Siirry kotisivulle
EUIPO
Suojaa tavaramerkkisi ja mallisi Euroopan unionissa.

Suojaa henkinen omaisuutesi Euroopan unionissa

Ohjausnäkymä

User area -käyttäjäalueen ohjausnäkymässä voit katsella kaikkia Euroopan unionin tavaramerkkejä (EUTM), salassa pidettäviä rekisteröityjä yhteisömalleja (RCD), julkisia yhteisömalleja sekä vastalauseita. Lisäksi siellä on mahdollisuus luoda pikalinkkejä ja oikopolkuja eSearch plus -tietokannan kaltaisia sovelluksia varten.

User Area -käyttäjäalueen ohjausnäkymä-osio

Ohjausnäkymään pääsee ruudun otsikkokentän User Arean -logon kautta. Ohjausnäkymä avautuu oletusarvoisesti

Liikuta hiirtä taulukkonäkymän aiheiden yllä; näkyviin tulee lisätietoa sisältävä ponnahdusvalikko.

User Arean ohjausnäkymä käsittää neljä välilehteä:

 • EUTM

 • Salassa pidettävä yhteisömalli

 • Julkinen yhteisömalli

 • Vastalauseet

 • Taulukkonäkymä ja yksityiskohtaisten tietojen näkymä

  Voit valita katseltavaksi tietoja EU-tavaramerkkejä, salassa pidettäviä rekisteröityjä yhteisömalleja ja julkisia rekisteröityjä yhteisömalleja sisältävistä taulukkonäkymän (oletusarvoinen) tai yksityiskohtaisten tietojen osiosta klikkaamalla näytön oikeassa ylälaidassa olevia kuvakkeitaTaulukkonäkymän ja yksityiskohtaisten tietojen näkymän kuvakkeet

  Huomaa: Vastalauseet näkyvät ainoastaan taulukkonäkymässä.

  Tila
  Tiedosto (tavaramerkki, malli tai vastalause) voi olla hakumenettelyn eri vaiheissa. Tämä on nähtävissä Tila-sarakkeesta (status).

  Liikuta hiirtä taulukkonäkymässä "Tila"-kuvakkeenTila-kuvake päällä, jolloin saat ponnahdusvalikosta tietoa tiedoston tilasta.

  Yksityiskohtaisessa näkymässä tila näkyy automaattisesti yhdessä sen kentistä.

  Huomaa: Kun malli on julkaistu, sen tiedot ovat katseltavissa julkisten rekisteröityjen yhteisömallien välilehden (Public RCD) kautta. Kun malli on hakuvaiheessa, sitä koskevia tietoja voidaan katsella salassa pidettävien rekisteröityjen yhteisömallien (Confidential RCD) välilehden kautta. Kun mallin julkaisemista on lykätty, sen haltija tai edustaja näkee mallia koskevia tietoja sekä julkisten rekisteröityjen yhteisömallien välilehden että salassa pidettävien rekisteröityjen mallien välilehden (rajoitetusti) kautta. Tällöin muut käyttäjät näkevät lykättyä mallia koskevia tietoja rajoitetusti ja ainoastaan julkisten rekisteröityjen yhteisömallien välilehden kautta.

 • Tietojen suodattaminen ja lajitteleminen

  Taulukkonäkymän tietoja voidaan suodattaa ja lajitella käyttämällä suodatinvetovalikon oletusarvoisia vaihtoehtoja tai omiin tarpeisiin luotuja suodattimia.

  Tietojen lajitteleminen

  Luo uusi suodatin
  Luodaksesi uuden suodattimen klikkaa nuolta valikon laajentamiseksi ja valitse vaihtoehto "Luo uusi suodatin". Esiin tulee uusi ikkuna, jossa ovat vaihtoehdot. Klikkaa esiin tulleesta luettelosta "+"-kuvaketta nähdäksesi mahdolliset muut vaihtoehdot.

  Tietojen suodattaminen

  Kun vaihtoehdot on määritetty, suodatin voidaan tallentaa painamalla Tallenna suodatin -asetusnappia. Uudelle suodattimelle on annettava nimi. Paina lopuksi Suodatin-näppäintä.

 • Toimintavälilehdet

  Alla on luettelo ohjausnäkymän toimintavälilehdistä (ja niiden toiminnoista).

  Taulukkonäkymä
  Näpäytä taulukkonäkymän toimintavälilehtien aktivoimiseksi jotakin taulukon vasemmassa laidassa olevista valintaruuduista.

  Toimintavälilehdet

  Yksityiskohtainen näkymä
  Aktivoi toimintavälilehdet yksityiskohtaisesta näkymästä valitsemalla otsikkorivin yläosassa vasemmalla oleva valintaruutu.

  Toimintavälilehdet

  Merkintöjen lisääminen

  • Lisää merkintä yksittäiseen osaan: näpäytä kuvaketta Lisää merkintä (Add new note) Lisää uusi merkintäkuvake rivin oikealla puolella taulukkonäkymässä. Lisää merkintä merkitsemällä tieto ponnahdusikkunassa.

  • Lisää merkintä useisiin osiin: Valitse valintaruutu (-ruudut) taulukkonäkymän Valintaruutu-kuvake rivien vasemmalta puolelta tai yksityiskohtaisen näkymän vasemmasta ylälaidasta ja napauta merkintöjen muokkauksen painiketta (Edit notes) toimintovälilehtiosiossa.

   Merkintöjen muokkaamisen Edit notes -näppäin toimintavälilehtiosiossa

   Lisää merkintä merkitsemällä tieto ponnahdusikkunassa.

  Merkintöjen muuttaminen

  • Yksittäisen merkinnän muokkaaminen: kun luettelon osaan on lisätty merkintä, sen vieressä oleva kuvake tummuu. Muokkaa merkintäkuvaketta
   Näpäytä tummunutta kuvaketta taulukkonäkymän rivin oikealla puolella. Muuta merkintää antamalla tiedot ponnahdusikkunassa.

  • Useiden merkintöjen muuttaminen: valitse valintaruutu (-ruudut) vasemmalta puolelta ja näpäytä Edit notes -näppäintä toimintovälilehtiosiossa. Muuta merkintää antamalla tiedot ponnahdusikkunassa.

  Uusiminen
  Valitse valintaruutu (-ruudut) rivin vasemmalta puolelta taulukkonäkymässä tai vasemmalta ylhäällä yksityiskohtaisessa näkymässä ja valitse sitten uusiminen (Renewal) toimintovälilehtiosiossa.

  Toiminto on käytettävissä vain niiden tavaramerkkien ja mallien osalta, jotka aiotaan uusia.

  Nähtäville saamista koskeva pyyntö
  Voit esittää nähtäville saamista koskevan pyynnön vain yhden tiedoston osalta kerrallaan.

  Näpäyttämällä "Inspection request" -painiketta ohjaudut verkkolomakkeeseen. Uusi ikkuna avautuu, ja voit esittää nähtäville saamista koskevan pyynnön.

  Muuta viitetunnusta
  Luo hakemuksellesi uusi yksilöllinen viitetunnus. Valitse asetusnappi rivin vasemmalta puolelta taulukkonäkymässä ja muuta viitettä (Change reference) asetusnappiosiossa. Kirjoita uusi yksilöllinen viitetunnuksesi ponnahdusikkunaan ilmestyvään kenttään. Tämä toiminto ei ole käytettävissä kansainvälisiä rekisteröintejä varten.

  Etsi samanlaisia tavaramerkkejä
  Tästä vaihtoehdosta ohjaudut TMview-tietokantaan, jossa voit etsiä samanlaisia tavaramerkkejä.

 • Mene eSearch plus -tietokantaan ohjausnäkymän kautta

  Klikkaa taulukkonäkymässä mihin tahansa tietorivillä nähdäksesi valitun osan eSearch plus -tietokannassa.

  Klikkaa yksityiskohtaisessa näkymässä merkin tai mallin nimeä tai linkkiä ''View in eSearch plus" päästäksesi näkemään valitun osan eSearch plus- tietokannassa.

 • Lisää pienoisohjelmia

  "Add widgets" -napinLisää pienoisohjelma -näppäin kautta sivun alaosan oikeassa laidassa voit lisätä ohjausnäkymään uusia pienoisohjelmia seuraavasti:

  • Pikalinkit

  • TMview

  • eSearch plus

  • Verkkolomakkeet

  • eSearch, tapausoikeus

  Paina "Lisää pienoisohjelmia" ja valitse lisättävä apuohjelma pudotusluettelosta. Pienoisohjelma ilmestyy tällöin sivun alaosaan. Pienoisohjelman voi poistaa otsikkopalkin kohdasta "x".

  Pikalinkkisovelma
 • Pikalinkit

  Pikalinkkipienoisohjelman avulla voit lisätä linkkejä tietoihin, joihin haluat päästä helposti tarvitsematta tehdä hakuja kaikkien tallennettujen tietojen kautta.

  Ensin käyttäjäalueelle on luotava pikalinkkipienoisohjelma.

  Sen aktivoinnin jälkeen siihen voi lisätä linkkejä. Verkkosivustoa selaamalla oikeanpuoleisesta navigointivalikosta löytyy vaihtoehto, jonka kautta voi lisätä sivuja pikalinkkipienoisohjelmaan. Tämä kuvake esittää sitä . Klikkaa kuvaketta ja lisää linkki pienoisohjelmaan.

  Poista pikalinkki

  • Klikkaa pikalinkkipienoisohjelman editointinäppäintä, jota esittää kynäkuvake

  • Valittujen linkkien viereen ilmestyy "x", josta pikalinkin voi valita poistettavaksi. Tallenna.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience, including for anonymized analytics. Find out more on how we use Cookies.