Idi na početnu stranicu
EUIPO
Zaštitite svoje žigove i dizajne u Europskoj uniji

Zaštitite svoje intelektualno vlasništvo u Europskoj uniji

Nacrti

Nacrt je prijava koja je spremljena, ali još nije podnesena. U ovom se slučaju odnosi na žig Europske unije (žig EU-a), registrirani dizajn Zajednice (RCD) i druge elektronički podnesene prijave ili zahtjeve.

Odjeljak Nacrti unutar sučelja User Area

Za pristup odjeljku Nacrti kliknite na karticu „Nacrti” na bočnom izborniku svog računa unutar sučelja User Area.

Odjeljak Nacrti unutar sučelja User Area ima tri kartice:

 • žigovi EU-a
 • ostale elektronički podnesene prijave ili zahtjevi (Ostalo)
 • registrirani dizajni Zajednice (RCD).

Napomena: Nacrti se brišu nakon 30 dana. Za spremanje nacrta nakon ovog roka odaberite opciju „zaključati”. Međutim, nacrti za registrirani dizajn Zajednice ne mogu se zaključavati i uvijek se brišu nakon sedam dana.


 • Kartice „Radnje”

  U nastavku je popis kartica radnji (i njihovih funkcija) dostupnih u odjeljku Nacrti.

  Poslati na račun e-pošte
  Kopiju podataka o nacrtu možete poslati na adresu e-pošte po svom izboru (može se odabrati nekoliko njih). Kako biste to napravili, označite okvir s lijeve strane retka u tablici za odabir željenih stavki, a zatim kliknite na gumb „Poslati na adresu e-pošte”. Unesite adresu e-pošte primatelja u odgovarajuće polje u modalnom skočnom prozoru te dodajte napomenu ako želite.

  Izbrisati
  Ako želite izbrisati nacrt, to možete učiniti na dva načina:

  1. Kliknite na ikonu sive kante za smeće s desne strane tablice s odabranim nacrtima. Pojavit će se pitanje želite li nastaviti, pri čemu odaberite radnju „Odustati” ili „Izbrisati” nacrt.
  2. Odaberite okvir u retku sa stavkom koju želite izbrisati i kliknite na gumb „Izbrisati”. Otvorit će se skočni prozor u kojem možete odabrati potvrdu ili odustajanje od brisanja.

  Zaključati
  Nacrti žigova brišu se nakon 30 dana. Ako nacrt trebate spremiti nakon tog roka, možete ga zaključati.

  Napomena: Nacrti prijava za registrirani dizajn Zajednice ne mogu se zaključavati i uvijek se brišu nakon sedam dana.

  Postoje dva načina zaključavanja nacrta:

  1. Kliknite na ikonu sivog lokota s desne strane tablice s odabranim nacrtom. Ona će promijeniti boju u tamniju sivu, što znači da je ta stavka sada zaključana.
  2. Odaberite okvir u retku sa stavkom koju želite zaključati i kliknite na gumb „Zaključati”. Ikona sivog lokota s desne strane retka promijenit će boju u tamniju sivu, što znači da je ta stavka sada zaključana.

  Otključati
  Kada vam nacrt više nije potreban, možete ga otključati. Postoje dva načina otključavanja:

  1. Kliknite na ikonu sivog lokota s desne strane tablice s odabranim nacrtima. On će promijeniti boju u svjetliju sivu, što znači da je ta stavka sada otključana.

  2. Odaberite okvir u retku sa stavkom koju želite otključati i kliknite na gumb „Otključati”. Ikona sivog lokota s desne strane retka promijenit će boju u svjetliju sivu, što znači da je ta stavka sada otključana.

  Napomene
  Za dodavanje napomene kliknite na ikonu „Dodati napomenu”. Pojavit će se modalni skočni prozor. Unesite svoju napomenu i spremite tekst.

 • Vraćanje prijave

  Za vraćanje prijašnje prijave odaberite odgovarajuću stavku u tablici i kliknite na ikonu stranice u stupcu „Radnje”. Spremljena prijava tada se otvara u novom prozoru.

 • Polje za brzo pretraživanje

  Za pretraživanje unutar svojih nacrta možete koristiti istu funkciju kao što je„Osnovno pretraživanje” u alatu eSearch plus, ali se ona sada primjenjuje na podatke prikazane u modulu Nacrti. Pretraživanje prikazuje samo rezultate s kartice na koju je primijenjeno pretraživanje.

  Unesite alfanumeričke znakove u polje za pretraživanje.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience, including for anonymized analytics. Find out more on how we use Cookies.