Idi na početnu stranicu
EUIPO
Zaštitite svoje žigove i dizajne u Europskoj uniji

Zaštitite svoje intelektualno vlasništvo u Europskoj uniji

Poruke

Službene obavijesti EUIPO-a primat ćete u ovom odjeljku

 

Kliknite na ikonu pisma Ikona za poruke u kartici Poruke koja se nalazi u bočnoj traci slijeva.

Odjeljak Poruke unutar sučelja User Area ima četiri kartice:

 • Novo — ovdje se primaju nove poruke.

 • U tijeku — ovdje se poruke privremeno pohranjuju.

 • Poslano — ovdje je moguće pregledati uspješno poslane poruke.

 • Arhiva — ovdje se poruke pohranjuju za buduću upotrebu.

Napomena: poruke pohranjene u karticama „Arhiva" ili „Poslano” automatski se brišu nakon 30 dana. Ako ih budete kasnije željeli pregledavati, idite na detaljan prikaz datoteke u alatu eSearch plus.

 
 • Kartice radnji

  U nastavku je popis kartica radnji i njihovih funkcija.

  Filtar
  Kada kliknete na karticu „Filtar”, otvorit će se padajući izbornik. Odaberite filtre koje želite primijeniti ili kreirajte nove. Želite li ukloniti određeni filtar, kliknite na ikonu kante za smeće Ikona kante za smeće

  Premjestiti u
  Poruke se mogu premjestiti u drugu karticu. Odaberite poruku koju želite premjestiti, kliknite na gumb „Premjesti u” pa odaberite „U tijeku” ili „Arhiva”.

  Poslati na
  Poruke možete „poslati” ili „proslijediti” (jednom po jednom) odabranom primatelju.ƒ Označite potvrdni okvir s lijeve strane retka u tablici, zatim kliknite na gumb „Poslati na” i odaberite „Moju e-adresu” ili „Drugu e-adresu”.

  Vaša e-adresa automatski se ispisuje ako odaberete „Moju e-adresu”.

  Unesite e-adresu primatelja ako ste odabrali „Drugu e-adresu”.

  Preuzeti
  Kliknite na „Preuzeti” i označite odgovarajuće okvire kako biste komprimirali svoje odabrane poruke u jedinstvenu datoteku (ZIP format).

  Alternativna korespondencija

  gumb

  Ovu karticu treba upotrebljavati samo ako na mrežnom mjestu EUIPO-a ne postoji internetski obrazac ili ako eComm koji dolazi od EUIPO-a ne sadrži gumb eReplygumb.

  Prije upotrebe Alternativne korespondencije provjerite je li obrazac dostupan među „internetskim uslugama” i sadrži li eComm EUIPO-a gumb eReplygumb. Kartica „Alternativna korespondencija” podliježe odredbama i uvjetima koje morate prihvatiti.

  Nakon što pošaljete svoju obavijest putem „Alternativne korespondencije”, izdat će se elektronička potvrda primitka vašeg podnesenog dokumenta u obliku „potvrde podnošenja” na kartici „Poslano” u sučelju User Area.

  Primjer prihvatljive obavijesti bio bi zahtjev za uključivanje na popis ovlaštenih zastupnika u predmetima žigova ili dizajna. Takav zahtjev može se poslati EUIPO-u putem Alternativne korespondencije.

 • Pretpregled & preuzimanje poruka

  Moguć je pretpregled i preuzimanje poruka u skočnom prozoru kojem se pristupa putem ove ikone Ikona za preuzimanje s desne strane retka u tablici.

  Napomena: Morate imati instaliran Adobe Acrobat za pretpregled datoteka u PDF formatu u skočnom prozoru.

 • Pregled u alatu eSearch plus

  Kliknite na ovu ikonu Ikona za pregled pokraj poruke i otvorit će se eSearch plus u novom prozoru.

 • Praćenje poruka

  Kliknite na ovu ikonu Ikona za pregled ako želite provjeriti detalje o provedenim radnjama u vezi s vašim porukama.

 • Polje za brzo pretraživanje

  Kliknite na povećalo Ikona za pretraživanje u gornjem desnom okviru za pretraživanje kada želite pretraživati svoje poruke. Pretraživanje će prikazati samo rezultate iz one kartice koju ste odabrali (Novo, U tijeku, Poslano ili Arhiva).

 • Odgovaranje na poruke

  Kliknite na „Odgovoriti” pokraj svoje poruke Gumb čeka se odgovor. Bit ćete preusmjereni na detaljan pregled u alatu eSearch plus u kojem možete pregledati informacije o datoteci. Na raspolaganju su različite mogućnosti odgovaranja. Kada odaberete vrstu odgovora, pojavit će se obrazac za poruke. Kada odgovorite, vidjet ćete da je gumb pokraj odgovarajuće poruke u izborniku Poruke postao zelen Gumb odgovoreno

  Napomena: Gumb „Odgovoriti” postaje zelen samo kada na poruku odgovarate sa svoje stranice Poruke unutar sučelja User Area. Ako na poruku odgovarate izvan sučelja User Area, gumb ostaje narančaste boje.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience, including for anonymized analytics. Find out more on how we use Cookies.