Siirry kotisivulle
EUIPO
Suojaa tavaramerkkisi ja mallisi Euroopan unionissa.

Suojaa henkinen omaisuutesi Euroopan unionissa

Tavarat ja palvelut

Euroopan unionin tavaramerkkiä koskevassa hakemuksessa täytyy olla kuvaus rekisteröitävästä tavaramerkistä ja luettelo tavaroista ja/tai palveluista, jotka merkki kattaa.

Tavaroiden ja palvelujen luettelon esittämiseen on joitakin sääntöjä:

  • Tavarat ja palvelut tulisi määritellä mahdollisimman tarkasti.
  • Ne tulisi luokitella johonkin Nizzan luokituksen luokkaan.

Euroopan unionin teollisoikeuksien virasto (EUIPO) käyttää tavaroiden ja palvelujen luokittelussa Nizzan luokitusta. Nizzan luokituksessa tavarat ja palvelut on jaettu 45 ryhmään (tai luokkaan).

Kun maksat 850 euron hakemusmaksun, voit valita yhden luokista. Maksamalla 50 euron lisämaksun, voit lisätä hakemukseesi toisen luokan. Kolmesta ja sitä seuraavista lisäluokista joudut maksamaan 150 euroa kustakin luokasta.

 

Löydä ja luokittele tavarasi ja palvelusi

Kun teet tavaramerkkihakemuksen millä tahansa viraston hakemuslomakkeella verkossa, kuten viiden vaiheen -lomakkeella tai laajennetulla lomakkeella,voit tehdä hakuja ja selata tavaroiden ja palveluiden luetteloa nk.yhdenmukaistetussa tietokannassa.

Tämä tietokanta sisältää EUIPO:n ja Euroopan unionissa ja muualla toimivien kansallisten immateriaalivirastojen hyväksymiä termejä.

Nopein tapa julkaista tavaramerkki

Kun valitset tavarasi ja palvelusi yhdenmukaistetun tietokannan mukaan, voimme käsitellä hakemustasi sujuvammin. On myös mahdollista, että hakemuksesi hyväksytään Fast Track -hakemukseksi. Se tarkoittaa, että EUIPO käsittelee hakemustasi nopeutetussa menettelyssä, jotta se voitaisiin julkaista nopeammin.

Voit myös käyttää nk.tavara- ja palvelukeräintä laatiessasi luetteloa ennen hakemista. Tätä suositellaan erityisesti ammattimaisille käyttäjille, koska ajoittain hakemuksia on toimitettava useita yhtä aikaa.

Tavaroiden ja palvelujen määritteleminen on tasapainoilua.

Ajattele laajasti

Yrityksesi saattaa tarjota enemmän tavaroita ja palveluja kuin arvaatkaan. Vaikka tietäisit tarkasti, millä markkinoilla toimit tänä päivänä, mieti millaiseksi haluat kehittää merkkiäsi tulevaisuudessa. Jos esimerkiksi valmistat nyt makeisia, saatat kahden tai viiden vuoden päästä haluta laajentaa tarjontaasi (esimerkiksi jäätelöihin).

Ole realistinen

Saatat haluta hakea suojaa laajalle valikoimalle tavaroita ja/tai palveluja, mutta muista, että jos et käytä merkkiäsi kaikkia hakemuksen kattamia tavaroita tai palveluja varten, EU-tavaramerkkisi on altis hyökkäykselle.

Kaventamalla määrittelyä pienennät ristiriidan riskiä muiden merkkien kanssa.

Tavaramerkin kattamien tavaroiden ja palvelujen valinta on kuin tasapainottelua kivellä

Haluamme muistuttaa, että laajoilla tavaroiden ja/tai palveluiden luetteloilla voi olla erilaisia haittapuolia, nimittäin

  • kohonnut luokitusvirheiden riski
  • EU-tavaramerkin julkaisun ja rekisteröinnin viivästyminen
  • kohonnut samankaltaisuuden riski muiden tavaramerkkien kanssa (väitemenettelyn riski)
  • kohonnut riski tavaramerkin mahdollisesta menettämisestä aikaisemman tavaramerkin samankaltaisuuden vuoksi tai siksi, että merkkiä ei ole käytetty kaikille tavaroille ja/tai palveluille.

Ethän unohda: Kun hakemus on jätetty, määritelmää ei voi enää muuttaa, joten mieti tarkasti, mitkä tavarat ja/tai palvelut valitset.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience, including for anonymized analytics. Find out more on how we use Cookies.