Idi na početnu stranicu
EUIPO
Zaštitite svoje žigove i dizajne u Europskoj uniji

Zaštitite svoje intelektualno vlasništvo u Europskoj uniji

Pomoć za internetske usluge

Dodatne informacije o internetskim uslugama potražite pod sljedećim temama:

Teme

 

Podnesite prijavu žiga

Žig Europske unije (žig EU-a) daje vam isključiva prava u svim sadašnjim i budućim državama članicama Europske unije na temelju jedinstvene registracije putem interneta. Valjan je 10 godina, a može se neograničeno produžavati za dodatna razdoblja od po 10 godina. Prije podnošenja prijave ne zaboravite provjeriti pitanja na našem kontrolnom popisu kako bi se vaša prijava obradila bez problema. 

 

Teme

Prijavite dizajn

Naša prijava za dizajn omogućuje vam učitavanje statičnih i 3D slika s funkcijom „povuci i ispusti". Možete birati između dva elektronička formata, našeg obrasca za prijavu u četiri koraka s ugrađenim uputstvima za brzu registraciju (Fast Track) ili našeg stručnog obrasca za složenije prijave.

Prije podnošenja prijave možete također pročitati naše savjete o prijavi dizajna i najbolje primjere iz prakse kako biste izbjegli stvaranje pogrešaka tijekom prijave.


Teme

 

Objašnjenja naših obrazaca

Kako biste lakše odlučili koji format najbolje odgovara vašim potrebama, provjerite značajke svih postupaka u nastavku:

 
Obrazac prijave u četiri koraka Stručni obrazac
Brza prijava (Fast Track) – možete registrirati svoj dizajn u dva dana ili kraće x
Provjera sličnih dizajna u alatu DesignView x
Oznaka proizvoda iz naše lokarnske baze podataka Oznaka proizvoda iz naše lokarnske baze podataka ili vaša vlastita oznaka
Plaćanje kreditnom karticom ili putem tekućeg računa Plaćanje kreditnom karticom, putem tekućeg računa ili bankovnom doznakom
x Korištenje drugim dizajnima kao predloškom
x Navođenje informacija o izložbenom pravu prvenstva
x Možete odabrati naknadno traženje prava prvenstva (opcija „naknadni zahtjev za pravo prvenstva")
Zahtjev za pravo prvenstva podnosi se uvijek uz prateće dokumente Možete zahtijevati pravo prvenstva bez prilaganja dokumenata (opcija „naknadno slanje dokumenata")
x Uvezite i/ili kreirajte podatke o zastupniku kad se prijavljujete kao podnositelj prijave
Uvezite i/ili kreirajte podatke o podnositeljima prijave te uvezite podatke o dodatnim zastupnicima kad se prijavljujete kao zastupnik Uvezite i/ili kreirajte podnositelje prijave te kreirajte dodatne zastupnike kad se prijavljujete kao zastupnik
 

Informacije o našem procesu ispitivanja prijava dizajna potražite u Smjernicama.

The Goods and Services Builder (alat za izradu popisa proizvoda i usluga)

The Goods and Services Builder referentni je alat koji se koristi za stvaranje popisa pojmova. U ovom je odjeljku objašnjeno kako kreirati, urediti i upravljati popisima proizvoda i usluga, čime ćete uštedjeti vrijeme na idućoj e-prijavi, što će vas ujedno dovesti do većeg korištenja usklađene baze podataka (HDB).

 

Teme

Ostali podnesci

Ured Europske unije za intelektualno vlasništvo (EUIPO) stavlja na raspolaganje internetske obrasce za podnošenje zahtjeva za pregled dokumenata koji se odnose na registraciju ili prijavu žiga Europske unije (EUTM) ili registriranog dizajna Zajednice (RCD), za podnošenje zahtjeva za produljenje žiga Europske unije ili registriranog dizajna Zajednice te za upis podataka u registar (zapisa). Na isti način možete izbrisati ili imenovati zastupnika i zatražiti pretvaranje za žig Europske unije ili upis u registar međunarodne registracije (IR) na internetu. Međutim, za korištenje tih mogućnosti morate biti prijavljeni.

Za te se aktivnosti plaća pristojba.

 

Teme

Provjera ovjerenih preslika

Ova opcija omogućava provjeru autentičnosti ovjerenih preslika na internetu.

U rubriku za pretraživanje unesite identifikacijski kôd s ovjerene preslike i kliknite na gumb „Provjeri”. Potom se prikazuje izvorni primjerak.

Napomena: Kôd razlikuje velika i mala slova.

Ova je opcija dostupna u sljedećim slučajevima:

  • ako je prijava već objavljena;
  • u slučaju obrasca za prijavu žiga EU-a, ako je žig prijavljen nakon 1. siječnja 2008.;
  • u slučaju potvrde o registraciji žiga EU-a, ako je potvrda o registraciji izdana nakon 1. siječnja 2001.;
  • Za ovjerene preslike potvrde o registraciji dizajna Zajednice.
This site uses cookies to offer you a better browsing experience, including for anonymized analytics. Find out more on how we use Cookies.