Idi na početnu stranicu
EUIPO
Zaštitite svoje žigove i dizajne u Europskoj uniji

Zaštitite svoje intelektualno vlasništvo u Europskoj uniji

Služba za korisnike – pritužbe

Rješavanje pritužbi

Kad nešto pođe po krivu ili razina naše usluge ne ispuni vaša očekivanja, važno je da nam to kažete. Iznimno cijenimo sve pritužbe jer nam je cilj izvući pouke iz pogrešaka kako bismo mogli pružiti najbolju moguću uslugu.

Općenito smatramo da je pritužba pisani izraz nezadovoljstva uslugama koje EUIPO pruža i/ili EUIPO-ovim poslovnim postupcima. Međutim, Služba za korisnike – pritužbe nema nadležnost za odgovaranje na pritužbe u pogledu pravnog obrazloženja odluka koje EUIPO donese. U slučaju neslaganja s odlukama EUIPO-a možete podnijeti žalbu protiv odluka koje donesu ispitivači prijava za registraciju žiga EU-a ili dizajna Zajednice.

Ako se vaša pritužba odnosi na pitanja povezana s ljudskim resursima, svoj upit pošaljite izravno našem Odjelu za ljudske resurse poštom ili e-poštom.

 

Kako podnijeti pritužbu

Pritužbu je moguće podnijeti putem internetskog obrasca. EUIPO daje prednost tom sredstvu komunikacije zato što se njime osigurava rješavanje vaše pritužbe bez odgađanja. Osim toga, svoju pritužbu možete poslati i poštom.

Dostavite sljedeće informacije (ako je primjenjivo) kako bismo mogli identificirati i analizirati vaš slučaj:

  • broj spisa povezanog sa žigom EU-a / registriranim dizajnom Zajednice
  • identifikacijske podatke o podnositelju pritužbe (ime, prezime)
  • adresu podnositelja pritužbe (ulica, grad, zemlja, broj telefona, e-adresa)
  • razlog podnošenja pritužbe.
 

Što će se dogoditi nakon toga?

  1. Nakon što primimo pritužbu, odjel Službe za korisnike koji obrađuje pritužbe poslat će vam potvrdu primitka putem e-poruke ili pošte u roku od jednog radnog dana.
  2. Vašu će pritužbu odmah obraditi odgovarajući odjeli kako bi se mogao pripremiti odgovor u pisanom obliku u skladu sa standardima povelje o uslugama.
  3. Pisani odgovor na vašu pritužbu poslat ćemo vam u roku od devet radnih dana nakon slanja potvrde primitka.
 

Što učiniti ako i dalje niste zadovoljni?

Ako niste zadovoljni ishodom postupka ili načinom na koji je vaša pritužba riješena, možete nam se ponovno obratiti. Vašu pritužbu i naš odgovor na nju preispitat će naše najviše rukovodstvo.

Europski ombudsman

Ako ste državljanin države članice Europske unije ili imate boravište u jednoj od država članica, možete podnijeti i pritužbu Europskom ombudsmanu. Europski ombudsman ispituje pritužbe o nepravilnostima u postupanju institucija i tijela Europske unije.

Svakoj pritužbi koju se podnosi Europskom ombudsmanu mora prethoditi odgovarajući upravni postupak pred EUIPO-om.

 
This site uses cookies to offer you a better browsing experience, including for anonymized analytics. Find out more on how we use Cookies.