Idi na početnu stranicu
EUIPO
Zaštitite svoje žigove i dizajne u Europskoj uniji

Zaštitite svoje intelektualno vlasništvo u Europskoj uniji

Pretraživanje na temelju slika u tražilici eSearch plus

Pretraživanje slika
 

 

Značajke i prednosti:

kamera_pretraga_slika

eSearch plus koristi se tehnologijom prepoznavanja slika za pronalaženje žigova i dizajna sličnog izgleda. Sustav za pretraživanje analizira boje, oblike i teksture, a ne ključne riječi kao što čine klasični sustavi za pretraživanje koji se temelje na tekstu.

Sustav dopušta učitavanje jedne slike za pretraživanje žigova i najviše sedam slika u istom trenutku za pretraživanje dizajna. Podržani su formati JPG, PNG, GIF i TIFF.

kamera_pretraga_slika

Inteligentnije, relevantnije

Algoritmi za pretraživanje slika donose pomoću tražilice eSearch plus potpunije i bolje rangirane rezultate.

kamera_pretraga_slika

Pretraživanje je jednostavnije

Ne trebate koristiti riječi kako biste opisali ono što vidite, tražilica eSearch plus precizno će pronaći slične slike. Tražilica prepoznaje i automatski nudi moguće kodove Bečke klasifikacije koji su sadržani u slikama žigova i moguće razrede Lokarnske klasifikacije sadržane u slikama dizajna.

kamera_pretraga_slika

Bolja izvješća o pretraživanju

Odaberite rezultate s različitih stranica kako biste izradili izvješće o pretraživanju u formatu excel s ograničenjem koje je prošireno na tisuću rezultata.

kamera_pretraga_slika

Novi alat za odabir lasso

Odaberite određeni dio slike kako biste u tražilici eSearch plus pretraživali s velikom preciznošću.

kamera_pretraga_slika

Dodajte klasifikaciju kao dodatni kriterij pretraživanja

Kombinirajte svoje pretraživanje slika s Bečkom i Nicanskom klasifikacijom. Na raspolaganju u naprednom pretraživanju.

kamera_pretraga_slika

Kombinirajte s drugim kriterijima pretraživanja

poput naziva, vrste ili datuma podnošenja prijave za žig i itd.

 

 

Savjeti i trikovi za dobivanje najboljih rezultata pretraživanja na temelju slika:

  1. Kvaliteta učitanih slika može znatno utjecati na rezultate. Preporučuje se učitavanje slika s neutralnim pozadinama. Sjene, šumovi i ostali elementi mogli bi otežati dobivanje najboljih mogućih rezultata pretraživanja za jednu ili više slika žigova ili dizajna.


  2. Kako biste dobili točne rezultate, važno je da prilagodite okvir za odabir posebnom području koje želite pretraživati.


  3. Kada pretražujete u kategoriji dizajna, dobra je praksa učitati nekoliko pogleda na isti dizajn kako biste povećali mogućnost dobivanja točnih rezultata.


  4. Kako biste optimizirali svoje rezultate, preporučuje se da upotrebljavate različite vrste prikaza pri pretraživanju, kao što su slike, crteži itd. Sustav će obično među prvim rezultatima prikazati one koji odgovaraju vrsti učitanog prikaza. Ako učitate fotografiju, sustav će među prvim rezultatima prikazati uglavnom fotografije.


  5. Kada pretražujete u kategoriji dizajna, nemojte učitavati obične i jednostavne oblike kao što su krugovi. Tako ćete smanjiti mogućnost prikazivanja nevažnih rezultata (šumova) jer su dizajni takvih oblika česti.

 

Teme

This site uses cookies to offer you a better browsing experience, including for anonymized analytics. Find out more on how we use Cookies.