Idi na početnu stranicu
EUIPO
Zaštitite svoje žigove i dizajne u Europskoj uniji

Zaštitite svoje intelektualno vlasništvo u Europskoj uniji

Opcije

Opcije u sučelju User Area omogućuju vam da pregledavate i uređujete osobne podatke i podatke za prijavu na korisnički račun, da mijenjate osobne postavke i upravljate svojim potprofilima.

Odjeljak Opcije unutar sučelja User Area

Da biste pristupili ovom odjeljku, kliknite na karticu Opcije na lijevoj strani izbornika sučelja User Area.

Odjeljak Opcije predstavljen je ikonom Ikona za opcije

Unutar odjeljka Opcije sučelja User Area nalaze se četiri kartice.

 • Podaci za prijavu

  Možete mijenjati svoju adresu e-pošte i zaporku.

  Adresa administrativne e-pošte koristi se kako bi vas se obavijestilo o primitku novih poruka ili kod aktiviranja novih upozorenja sustava. Adresa administrativne e-pošte koristi se kada zaboravite vlastitu zaporku.

  Na dnu stranice možete naći podatke o posljednje tri uspješne i posljednje tri neuspješne prijave na vaš korisnički račun.

  Prijava sumnjive aktivnosti
  Ako primjerice zbog pokušaja prijave iz nepoznatog izvora želite prijaviti sumnjivu aktivnost, možete to učiniti putem poveznice na dnu stranice.

 • Osobni podaci

  Možete izmijeniti svoje ime i prezime, poštansku adresu i kontaktne informacije.

  Sve izmjene koje učinite primjenjuju na sve postupke u vezi sa žigovima EU-a/RCD-ovima koji se vode pod istim EUIPO-ovim ID brojem.

  Izmjena vašeg imena i prezimena i/ili adrese aktivira unos u registar (zapis) koji EUIPO potom obrađuje. Želite li, međutim, registrirati promjenu vlasništva određenog žiga ili dizajna, potrebno je poslati zahtjev za registraciju prijenosa.

 • Postavke

  Od ožujka 2021. komunikacija putem telefaksa i pošte više nije na raspolaganju. To znači da će vam Ured slati priopćenja samo putem sučelja User Area.

  Možete odabrati mogućnost da dobijete e-poruku svaki put kad vam stigne priopćenje u sučelju User Area.

  Automatsku postavku jezika za primanje poruka možete promijeniti u padajućem izborniku. Odaberite jedan od 23 službena jezika EU-a. Međutim, službene poruke u vezi s pojedinačnim predmetom šalju se na jeziku na kojem se postupak vezan uz taj predmet vodi.

 • Potprofili

  Vaš račun u EUIPO-ovom sučelju User Area omogućuje vam pristup nizu usluga intelektualnog vlasništva koje neregistriranim korisnicima nisu dostupne. Te prednosti uključuju opciju kreiranja potprofila za zaposlenike poduzeća ili članove udruga. Potprofili koje kreirate posjeduju određena prava na pristup informacijama pohranjenima na vašem računu unutar sučelja User Area.

  Za dodavanje potprofila kliknite na gumb „Dodati potprofil” u desnom kutu kartice „Potprofili”. U novom će se prozoru otvoriti obrazac u kojem su polja prema zadanim postavkama prazna.

  Na obrascu su prikazane opcije pristupa za svakog korisnika potprofila. Te opcije pristupa automatski su postavljene na „Da”. Potprofili se mogu uređivati klikom na ikonu olovke Ikona olovke u stupcu „Uređivanje”.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience, including for anonymized analytics. Find out more on how we use Cookies.