Idi na početnu stranicu
EUIPO
Zaštitite svoje žigove i dizajne u Europskoj uniji

Zaštitite svoje intelektualno vlasništvo u Europskoj uniji

Pristojbe i njihovo plaćanje

 

Tarifa pristojbi dostupna je u odjeljku Pristojbe i plaćanja na našem mrežnom mjestu. Na istoj stranici dostupan je i kalkulator za pristojbe kojim možete izračunati ukupan iznos pristojbe ovisno o broju dizajna te o tome tražite li odgodu.

Za više informacija o pristojbama i plaćanjima pogledajte Smjernice, dio A, Opća pravila, 3. odjeljak, Plaćanje pristojbi, troškova i naknada.


Pristojbe za registrirane dizajne Zajednice možete platiti prijenosom s transakcijskog računa ili putem tekućeg računa. Osim toga, možete platiti kreditnom ili debitnom karticom u slučaju internetske prijave.

Više informacija o naknadama i plaćanju.


Pristojbu za registraciju i pristojbu za objavu potrebno je platiti istodobno, i to prilikom podnošenja prijave.
Ako podnosite zahtjev za odgodu, pristojba za odgodu zamijenit će pristojbu za objavu. Tu pristojbu morate platiti na kraju razdoblja odgode. Ako vlasnik zatraži raniju objavu, pristojba se mora platiti prije kraja tog razdoblja.

EUIPO ne izdaje zahtjev za plaćanje. Ako je potrebna potvrda o primitku uplate, zatražite je e-poštom na information@euipo.europa.eu.

Ako je određen datum prijave, pristojbe neće biti vraćene osim u slučaju kada iznos pristojbi koje je platio podnositelj prijave nije dostatan za pokriće troškova pristojbi za registraciju i objavu (ili odgodu objave ako je zatražena) dizajna, odnosno najmanje jednog dizajna unutar višestruke prijave.


Pitanja i odgovori na ovoj stranici služe samo u informativne svrhe i ne mogu se upotrijebiti kao pravna referenca. Za više informacija pročitajte Uredbu o žigu Europske unije i Uredbu o žigu Zajednice ili Smjernice o žigu/dizajnu.

Više informacija o tome kako Ured postupa s vašim osobnim podatcima možete pronaći u izjavi o zaštiti podataka.
 

This site uses cookies to offer you a better browsing experience, including for anonymized analytics. Find out more on how we use Cookies.