Siirry kotisivulle
EUIPO
Suojaa tavaramerkkisi ja mallisi Euroopan unionissa.

Suojaa henkinen omaisuutesi Euroopan unionissa

EDB-rekisteröinti

 

EDB-tilin hakemiseen tarvitaan Euroopan unionissa rekisteröity voimassa oleva teollis- ja tekijänoikeus. Tilipyyntöä varten valittua teollis- ja tekijänoikeutta käytetään vain rekisteröintiprosessissa varmentamaan, että pyytäjä on teollis- ja tekijänoikeuksien haltija ja lähettämään tälle kirje rekisteröityyn yrityksen osoitteeseen.
 
Jos sinulla jo on voimassa oleva rekisteröity tavaramerkki tai malli (kansallinen, EU:n tai kansainvälinen) EU:ssa, voit pyytää tiliä verkkojärjestelmästämme sivustolla EDB Enforcement Database -tietokanta.
 
Jos sinulla ei ole tavaramerkkiä tai mallia, lähetä sähköpostia osoitteeseen observatory.edb@euipo.europa.eu


Turvallisuussyistä teollis- ja tekijänoikeuksien haltija saa kuitenkin DHL:n toimittaman paperisen kirjeen rekisterissä ilmoitettuun osoitteeseen (viite voidaan ilmoittaa). Kirjeessä on koodi, joka on lähetettävä takaisin sähköpostitse osoitteeseen observatory.edb@euipo.europa.eu. Lähetämme sitten linkin käyttäjätiliin, jossa voit asettaa salasanan. Sen jälkeen lähetetään toinen kirje, jossa on PIN SAFE -tunnus turvallista tunnistautumista varten. Kun olet kirjautunut sisään, tarvitset PIN SAFE -tunnuksen tuotetietojen syöttämiseksi.


Rekisteröinti ja EDB-tietokannan käyttö ovat maksuttomia.
 
EUIPO luo ja kehittää seurantakeskuksen välityksellä asetuksen (EU) N:o 386/2012 mukaisesti teknisiä työkaluja, joilla ehkäistään teollis- ja tekijänoikeuksien rikkomuksia ja puututaan niihin sekä erotetaan aidot tuotteet väärennöksistä.
EDB-tietokannassa on kaksi tasoa. Arkaluonteisimmat tiedot suojataan PIN SAFE -tunnuksella. Kun olet kirjautunut sisään, tarvitset PIN SAFE -tunnuksen tuotetietojen syöttämiseksi tai Application for Action -hakemuksen (AFA) tietojen käyttämiseksi. Tuotekansiossa olevaa kohtaa näpäyttämällä saadaan toimi käyttöön.
      
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          


Samaa PIN SAFE -tunnusta voi käyttää koko ajan. Uutta PIN SAFE -tunnusta ei tarvitse pyytää aina työkalua käytettäessä.
 
PIN SAFE -tunnuksessa on neljä numeroa. Toiselle riville on annettava PIN SAFE -tunnuksen ensimmäisellä rivillä olevia numeroita vastaavat kirjaimet. Esimerkiksi näin:

 


Jos PIN SAFE -tunnus oli ”1386”, annettava koodi on ”THDB”.
 
Luvusta 1 -> T
Luvusta 3 -> H
Luvusta 8 -> D
Luvusta 6 -> B
 
Huomaa, että kirjainten on oltava ISOJA KIRJAIMIA.


Jos olet mennyt työkaluun mutta et ole saanut PIN SAFE -tunnusta, voit pyytää uutta tunnusta kohdasta, jossa on kuva ja numeroita sekä kirjaimia, näpäyttämällä kohtaa ”Pyydä uusi PIN”.


Käytämme sivustollamme evästeitä sellaisten teknisten ominaisuuksien tukena, jotka parantavat käyttäjäkokemustasi. Käytämme myös analytiikkaa. Näpäytä saadaksesi lisätietoja