Idi na početnu stranicu
EUIPO
Zaštitite svoje žigove i dizajne u Europskoj uniji

Zaštitite svoje intelektualno vlasništvo u Europskoj uniji

Informacije o poduzeću i proizvodu

 


„Zastupnički račun” izrađuje se automatski čim se imenuje zastupnik kao takav u okviru jednog od računa njegovih klijenata.
 
„Zastupničkim računom” omogućuje vam se pristup računima raznih klijenata uporabom jedne lozinke. Sa svojim ćete klijentima dijeliti „portfelj društva” i moći ćete upisati razne račune. Jednom kada napravite svoj profil u EDB-u, bilo koji drugi nositelj prava može odabrati vašu pravnu službu / vaše društvo i imenovati vas svojim zastupnikom u EDB-u.


Trenutačno sve carine EU-a imaju pristup EDB-u. Osim toga, pristup EDB-u već ima i niz policijskih snaga, uključujući agencije EU-a kao što su Europol i agencija za borbu protiv prijevara OLAF. Broj policijskih snaga koje pristupaju tom alatu u stalnom je porastu.
 
Zbog važnosti stupanja u kontakt s nositeljima prava, sva provedbena tijela registrirana u EDB-u imaju pristup općim informacijama iz rubrike Informacije o društvu jer im je taj dio dostupan u skladu sa zadanim postavkama.
 
Razina Informacije o proizvodu (Portfelj proizvoda) sadrži podrobne i osjetljive informacije o proizvodima. Zaštićena je šifrom Pinsafe i treba se aktivno DIJELITI s provedbenim tijelima kako bi im bila vidljiva.
 


Otvorit će se prozor s popisom svih provedbenih tijela koja imaju pristup EDB-u, čime će vam se pružiti mogućnost da odlučite s kojim točno provedbenim tijelima želite podijeliti prenesene informacije o svojim proizvodima. Ako ih želite podijeliti sa svim tijelima koja su aktivna u EDB-u, označite Odaberi sve.EUIPO nema pristup informacijama koje prenesu nositelji prava. Međutim, tim EDB-a ima pristup statistikama o sadržaju alata.

Nije potrebno pojedinačno prenositi svaki proizvod vašeg društva. U EDB-u terminom „proizvod” može biti obuhvaćen niz proizvoda sa sličnim obilježjima, logistikom i distribucijskim kanalima koji su zaštićeni istim PIV-om (time su obuhvaćene „obitelji proizvoda”, veličine, razlike u boji, sličan izgled itd.). Jednom nazivu proizvoda možete dodati različite fotografije.
 
Osim toga, svoje proizvode možete razvrstati koristeći se rubrikom Kategorija. Ta vam kategorizacija može pomoći u povezivanju sličnih proizvoda, kao i u njihovu filtriranju u tablici Portfelj proizvoda. Njome se također može poboljšati funkcionalnost višestrukih verzija jer je moguće ažurirati sve proizvode u određenoj kategoriji.
 

Najveća moguća veličina dokumenata i slika/videa je 1,5 MB, a naziv datoteke ne smije prelaziti 100 znakova.

Veoma je važno da proizvode iz Portfelja proizvoda povežete sa svojim PIV-ovima navedenima u Portfelju prava intelektualnog vlasništva u dijelu Informacije o društvu (obavezno u slučaju carinskog Zahtjeva za poduzimanjem mjera).
 
Kako biste to učinili, pristupite Portfelju proizvoda i odaberite odgovarajući proizvod. Zatim odaberite Pogledaj pravo intelektualnog vlasništva vezano uz ovaj proizvod, a potom mogućnost Dodaj nova prava intelektualnog vlasništva proizvodu.Odaberite povezane PIV-ove iz svojeg portfelja PIV-ova (koje ste za svoje žigove i dizajne prethodno prenijeli u EDB iz alata TMview i DesignView ili koje ste upisali za druge oblike prava intelektualnog vlasništva (patenti, oznake zemljopisnog podrijetla, autorska prava itd.).

Na našem mrežnom mjestu služimo se kolačićima za podršku tehničkim elementima koji vam omogućavaju bolje korištenje stranica. Također upotrebljavamo analitiku. Kliknite za više informacija