Idi na početnu stranicu
EUIPO
Zaštitite svoje žigove i dizajne u Europskoj uniji

Zaštitite svoje intelektualno vlasništvo u Europskoj uniji

Nadzorna ploča

U odjeljku „Nadzorna ploča” unutar sučelja User Area možete pregledavati sve svoje žigove Žigove Europske unije (žigove EU-a), povjerljive registrirane dizajne Zajednice (RCD-ove), javne dizajne Zajednice i prigovore. Osim toga, imate mogućnost prikaza brzih poveznica i stvaranja prečaca prema alatima za pretraživanje, kao što je eSearch plus.

Odjeljak Nadzorna ploča unutar sučelja User Area

Pristupite odjeljku Nadzorna ploča unutar sučelja User Area odabirom odgovarajućeg naslova na vašem zaslonu. Nadzorna ploča otvara se automatski.

Držite miš iznad elemenata u tabličnom prikazu; pojavit će se skočni prozor u kojem su prikazane dodatne informacije.

Odjeljak Nadzorna ploča unutar sučelja User Area ima četiri kartice:

 • Žig EU-a

 • Povjerljivi registrirani dizajn Zajednice

 • Javni registrirani dizajn Zajednice

 • Prigovori

 • Tablični prikaz i detaljni prikaz

  Možete pregledavati podatke iz odjeljaka za žigove EU-a, povjerljive registrirane dizajne Zajednice ili javne dizajne Zajednice u tabličnom prikazu (unaprijed zadano) ili u detaljnom prikazu odabirom odgovarajuće ikone u gornjem desnom uglu zaslona Ikone za tablični i detaljni prikaz

  Napomena: Prigovori se prikazuju samo u tabličnom prikazu.

  Status
  Predmet (žig, dizajn ili prigovor) može biti u različitim fazama postupka. To je prikazano u stupcu „Status”.

  U tabličnom prikazu, držite miš iznad ikone Ikona statusa i u skočnom prozoru pojavit će se informacije o statusu predmeta.

  U detaljnom prikazu status se automatski prikazuje u jednom od polja.

  Napomena: Nakon objavljivanja dizajna informacije je moguće pregledavati u kartici Javni registrirani dizajni Zajednice. Dok je dizajn u fazi prijave, pojedinosti se mogu pregledavati u kartici Povjerljivi registrirani dizajni Zajednice. Ako je objava dizajna odgođena, nositelj dizajna ili njegov zastupnik vidjet će informacije o dizajnu i u kartici Javni registrirani dizajni Zajednice i u kartici Povjerljivi registrirani dizajni Zajednice (prikaz samo određenih pojedinosti). U isto vrijeme, ostali korisnici mogu vidjeti odgođeni dizajn samo u kartici Javni registrirani dizajni Zajednice, s prikazom samo određenih informacija.

 • Filtriranje i sortiranje podataka

  Podaci u tabličnom prikazu mogu se filtrirati i sortirati primjenom zadanih opcija navedenih u padajućem izborniku filtara ili filtara koje ste sami stvorili prema svojim uvjetima.

  Sortiranje podataka

  Stvaranje novog filtra
  Za stvaranje novog filtra kliknite na strelicu kako biste proširili izbornik te odaberite opciju „Stvori novi filtar”. Otvorit će se novi prozor s dostupnim opcijama. U popisu koji će se pojaviti, kliknite na ikonu '+' kako bi se prikazale dodatne opcije.

  Filtriranje podataka

  Nakon što ste odredili opcije, filtar možete pohraniti odabirom potvrdnog okvira „Spremi filtar” te novom filtru trebate dati naziv. Na kraju, kliknite na gumb „Filtar” kako biste dovršili radnju.

 • Kartice radnji

  U nastavku je popis kartica radnji (i njihovih funkcija) dostupnih u odjeljku Nadzorna ploča.

  Tablični prikaz
  Za aktiviranje kartica radnji iz tabličnog prikaza kliknite na jedan od potvrdnih okvira na lijevoj strani tablice.

  Kartice radnji

  Detaljni prikaz
  Za aktiviranje kartica radnji iz detaljnog prikaza odaberite potvrdni okvir na gornjoj lijevoj strani zaglavlja.

  Kartice radnji

  Dodavanje novih napomena

  • Dodavanje napomene uz pojedinačni element: kliknite na ikonu „Dodaj novu napomenu” Ikona za dodavanje nove napomene s desne strane retka u tabličnom prikazu. Dodajte napomenu tako što ćete unijeti informacije u skočni prozor.

  • Dodavanje napomene uz više elemenata: Odaberite potvrdni okvir, odnosno potvrdne okvire, na gornjoj lijevoj strani retka u tabličnom prikazu tablice Ikona za potvrdni okvir ili u gornjem lijevom kutu u detaljnom prikazu, te kliknite na gumb „Uredi napomene” unutar odjeljka Kartice radnji.

   Gumb „Uredi napomene” u odjeljku Kartice radnji

   Dodajte napomenu tako što ćete unijeti informacije u skočni prozor.

  Uređivanje napomena

  • Uređivanje pojedinačne napomene: ako je dodana napomena uz element na popisu, ikona do elementa će potamnjeti Ikona za uređivanje napomena
   Kliknite na tamnu ikonu na desnoj strani retka u tabličnom prikazu. Uredite napomenu tako što ćete unijeti informacije u skočni prozor.

  • Uređivanje više napomena: odaberite potvrdni okvir, odnosno potvrdne okvire, s lijeve strane te kliknite na gumb „Uredi napomene” u odjeljku Kartice radnji. Uredite napomenu tako što ćete unijeti informacije u skočni prozor.

  Produljenje
  Odaberite potvrdni okvir, odnosno potvrdne okvire, na lijevoj strani retka u tabličnom prikazu ili u gornjem lijevom uglu u detaljnom prikazu, a zatim kliknite na gumb „Produljenje” u odjeljku Kartice radnji.

  Ta je funkcija dostupna samo za žigove i dizajne za koje je potrebno produljenje.

  Zahtjev za uvid u spise
  U jednom pokušaju moguće je podnijeti samo jedan zahtjev za uvid u spise jednog predmeta.

  Kada kliknete na gumb „Zahtjev za uvid u spise” bit ćete preusmjereni na internetski obrazac zahtjeva. Otvorit će se novi prozor u kojem možete podnijeti svoj zahtjev za uvid u spise.

  Promijeni referentnu oznaku
  Kreirajte novu referentnu oznaku za svoju prijavu. Odaberite potvrdni okvir na lijevoj strani retka u tabličnom prikazu te kliknite na gumb „Promijeni referentnu oznaku" u odjeljku Kartice radnji. Unesite novu osobnu referentnu oznaku u predviđenom polju skočnog prozora. Ova funkcija nije dostupna za Međunarodne registracije.

  Pretraži slične žigove
  Kada kliknete na ovu opciju, bit ćete preusmjereni na TMview u kojem možete tražiti slične žigove.

 • Pristup alatu eSearch plus putem Nadzorne ploče

  U tabličnom prikazu kliknite na bilo koji redak s podatcima i bit ćete preusmjereni na prikaz odabranog elementa u alatu eSearch plus.

  U detaljnom prikazu kliknite na naziv žiga/dizajna ili na poveznicu „Prikaz u alatu eSearch plus” i bit ćete preusmjereni na prikaz odabranog elementa u alatu eSearch plus.

 • Dodavanje miniaplikacija

  Gumb „Dodaj miniaplikacije” Dodavanje miniaplikacija u donjem desnom uglu stranice pruža vam mogućnost dodavanja novih miniaplikacija na vaše Nadzornu ploču za sljedeće funkcije:

  • Brze poveznice

  • TMview

  • eSearch plus

  • Internetski obrasci

  • eSearch - sudska praksa

  Kliknite na „Dodaj miniaplikacije” te odaberite miniaplikaciju koju želite dodati iz padajućeg izbornika. Miniaplikacija će se tada pojaviti na dnu stranice. Za uklanjanje miniaplikacije kliknite na 'x' u zaglavlju.

  Portlet brzih poveznica
 • Brze poveznice

  Miniaplikacija brzih poveznica omogućuje dodavanje poveznica za informacije kojima želite brzo pristupiti bez potrebe da pretražujete sve svoje spremljene podatke.

  Prvo morate stvoriti miniaplikaciju brzih poveznica u svojem odjeljku sučelja User Area.

  Nakon aktiviranja miniaplikacije brzih poveznica možete dodati poveznice. S desne strane navigacijskog okvira naći ćete opciju za dodavanje stranice u miniaplikaciju brzih poveznica koja je prikazana ovom ikonom . Kliknite na nju kako biste dodali poveznicu u svoju miniaplikaciju.

  Uklanjanje brze poveznice

  • U miniaplikaciji brzih poveznica kliknite na gumb za uređivanje s ikonom olovke .

  • Pokraj vaših odabranih poveznica prikazan je znak 'x' , kliknite na njega kako biste uklonili brzu poveznicu. Kliknite na „Spremi”.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience, including for anonymized analytics. Find out more on how we use Cookies.