Idi na početnu stranicu
EUIPO
Zaštitite svoje žigove i dizajne u Europskoj uniji

Zaštitite svoje intelektualno vlasništvo u Europskoj uniji

Kako mogu podnijeti zahtjev za proglašenje ništavosti/opoziv žiga EU-a?

Za predaju zahtjeva za proglašenje ništavosti/opoziv morate biti prijavljeni u sučelju User Area Otvorite pretraživač eSearch plus i unesite naziv žiga koji želite poništiti/opozvati.

U rezultatima pretraživanja kliknite na naziv odgovarajućeg žiga ili na poveznicu „+ info”. Otvorit će se detaljni prikaz žiga koji prikazuje sve raspoložive podatke o njemu.

 

Gumb Spremi na prijavi registriranog dizajna Zajednice
 

Ako želite podnijeti zahtjev za proglašenje ništavosti/opoziv žiga, odaberite odjeljak „Aktivnosti i poruke”. Kliknite na opciju „Brisanje iz registra”.

Gumb „Spremi” u prijavi žiga
 

Pojavit će se skočni prozor.

Osobni referentni broj u vašoj internetskoj prijavi
 

Ako želite, možete napisati poruku i dodati odgovarajuće privitke.

Nemojte zaboraviti potpisati privitke.

Stupac s referentnim brojem u tablici s nacrtima
 

Zatim se prikazuje PDF datoteka s podatcima koje ste unijeli. Informacije možete pregledati, unijeti potrebne izmjene i/ili spremiti PDF datoteku na svoje računalo. Za predaju kliknite na gumb „Potvrdi”.

Stupac s referentnim brojem u tablici s nacrtima
 

Dodatna često postavljana pitanja o drugim aspektima naših internetskih stranica možete pronaći u odjeljku Centar za pomoć

Na našem mrežnom mjestu služimo se kolačićima za podršku tehničkim elementima koji vam omogućavaju bolje korištenje stranica. Također upotrebljavamo analitiku. Kliknite za više informacija