Idi na početnu stranicu
EUIPO
Zaštitite svoje žigove i dizajne u Europskoj uniji

Zaštitite svoje intelektualno vlasništvo u Europskoj uniji

Registracija u EDB-u

 

Za predaju zahtjeva za otvaranje računa u EDB-u potreban vam je valjani PIV registriran u Europskoj uniji (EU). Pravo intelektualnog vlasništva (PIV) odabrano u vašem zahtjevu za otvaranje računa upotrebljava se samo tijekom postupka registracije radi provjere je li podnositelj zahtjeva nositelj prava intelektualnog vlasništva i kako bi mu se poslalo pismo na registriranu adresu društva.
 
Ako već imate valjani, registrirani žig ili dizajn (u državi, u EU-u ili međunarodno) na području EU-a, možete zatražiti otvaranje računa u našem mrežnom sustavu u platformi EDB Enforcement Database.
 
Ako nemate žig ili dizajn, pošaljite e-poruku na: observatory.edb@euipo.europa.eu


Iz sigurnosnih razloga dostavljačka služba dostavit će pismo vlasniku PIV-a na adresu naznačenu u registru (može sadržavati i napomenu). To će pismo sadržavati kôd koji nam treba poslati e-poštom na observatory.edb@euipo.europa.eu. Mi ćemo vam nakon toga poslati poveznicu na korisnički račun gdje možete izabrati lozinku. Nakon toga šalje se drugo pismo sa šifrom Pinsafe za sigurnu provjeru autentičnosti. Nakon prijave trebat će vam Pinsafe radi upisivanja informacija o proizvodu.


Registracija i upotreba EDB-a u potpunosti su besplatne.
 
EUIPO u okviru Promatračnice EU-a i u skladu s Uredbom (EU) br. 386/2012 izrađuje i razvija tehničke alate za sprječavanje i borbu protiv povreda prava intelektualnog vlasništva i razlikovanje originalnih proizvoda od onih krivotvorenih.
EDB se sastoji od dvije razine. Najosjetljivije informacije zaštićene su šifrom Pinsafe. Nakon prijave trebat će vam Pinsafe radi upisivanja informacija o proizvodu ili pristupanja informacijama o Zahtjevu za poduzimanjem mjera (AFA). U Portfelju proizvoda odaberite Otključajte operaciju:
      
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          


Uvijek se možete koristiti istom šifrom Pinsafe. Ne trebate zatražiti novu šifru Pinsafe svaki put kada pristupate alatu.
 
Šifra Pinsafe sastoji se od četiriju brojki. Trebate upisati slova iz drugog retka koja odgovaraju brojkama vaše šifre Pinsafe u prvom retku. Na primjer:

 


Da šifra Pinsafe glasi „1386”, kôd koji bi trebalo unijeti bio bi „THDB”.
 
Pozicija 1-> T
Pozicija 3 -> H
Pozicija 8 -> D
Pozicija 6 -> B
 
Pri upisivanju šifre koristite se VELIKIM SLOVIMA.


Ako ste pristupili alatu, a niste dobili šifru Pinsafe, novi PIN možete zatražiti pritiskom na Zahtjev za novi PIN ispod slike s brojkama i slovima.


This site uses cookies to offer you a better browsing experience, including for anonymized analytics. Find out more on how we use Cookies.