Idi na početnu stranicu
EUIPO
Zaštitite svoje žigove i dizajne u Europskoj uniji

Zaštitite svoje intelektualno vlasništvo u Europskoj uniji

Kako se registrirati

Posjedovanje registriranog dizajna vama i vašim konkurentima daje jasnu sliku o tomu što je dizajnirano i kad. To se pravo može produžavati do 25 godina i tako postati prepoznatljiva vrijednost vašeg poduzeća. Vaš je dizajn vaš potpis u smislu intelektualnog vlasništva.

 

Dobar dizajn daje dodatnu vrijednost. Registrirani dizajni Zajednice su najbolje rješenje.

 

Tri su ključne informacije na obrascu prijave

  • Vlasništvo – svaki pojedinac ili trgovačko društvo može biti vlasnik, tj. nositelj prava na registrirani dizajn Zajednice (RCD). Podaci o tomu se objavljuju i moraju se redovito ažurirati kako ne bi bilo dvojbe oko toga tko je nositelj prava na dizajn
  • Što sve može biti registrirani dizajn Zajednice – to mora biti jasno prikazano
  • Dizajn i pripadajući proizvod(-i) – to treba jasno opisati, po mogućnosti koristeći se terminologijom iz međunarodno važeće 'Lokarnske' klasifikacije proizvoda. Ako oznaku proizvoda nije moguće pronaći u Lokarnskoj klasifikaciji, možda će naš ispitivač od vas zatražiti da specificirate vrstu i namjenu navedenog proizvoda ili da promijenite oznaku proizvoda


Podnesite prijavu dizajna Zajednice na internetu po cijeni već od 350 eura

Registrirajte svoj dizajn
Brzo i jednostavno

Podnesite prijavu na internetu 

* Toplo vam preporučujemo podnošenje prijave dizajna na internetu, koristeći se posebnim alatom za prijavu dizajna. Taj internetski alat nudi brojne prednosti. Ne preporučuje se podnošenje prijave telefaksom jer kvaliteta prikaza dizajna može biti umanjena prilikom prijenosa ili primitka u Uredu.
Osim toga, imajte na umu da obrada prijava dostavljenih telefaksom može trajati i do mjesec dana dulje. Razlog tomu je činjenica da čekamo i do mjesec dana (od dana primitka telefaksa) potvrdu primitka kako bismo nastavili obradu prijave. Po isteku tog razdoblja nastavljamo s ispitivanjem na temelju dokumenata u spisu.

Možete iskoristiti prednosti nižih cijena ako prijavite nekoliko dizajna u istoj prijavi za istu ili sličnu vrstu proizvoda.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience, including for anonymized analytics. Find out more on how we use Cookies.