Siirry kotisivulle
EUIPO
Suojaa tavaramerkkisi ja mallisi Euroopan unionissa.

Suojaa henkinen omaisuutesi Euroopan unionissa

Tarkennettu kuvahaku

 
 1. Näpäytä hakupalkin ”Search” yläpuolella olevaa tarkennetun haun linkkiä ”Advanced search”.


 2. Voit lisätä hakuusi hakukriteerejä Advanced search -sivulla ruudun vasemman laidan sarakkeesta ”Add search criteria from below”. Valitse tavaramerkin kuvaus”Trade mark representation” tai mallin kuvaus ”Design representation”.
 3.  
 4. Näkyviin tulee laatikko, johon voit ladata tai vetää kuvan (kuvat). Järjestelmä hyväksyy vain JPEG-, PNG-, GIF- ja TIFF-tiedostot, jotka ovat suurempia kuin 100 x 100 pikseliä ja enimmäiskooltaan 2 megatavua.


 5. Kun kuvasi on ladattu, voit

  • näpäyttää ja säätää suorakulmiota kuvan (kuvien) hakualueen valitsemiseksi
  • vaihtaa kuvaa, jota (kuvia, joita) haluat hakea, näpäyttämällä roskakorikuvakkeita tai kohtaa ”Change image(s)”.
  • valita, haluatko hakea tavaramerkkejä, malleja vai molempia. Kun lataat yhden kuvan, voit hakea molempia, jos lataat useamman kuin yhden kuvan, järjestelmä näyttää tulokset vain malleista.
  • Jos haluat tehdä yhdistetyn haun sekä kuvan että tavaramerkin nimen tai mallin sanaosien perusteella, kirjoita tarvittavat kirjaimet/numerot hakupalkkiin.


 6. Valitse hakusi mukaan sopivimmat hakukriteerit ruudun vasemmalla reunalla olevasta sarakkeesta ”Add search criteria from below”. Yhdistetyssä kuvahaussa tavaramerkeille voi valita enintään yhdeksän hakukriteeriä ja malleille kuusi. Seuraavassa on lyhyt kuvaus kustakin kriteeristä:

   

  Tavaramerkeille valittavissa olevat hakukriteerit:

  • Tavaramerkin nimi: voit lisätä kuvahakuusi sanaosia (voit hakea myös foneettisia ja kirjoitusasultaan samankaltaisia muunnelmia).
  • Tavaramerkin tyyppi: erittele, onko hakemasi tavaramerkki kuviomerkki, värimerkki, kolmiulotteinen merkki, äänimerkki, hologrammi vai muu.
  • Tavaramerkin tila (EUTM): tutkittavana, julkaistu, peruutettu, rauennut tms.
  • Tavaramerkin tila (kansainväliset rekisteröinnit): vastaanotettu, tutkittavana, peruutettu tms.
  • Tavaramerkin laji: yksilöllinen merkki, EU-tarkastusmerkki, yhteismerkki.
  • Wienin luokittelu: valitse käsitteet, ajatukset tai elementit, jotka kuvaavat parhaiten etsimääsi kuvaa, käyttäen Wienin kuvaluokkia (esim. "Linnut" 03.07).
  • Nizzan luokitus: lisää Nizzan luokitus ja järjestä tulokset kuvan vastaavuuden mukaan.
  • Hakemispäivä: rajaa hakuasi lisäämällä aikarajat.
  • Haltijan nimi: lisää tavaramerkin haltijan nimi tai viitenumero.

   

  Malleille valittavissa olevat hakukriteerit:

  • Sanaelementti: lisää sanaosia haettavaan kuvaasi.
  • Mallin tila: rekisteröity ja kokonaan julkaistu, malli luovutettu, mitätöintimenettely käynnissä tms.
  • Locarnon luokitus: rajaa kyselysi Locarnon luokkiin (esim. ”Pöydät ja niiden kaltaiset huonekalut” 06.03)
  • Tuotteen nimi: rajaa kyselysi tuotteen nimiin
  • Haltijan nimi: lisää tavaramerkin haltijan nimi tai viitenumero.
  • Hakemispäivä: rajaa hakuasi lisäämällä aikarajat.

 7. Näpäytä nyt hakupainiketta (Search).

  Oletusarvoisesti näkyviin tulee kuvanäkymä, mutta voit myös valita tietonäkymän ja luettelonäkymän tulosten näyttämiseksi ja jopa valita, miten monta tulosta haluat näkyviin sivua kohden (5–100).

  Tietonäkymä

  Tietonäkymä

  Luettelonäkymä

  Luettelonäkymä

  Kuvanäkymä

  Kuvanäkymä

 8. Voit esikatsella kunkin tavaramerkin tai mallin tietoja, tarkistaa sen täydelliset tiedot, lähentää kuvia tai luoda raportteja. Mallien tulosvälilehdessä voit selata saatavilla olevia mallin eri näkymiä näpäyttämällä nuolia kuvan reunassa.

  Raporttien luominen: Valitse tavaramerkit tai mallit, jotka haluat sisällyttää raporttiisi, näpäyttämällä kunkin kuvan vieressä olevaa rastikohtaa, ja valitse Luo PDF-tiedosto (Generate PDF). Valintasi mukainen raportti luodaan välittömästi. Voit myös valita vaihtoehdon Valitse kaikki (select all). Sen avulla voit valita raporttiin enintään 100 tavaramerkkiä.

  Saat lisätietoa tavaramerkistä tai mallista liikuttamalla hiirtä kuvan päällä ja valitsemalla ”View full info”.


 9. Voit täsmentää hakutuloksia enintään neljällä eri suodattimella.

  Näpäytä kohtaa "Filters" (suodattimet) tulosnäytön oikeassa yläkulmassa. Näkyviin tulee käytettävissä olevat suodattimet sisältävä laatikko. Valitse sopivimmat suodattimet hakusi mukaan. Tavaramerkkien tarkennetussa haussa käytettävissä olevat suodattimet ovat tavaramerkin tyyppi, tavaramerkin tila (EUTM), tavaramerkin tila (kansainvälinen rekisteröinti) ja Wienin luokitus, ja malleille käytettävissä olevat suodattimet ovat mallin tila, julkaisupaikka, haltijan maa ja Locarnon luokitus.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience, including for anonymized analytics. Find out more on how we use Cookies.