Idi na početnu stranicu
EUIPO
Zaštitite svoje žigove i dizajne u Europskoj uniji

Zaštitite svoje intelektualno vlasništvo u Europskoj uniji

Menu

Informacije o poduzeću i proizvodu

 


„Zastupnički račun” izrađuje se automatski čim se imenuje zastupnik kao takav u okviru jednog od računa njegovih klijenata.
 
„Zastupničkim računom” omogućuje vam se pristup računima raznih klijenata uporabom jedne lozinke. Sa svojim ćete klijentima dijeliti „portfelj društva” i moći ćete upisati razne račune. Jednom kada napravite svoj profil u EDB-u, bilo koji drugi nositelj prava može odabrati vašu pravnu službu / vaše društvo i imenovati vas svojim zastupnikom u EDB-u.


Trenutačno sve carine EU-a imaju pristup EDB-u. Osim toga, pristup EDB-u već ima i niz policijskih snaga, uključujući agencije EU-a kao što su Europol i agencija za borbu protiv prijevara OLAF. Broj policijskih snaga koje pristupaju tom alatu u stalnom je porastu.
 
Zbog važnosti stupanja u kontakt s nositeljima prava, sva provedbena tijela registrirana u EDB-u imaju pristup općim informacijama iz rubrike Informacije o društvu jer im je taj dio dostupan u skladu sa zadanim postavkama.
 
Razina Informacije o proizvodu (Portfelj proizvoda) sadrži podrobne i osjetljive informacije o proizvodima. Zaštićena je šifrom Pinsafe i treba se aktivno DIJELITI s provedbenim tijelima kako bi im bila vidljiva.
 


Otvorit će se prozor s popisom svih provedbenih tijela koja imaju pristup EDB-u, čime će vam se pružiti mogućnost da odlučite s kojim točno provedbenim tijelima želite podijeliti prenesene informacije o svojim proizvodima. Ako ih želite podijeliti sa svim tijelima koja su aktivna u EDB-u, označite Odaberi sve.EUIPO nema pristup informacijama koje prenesu nositelji prava. Međutim, tim EDB-a ima pristup statistikama o sadržaju alata.

Nije potrebno pojedinačno prenositi svaki proizvod vašeg društva. U EDB-u terminom „proizvod” može biti obuhvaćen niz proizvoda sa sličnim obilježjima, logistikom i distribucijskim kanalima koji su zaštićeni istim PIV-om (time su obuhvaćene „obitelji proizvoda”, veličine, razlike u boji, sličan izgled itd.). Jednom nazivu proizvoda možete dodati različite fotografije.
 
Osim toga, svoje proizvode možete razvrstati koristeći se rubrikom Kategorija. Ta vam kategorizacija može pomoći u povezivanju sličnih proizvoda, kao i u njihovu filtriranju u tablici Portfelj proizvoda. Njome se također može poboljšati funkcionalnost višestrukih verzija jer je moguće ažurirati sve proizvode u određenoj kategoriji.
 

Najveća moguća veličina dokumenata i slika/videa je 1,5 MB, a naziv datoteke ne smije prelaziti 100 znakova.

Veoma je važno da proizvode iz Portfelja proizvoda povežete sa svojim PIV-ovima navedenima u Portfelju prava intelektualnog vlasništva u dijelu Informacije o društvu (obavezno u slučaju carinskog Zahtjeva za poduzimanjem mjera).
 
Kako biste to učinili, pristupite Portfelju proizvoda i odaberite odgovarajući proizvod. Zatim odaberite Pogledaj pravo intelektualnog vlasništva vezano uz ovaj proizvod, a potom mogućnost Dodaj nova prava intelektualnog vlasništva proizvodu.Odaberite povezane PIV-ove iz svojeg portfelja PIV-ova (koje ste za svoje žigove i dizajne prethodno prenijeli u EDB iz alata TMview i DesignView ili koje ste upisali za druge oblike prava intelektualnog vlasništva (patenti, oznake zemljopisnog podrijetla, autorska prava itd.).

Posljednji put ažurirano 25-06-2018
Na našem mrežnom mjestu služimo se kolačićima za podršku tehničkim elementima koji vam omogućavaju bolje korištenje stranica. Također upotrebljavamo analitiku. Kliknite za više informacija