Siirry kotisivulle
EUIPO
Suojaa tavaramerkkisi ja mallisi Euroopan unionissa.

Suojaa henkinen omaisuutesi Euroopan unionissa

Nizzan luokitus (tavaramerkit)

Nizzan luokitus on tavaroiden ja palveluiden luokitusjärjestelmä Euroopan unionin (EU) tavaramerkkiä koskevia hakemuksia varten. Se käsittää 45 luokkaa.

Nizzan luokituksessa luokat 1 - 34 koskevat tavaroita ja luokat 35 - 45 palveluja. Jokaisella luokalla on otsikkonsa, joka kuvailee pääpiirteittäin luokan sisältämiä tavaroita tai palveluja. Esimerkiksi luokan 25 otsikko on "vaatteet, jalkineet, päähineet" ja luokan 15 otsikko "Soittimet".

Kukin luokka sisältää kyseisen luokan nimikkeitä, jotta voitaisiin paremmin määritellä ne tavarat ja palvelut, joille EU-tavaramerkkihakemuksessa haetaan suojaa. On erittäin suositeltavaa, että hakija käyttää Nizzan luokituksen nimikkeitä ilmoittaessaan EU-tavaramerkkihakemuksensa tavarat ja palvelut . Näin voidaan välttyä nimikkeiden kääntämisestä aiheutuvilta viivästyksiltä rekisteröintimenettelyssä. Näiden yleisluonteisten nimikkeiden käyttö parantaa myös EU-tavaramerkkitietokantojen haettavuutta ja lisää siten avoimuutta.

Nizzan luokitukseen liittyviä hakuja voi tehdä käyttämällä TMclass-välinettä. Se on vuorovaikutteinen hakuväline, joka on saatavissa kaikilla EU:n virallisilla kielillä sekä kiinaksi, japaniksi, koreaksi, venäjäksi ja turkiksi.

On syytä huomata, että alkuperäistä EU-tavaramerkkihakemukseen sisältyvää tavaroiden ja palveluiden luetteloa voi ainoastaan rajoittaa, ei laajentaa. Toisin sanoen alun perin jätettyyn hakemukseen ei voi lisätä tavaroita, palveluja tai luokkia.

Hakemusta jättäessäsi voit ilmoittaa miten monta luokkaa tahansa, mutta hakemusmaksu (850 €) kattaa vain yhden luokan. Jos valitset useamman luokan, kustakin lisäluokasta peritään maksu.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience, including for anonymized analytics. Find out more on how we use Cookies.