elinten hallinnollisista epäkohdista.

Ennen minkään kantelun tekemistä Euroopan oikeusasiamiehelle on suoritettava asianmukaiset hallinnolliset yhteydenotot EUIPOon.

 
This site uses cookies to offer you a better browsing experience, including for anonymized analytics. Find out more on how we use Cookies.