Kansainvälinen rekisteröinti
Järjestelmän mukaan teollismallin haltijalla on mahdollisuus suojata mallinsa sopimuspuolina olevissa maissa jättämällä yhden hakemuksen WIPO:n kansainväliseen toimistoon yhdellä kielellä ja suorittamalla yhdet maksut yhdessä valuutassa (Sveitsin frangeina).
Haagin sopimukseen kuuluu kaksi asiakirjaa: Haagin asiakirja vuodelta 1960 ja Geneven asiakirja vuodelta 1999. Asiakirjoissa on eri säännökset. Periaatteessa valtio voi valita vapaasti, kumman asiakirjan osapuoli se haluaa olla. EUIPO:n kaltaiset kansainväliset hallitustenväliset organisaatiot voivat kuitenkin olla osapuolia vain Geneven asiakirjassa. Geneven asiakirja tuli täysimääräisesti voimaan 1. huhtikuuta 2004. Euroopan unioni liittyi Geneven asiakirjaan 24. syyskuuta 2007, ja asiakirja tuli voimaan EU:n osalta 1. tammikuuta 2008.
Katso WIPO:n verkkosivustolta lisätietoa Geneven asiakirjan sopimuspuolista.
Toinen seuraus on, että EU voidaan nimetä kansainvälisessä rekisteröinnissä. Jos EUIPO ei anna kansainvälistä rekisteröintiä koskevaa kielteistä päätöstä, sillä on samat vaikutukset EU:n alueella kuin yhteisömallilla.
Jos kansainvälistä rekisteröintiä koskeva hakemus on toimitettu virheellisesti EUIPO:lle, EUIPO ei välitä hakemusta WIPO:lle eikä palauta sitä lähettäjälle.
Hakemuksiin liittyviä lisätietoja on ohjeiden osiossa Rekisteröityjä yhteisömalleja koskevien hakemusten tarkastelu.
Hakemuksiin liittyviä lisätietoja on ohjeiden osiossa Rekisteröityjä yhteisömalleja koskevien hakemusten tarkastelu.
Hakemuksiin liittyviä lisätietoja on ohjeiden osiossa Rekisteröityjä yhteisömalleja koskevien hakemusten tarkastelu.
Tämä kansainvälinen tiedote on saatavilla WIPO:n verkkosivustolla, ja se päivitetään viikoittain.
Lisätietoa rekisteröinnistä.
Jos EUIPO havaitsee hylkäysperusteen, se toimittaa WIPO:lle kielteistä päätöstä koskevan ilmoituksen ja estää siten kansainvälisen rekisteröinnin voimaantulon EU:n alueella. WIPO välittää hylkäysilmoituksen kansainvälisen rekisteröinnin haltijalle, joka voi vastata siihen toimittamalla huomautukset suoraan EUIPO:lle.
Jos EUIPO katsoo, että haltijan huomautukset kumoavat kielteisen päätöksen perusteet, se peruuttaa kielteisen päätöksen ja ilmoittaa asiasta WIPO:lle. Tällöin kansainvälisellä rekisteröinnillä on samat vaikutukset EU:n alueella kuin rekisteröidyllä yhteisömallilla.
Tällä sivulla annetut kysymykset ja vastaukset on tarkoitettu vain tiedoksi. Ne eivät siis ole oikeudellisia viitteitä. Katso lisätietoja EU-tavaramerkkiä ja yhteisömallia koskevista asetuksista tai tavaramerkkiä/mallia koskevista ohjeista.
Lisätietoja siitä, miten EUIPO käsittelee henkilötietojasi, saat tietosuojailmoituksesta.