Siirry kotisivulle
EUIPO
Suojaa tavaramerkkisi ja mallisi Euroopan unionissa.

Suojaa henkinen omaisuutesi Euroopan unionissa

Yhtenäistetty tietokanta

Yhtenäistetty tietokanta

Yhtenäistetty tietokanta (HDB) sisältää yli 70 000 termiä, joista asiakkaamme voivat valita ne tavarat ja palvelut, joille he hakevat tavaramerkkihakemuksissaan suojaa. Tietokanta on käytettävissä Euroopan unionin teollisoikeuksien viraston (EUIPO) tavaramerkkien sähköisissä hakulomakkeissa, viiden vaiheen lomakkeessa ja yksityiskohtaisessa lomakkeessa. Kaikki kansalliset teollisoikeusvirastot Euroopan unionissa ovat hyväksyneet tietokannan termit.

Jos valitset termejä yhtenäistetystä tietokannasta tavaroita tai palveluita varten, ne hyväksytään, kun hakemuksesi on tutkitaan virastossa. Tämä merkitsee myös sitä, että kyseiset termit on jo käännetty kaikille muille EU-kielille (paitsi iiriksi). Siten hakemuksesi käsitellään sujuvammin, koska EUIPO:n ei tarvitse kääntää tavara- ja palveluvalikoimasi termejä.


HDB-tietokantaan pääset neljää eri reittiä:

 1. Viiden vaiheen lomakkeessa voit selata tietokantaa tai tehdä siellä hakuja, kun olet hakemuksesi vaiheessa 2 Tavarat ja palvelut -osiossa.

 1. Yksityiskohtaisessa lomakkeessa tarvitsee vain napsauttaa "Hae"-painiketta tavaroiden ja palveluiden osiossa.
Yksityiskohtainen lomake, tavaroiden ja palveluiden osio

 1. Jos haluat laatia tavara- ja palveluluettelon etukäteen, voit käyttää tavara- ja palvelukeräintämme. Väline käsittää yhtenäistetyn tietokannan termit ja mahdollistaa tavara- ja palveluluettelon tallentamisen myös tulevia hakemuksia varten.
Tavara- ja palvelukeräin

 1. Pääset yhtenäistettyyn tietokantaan myös TMclass-palvelun kautta. Se on kansainvälinen tietokanta, joka sisältää yhtenäistetyn tietokannan termit sekä muissa maissa ja kansainvälisissä organisaatioissa, kuten Maailman henkisen omaisuuden järjestössä, kautta maailman hyväksytyt termit. Tietokannan tarkastelemisesta voi olla hyötyä hakemuksen laatimisessa. Sen avulla näet nopeasti vastaavia jo olemassa olevia tavaramerkkejä niillä markkinoilla, joilla haluat toimia.

Oikea tapa luokitella tavarat ja palvelut

TMclass 


 

Yhtenäistetyn tietokannan (HDB) käytön edut

Tavaramerkin hakijoille on paljon hyötyä yhtenäistetyn tietokannan käytöstä. Tässä joitakin tärkeimpiä syitä käyttää sitä:

 1. Nimikkeet hyväksytään varmasti
  Luokituksen asiantuntijat kunkin EU-jäsenvaltion virastosta ovat tarkistaneet kaikki tietokannan nimikkeet. Tämä tarkoittaa sitä, että jos käytät yhtenäistetyssä tietokannassa olevaa nimikettä, ei ole riskiä siitä, että Euroopan unionin tavaramerkkiä tai EU:n kansallista tavaramerkkiä koskevaan hakemukseesi kohdistuisi luokituksen perusteella vastustusta.

 2. Nimikkeet markkinoilla
  Yhtenäistettyyn tietokantaan on viety aitojen hakemusten tavara- ja palveluluetteloita. Siksi tietokannan sisältö vastaa markkinoiden todellisuutta. Sen lisäksi, että uudet nimikkeet kuvastavat viimeisimpiä liiketoiminnan suuntauksia, tietokantaa muokataan jatkuvasti siten, että se sisältää Nizzan luokituksen viimeisimmät ajantasaistukset. Käyttäjät voivat ottaa yhteyttä EUIPOon tai kansallisiin tai alueellisiin virastoihin ehdottaakseen nimikkeitä lisättäviksi tietokantaan tai poistettaviksi siitä.

 3. Aikaa ja resursseja säästyy
  Kaikki HDB-nimikkeet on hyväksytty ennalta, joten kaikki EU:n kansalliset ja alueelliset teollis- ja tekijänoikeusvirastot sekä EUIPO hyväksyvät ne automaattisesti. Käyttäjät voivat välttyä viivytyksiltä ja säästää käännöskuluissa, jos he haluavat laajentaa suojaansa maantieteellisesti, koska tietokanta antaa tavaroiden ja palveluiden luettelot automaattisesti käännettyinä. Käyttäjät, jotka täyttävät tietyt ehdot – kuten suorittavat maksut etukäteen – voivat saada myös hakemuksensa julkaistua nopeammin tavaramerkkien Fast Track -palvelussa käyttäessään HDB-tietokannan nimikkeitä.

 4. Turvallisempaa ja ennakoitavampaa
  Yhtenäistetyssä tietokannassa käytettävä luokitusjärjestelmä, taksonomia, tekee mahdolliseksi sen, että käyttäjä saa aukottoman käsityksen yleisluonteisten nimikkeiden tarjoaman suojan laajuudesta. Yksinkertaiseksi ja helppokäyttöiseksi suunniteltu taksonomia perustuu Nizzan luokitusjärjestelmään. Käyttäjä voi edetä ilman luokitusjärjestelmien ennakkotuntemusta läpi koko hierarkkisen rakenteen löytääkseen tarvitsemansa tavarat ja palvelut. Yleisluonteiset nimikkeet ovat ylhäällä ja yksityiskohtaisemmat nimikkeet (jotka yleisluonteinen kuvaus kattaa) alhaalla. Käyttäjille taataan sama suojan laajuus, kun he käyttävät yhtenäistetyn tietokannan käännöksiä laajentaakseen suojaa maantieteellisesti.

 5. Lisäyksiä esitarkastusta koskeviin ohjeisiin
  Käyttäjät, jotka haluavat tarkistaa mahdolliset ristiriitaisuudet aikaisempiin tavaramerkkeihin nähden, voivat halutessaan käyttää tavaroiden ja palveluiden samankaltaisuuksia hakevaa Similarity-työkalua. Sen avulla mukana olevat teollis- ja tekijänoikeusvirastot voivat esittää näkemyksensä tavaroiden ja/tai palveluiden samankaltaisuuden asteesta. Koska Similarity-työkalu käyttää vain yhtenäistetyn tietokannan nimikkeitä, käyttäjä voi saada enemmän tarkempia tietoja mahdollisista ristiriitaisuuksista ennen kuin tuotteen tai palveluiden vienti markkinoille käynnistetään.

 

Voinko ehdottaa yhtenäistettyyn tietokantaan uusia termejä?

Yhtenäistetty tietokanta on muuttuva termijoukko, jonka ajantasaistus on julkista ja avointa kaikille viraston toimintaan osallistuville. Jos et löydä etsimiäsi tavaroita tai palveluita, voit ehdottaa uusia käyttämällä yhteydenottolomaketta.


Mitä käyttäjämme ajattelevat?

This site uses cookies to offer you a better browsing experience, including for anonymized analytics. Find out more on how we use Cookies.