Siirry kotisivulle
EUIPO
Suojaa tavaramerkkisi ja mallisi Euroopan unionissa.

Suojaa henkinen omaisuutesi Euroopan unionissa

Luonnokset

Luonnoksella tarkoitetaan hakemusta, joka on tallennettu mutta jota ei ole vielä lähetetty. Tässä tapauksessa on kyse Euroopan unionin tavaramerkistä (EUTM), rekisteröidystä yhteisömallista (RCD) ja muista sähköisistä hakemuksista.

Luonnokset-osio User Area -käyttäjäalueella

Luonnokset-osioon pääsee näpäyttämällä User Area -käyttäjäalueen sivuvalikossa olevaa kohtaa Luonnokset.

User Area -käyttäjäalueen luonnokset -osiossa on kolme välilehteä:

 • EU-tavaramerkit (EUTM)
 • Muut (Others)
 • Rekisteröidyt yhteisömallit (RCD)

Huomaa: Luonnokset säilyvät 30 päivää - valitse Lukitse-toiminto tallentaaksesi ne yli tämän määräajan. RCD-luonnoksia ei kuitenkaan voi lukita ja ne poistuvat aina seitsemän päivän kuluttua.


 • Toimenpidevälilehdet

  Alla on luettelo Luonnokset-osion toimenpidevälilehdistä (ja niiden toiminnoista).

  Lähetä sähköpostitilille
  Voit lähettää jäljennöksen luonnoksen tiedoista valitsemaasi sähköpostiosoitteeseen (valintoja voi olla useampia). Suorittaaksesi tämän toimenpiteen merkitse rasti taulukkorivin vasemmalla puolella olevaan tekstiruutuun ja näpäytä sitten painiketta "Lähetä sähköpostitilille". Kirjoita vastaanottajan sähköpostiosoite modaalisen ponnahdusikkunan kenttään ja lisää halutessasi viesti.

  Poista
  Jos sinun tarvitsee poistaa luonnos, siihen on kaksi tapaa.

  1. Näpäytä valitun luonnoksen kohdalla harmaata roskakorikuvaketta taulukon oikealla puolella. Saat kysymyksen, haluatko jatkaa, ja voit sitten valita joko toimenpiteen peruuttamisen tai luonnoksen poistamisen.
  2. Rasti ruutu poistettavan luonnoksen rivillä ja näpäytä Poista-näppäintä. Esiin tulee ponnahdusikkuna, jolloin voit joko hyväksyä tai hylätä poiston.

  Lukitse
  Tavaramerkkiluonnokset poistuvat 30 päivän jälkeen. Jos tarvitset tallennettua luonnosta tämän jälkeen, voit lukita sen.

  Huomaa: Rekisteröityä yhteisömallia koskevia hakemusluonnoksia ei kuitenkaan voi lukita, ja ne poistuvat aina seitsemän päivän kuluttua.

  Luonnos voidaan lukita kahdella tavalla:

  1. Näpäytä harmaata lukkokuvaketta taulukon oikealla puolella valittuasi luonnoksen. Se muuttuu tummemman harmaaksi merkkinä siitä, että luonnos on nyt lukittu.
  2. Rasti ruutu lukittavan luonnoksen rivillä ja näpäytä Lukitse-näppäintä. Rivin oikealla puolella oleva lukkokuvake muuttuu tummemman harmaaksi merkkinä siitä, että luonnos on nyt lukittu.

  Poista lukitus
  Kun et enää tarvitse luonnosta, voit poistaa lukituksen. Tämä voidaan tehdä kahdella tavalla:

  1. Näpäytä harmaata lukkokuvaketta taulukon oikealla puolella valittuasi luonnoksen. Se muuttuu vaaleamman harmaaksi merkkinä siitä, että lukitus on nyt poistettu.

  2. Rasti ruutu sen luonnoksen rivillä, jonka lukituksen haluat poistaa, ja näpäytä Poista lukitus -näppäintä. Rivin oikealla puolella oleva lukkokuvake muuttuu vaaleamman harmaaksi merkkinä siitä, että lukitus on nyt poistettu.

  Huomautuksia
  Jos haluat lisätä huomautuksen, näpäytä "Lisää huomautus" -painiketta. Esiin tulee ponnahdusikkuna. Lisää huomautuksesi ja tallenna se.

 • Palauta hakemus

  Palauttaaksesi aiemman hakemuksen valitse vastaava kohta taulukosta ja näpäytä sivukuvaketta "Toimenpiteet"-sarakkeessa. Tallennettu hakemus avautuu uudessa ikkunassa.

 • Pikahakukenttä

  Voi tehdä hakuja luonnoksistasi käyttäen samaa toimintoa kuin eSearch plus -välineen perushaussa, mutta mukautettuna luonnososiossa näkyviin tietoihin. Hakutoiminto löytää tulokset vain siitä välilehdestä, johon haku kohdistuu.

  Kirjoita aakkosnumeeriset merkit hakukenttään.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience, including for anonymized analytics. Find out more on how we use Cookies.