Idi na početnu stranicu
EUIPO
Zaštitite svoje žigove i dizajne u Europskoj uniji

Zaštitite svoje intelektualno vlasništvo u Europskoj uniji

Upravljanje svim mojim popisima

U ovom dijelu sustava pohranjeni su popisi koje ste izradili s pomoću alata Builder. Ako radite na više popisa, ovaj će vam alat pomoći uređivati popise te njima upravljati i ponovno ih upotrebljavati. Administrator također podiže svijest o najnovijim promjenama u usklađenoj bazi podataka (HDB), promiče opciju Fast Track te uključuje opciju predlaganja pojmova za uvrštavanje u mjesečnu reviziju pojmova.

U sklopu Administratora imate tri važne kartice radnji:

 • Moji popisi

  Novi popis
  ovdje možete vidjeti sve izrađene popise proizvoda i usluga te pojedinosti o njima, na primjer: Naziv popisa, Jezik, Razredi, Usklađenost s HDB-om, Najnovija ažuriranja i Radnje.

  Radnje koje možete poduzeti su sljedeće:

  Obavještava vas da je jedan od vaših pojmova izmijenjen u HDB-u te vas upućuje na Najnovija ažuriranja u kartici HDB-a

  Otvara alat Goods & Services Builder tako da ga možete urediti.

  Preuzima odabrani popis – kliknite na Preuzmi da biste pohranili svoj popis kao vanjski dokument na računalu. U skočnom okviru odaberite željeni format (.txt ili .csv) za preuzeti sadržaj i mjesto gdje ga želite kasnije pregledati na računalu. Imajte na umu da za preuzimanje morate biti registrirani korisnik. Ako se još niste registrirali, dobit ćete poziv na registraciju.

  Izvezite u e-prijavu (u stručnom obrascu ili u obrascu u pet koraka) – odaberite ako želite izvesti popis proizvoda i usluga u e-prijavu. Zatim odaberite željeni način izvoza u e-prijavu – u stručnom obrascu ili u obrascu u pet koraka.

  Izbrišite popis – kliknite za trajno brisanje svojeg popisa.

  Proširite sadržaj popisa i dodajte ili uredite bilješke ako to želite.

  Možete izraditi novi popis s pomoću kartice , koja će vas automatski odvesti do alata Goods & Services Builder

  Možete provesti brzo pretraživanje u svojem popisu.

  Ili, ako radite na više popisa, možete zatražiti Administratora da vam prikaže određeni broj popisa po stranici.

   

 • Najnovije izdavačke izmjene

  U ovom odjeljku možete provjeriti najnovije izmjene u HDB-u te ažurirati svoje pojmove ako je potrebno. Usklađena baza podataka ažurira se jednom mjesečno kako bi pratila promjene na tržištu i potrebe korisnika. Svako ažuriranje provodi se nakon odluke o tome, donesene većinom glasova stručnjaka za klasifikaciju iz svih usklađenih ureda. U ovom pregledu možete vidjeti koji su pojmovi dodani, a koji su izbrisani u ožujku 2015. godine.

   

 • Moji predloženi pojmovi

  Kliknite ovdje da biste predložili pojam koji biste željeli pronaći u HDB-u. Možete predložiti najviše pet pojmova na mjesec i ovdje provjeriti njihov status.

  Kada podnesete prijedlog pojma, moći ćete provjeriti njegov status u . Vaš prijedlog prvo razmatraju naši stručnjaci za klasifikaciju koji će odlučiti može li se pojam predložiti za odobrenje ili se ne smatra valjanim. Nakon odobrenja uredi za žigove EU-a donijet će konačnu odluku glasovanjem o prihvaćanju ili odbijanju pojma.

   

This site uses cookies to offer you a better browsing experience, including for anonymized analytics. Find out more on how we use Cookies.