Siirry kotisivulle
EUIPO
Suojaa tavaramerkkisi ja mallisi Euroopan unionissa.

Suojaa henkinen omaisuutesi Euroopan unionissa

Reitti rekisteröintiin

Rekisteröidyn mallin omistaminen antaa sinulle ja kilpailijoillesi selkeän tiedon siitä, mitä on suunniteltu ja milloin. Oikeuden voi uusia siten, että se on voimassa enintään 25 vuotta, ja se voi lisätä yrityksesi symbolista arvoa. Mallisi on henkistä omaisuuttasi kuvaava tunnus.

 

Hyvä malli antaa lisäarvoa. Rekisteröidyt yhteisömallit tekevät siitä totta.

 

Hakulomakkeessa on annettava kolme keskeistä tietoa:

  • Omistajuus - yhteisömallin haltija voi olla yksityishenkilö tai yritys. Tiedot julkaistaan ja ne on pidettävä ajan tasalla siten, ettei mallin haltijasta voi olla epäselvyyttä
  • Mikä voi olla rekisteröity yhteisömalli - malli on esitettävä selkeästi
  • Malli ja siihen liittyvät tuotteet - nämä on kuvailtava selkeästi, mieluiten käyttämällä kansainvälisesti sovitun tuotteiden Locarno-luokituksen nimikkeitä. Jos tuotteen nimikettä ei löydy Locarnon luokituksesta, tutkijamme voi pyytää sinua joko täsmentämään tuotteen luonnetta ja tarkoitusta tai muuttamaan tuotteen nimikkeen.


Hae yhteisömallia verkossa 350 eurosta alkaen

Rekisteröi mallisi
Nopeaa ja helppoa

Hae verkossa 

* On hyvin suositeltavaa, että toimitat mallia koskevan hakemuksesi verkossa sähköisen RCD-hakemustyökalun avulla. Sähköisellä työkalulla on monia etuja. Faksin käyttöä ei suositella, sillä mallin esittämisen laatu voi heikentyä faksilähetyksen aikana tai kun hakemus saapuu virastoon.
Huomaa myös, että faksilla lähetetyn hakemuksen käsittely voi kestää jopa kuukauden kauemmin. Tämä johtuu siitä, että saatamme odottaa jopa kuukauden (faksilähetyksen saapumisesta) vahvistuskopiota ennen kuin jatkamme hakemuksen käsittelyä. Vasta tämän jälkeen ryhdymme tutkimaan hakemusta saamiemme asiakirjojen pohjalta.

Voit hyödyntää maksualennuksia, jos haet samoille tai samankaltaisille tuotteille useaa mallia samalla hakemuksella.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience, including for anonymized analytics. Find out more on how we use Cookies.