Siirry kotisivulle
EUIPO
Suojaa tavaramerkkisi ja mallisi Euroopan unionissa.

Suojaa henkinen omaisuutesi Euroopan unionissa

Tavaramerkit Euroopan unionissa

Missä voit rekisteröidä merkkisi

EU:ssa on kolmitasoinen järjestelmä tavaramerkkien rekisteröintiä varten. Se, minkä valitset, riippuu liiketoimintasi tarpeista.

Ehkä haluat suojan vain yhdessä EU:n jäsenvaltiossa, esimerkiksi siinä, jossa yrityksesi sijaitsee tai jossa haluat käydä kauppaa. Voit tehdä tavaramerkkihakemuksen suoraan asiaankuuluvassa kansallisessa teollisoikeusvirastossa. Tämä on kansallinen rekisteröinti. Katso täydellinen luettelo kansallisista virastoista.

Jos haluat suojan Belgiassa, Alankomaissa ja/tai Luxemburgissa, voit tehdä hakemuksen Beneluxin immateriaalioikeuksien virastoon (Benelux Office of Intellectual Property, BOIP). Se on ainoa aluetason teollisoikeusvirasto EU:ssa, ja se myöntää tavaramerkkisuojan kyseisissä kolmessa jäsenvaltiossa. Tämä on alueellinen rekisteröinti.

Jos haluat suojan useammassa EU:n jäsenvaltiossa, voit hakea EU-tavaramerkkiä EUIPO:sta - tämä on EU:n rekisteröinti. Verkkohakemus EUIPO:ssa maksaa 850 euroa, ja hakemus laaditaan yhdellä kielellä. Kun saamme hakemuksesi, tarkastamme sen ja käsittelemme sen. Kun tavaramerkki on rekisteröity, se voidaan uusia rajoittamattomasti joka kymmenes vuosi.

Kansallinen, alueellinen ja EU:n järjestelmä täydentävät toisiaan ja toimivat rinnakkain.

Kansallisen tason tavaramerkit ja alueelliset tavaramerkit ovat tarpeen niille, jotka eivät halua tai tarvitse suojaa tavaramerkilleen EU:n tasolla.

EU-tavaramerkki antaa suojan kaikissa EU:n jäsenvaltioissa niille, jotka valitsevat tämän vaihtoehdon.

 

Neljäs rekisteröintivaihtoehto EU:ssa on kansainvälinen tavaramerkkisuoja. Voit käyttää kansallista, alueellista tai EU:n tavaramerkkihakemustasi laajentaaksesi suojan kansainvälisesti mihin tahansa maahan, joka on allekirjoittanut Madridin pöytäkirjan. Lisätietoa kansainvälisistä rekisteröinneistä

Kansallinen taso, kansallisten teollisoikeusvirastojen kautta.

Aluetason rekisteröinti Belgiaa, Alankomaita ja/tai Luxemburgia varten BOIP:n kautta.

EU:n laajuinen suoja (kaikki EU:n jäsenvaltiot) EUIPO:n kautta.

Kansainvälinen rekisteröinti WIPO:n kautta.

 

Mitä hyötyä on tavaramerkin rekisteröimisestä?

  • Se suojaa brändisi arvon
  • Kilpailuetusi paranee
  • Saat suojan suhteessa kilpaileviin tavaramerkkeihin
  • Oikeutesi määritellään
  • Väärennökset ja petokset voidaan ehkäistä

Mitä hyötyä Euroopan unionin tavaramerkin rekisteröimisestä on?

  • Rekisteröinti tehdään verkossa yhden kerran yhdellä kielellä, ja se on voimassa kaikissa EU:n jäsenvaltioissa.
  • EU:n tavaramerkki antaa haltijalleen yksinoikeuden kaikissa nykyisissä ja tulevissa EU:n jäsenvaltioissa kohtuulliseen hintaan.
  • Tavaramerkkisi on voimassa lähes 500 miljoonan kuluttajan markkinoilla.
  • Euroopan unionin tavaramerkki on voimassa 10 vuotta. Sen voi uusia rajattomasti 10 vuodeksi kerrallaan.

Tavaramerkin kansainvälinen rekisteröinti

Jos olet jo hakenut tavaramerkillesi rekisteröintiä tai rekisteröinyt sen muualla maailmassa, sinulle voidaan myöntää myös EU:n tavaramerkki, kun valitset kansainvälisen rekisteröinnin (IR) hakulomakkeessa EU:n. Voit tehdä tämän käyttämällä ns. Madridin järjestelmää, jota hallinnoi Genevessä sijaitseva Maailman henkisen omaisuuden järjestön (WIPO) kansainvälinen toimisto.

 
This site uses cookies to offer you a better browsing experience, including for anonymized analytics. Find out more on how we use Cookies.