Idi na početnu stranicu
EUIPO
Zaštitite svoje žigove i dizajne u Europskoj uniji

Zaštitite svoje intelektualno vlasništvo u Europskoj uniji

Orphan Works database

 

Baza podataka o djelima siročadi jedina je javno dostupna baza podataka u kojoj se javnosti pružaju informacije o djelima siročadi koja su dio zbirki javnosti dostupnih knjižnica, obrazovnih ustanova i muzeja kao i arhiva, institucija za filmsku ili audiobaštinu te javnih organizacija za radiodifuziju osnovanih u državama članicama.

Dodatnim informacijama o bazi podataka o djelima siročadi možete pristupiti putem ove poveznice. Ondje ćete pronaći brošuru na svojem jeziku kojom se možete poslužiti.

Baza podataka o djelima siročadi lako je dostupna na sljedećoj poveznici.

Da, videoupute za upotrebu baze podataka o djelima siročadi možete pronaći na EUIPO-ovu portalu za učenje s pomoću sljedeće poveznice: Upute za upotrebu baze podataka o djelima siročadi (osnovna razina). Ako još nemate korisnički račun, otvorite ga ovdje. Dodatne informacije o načinu otvaranja računa možete pronaći u prezentaciji „Prvi put ste ovdje?” (informacije na ovoj stranici dostupne su samo na engleskom jeziku)

Na zaslonu za prijavu kliknite na Zaboravili ste korisničko ime?. Upišite e-adresu povezanu s vašim računom pri EUIPO-u i kliknite na „Pošalji e-poruku”. Primit ćete e-poruku s vašim korisničkim imenom.

Na zaslonu za prijavu kliknite na Zaboravili ste zaporku?. Unesite svoje korisničko ime i kliknite na „Pošalji e-poruku”. Na e-adresu povezanu s vašim računom pri EUIPO-u bit će poslana e-poruka s uputama kako možete ponovno postaviti zaporku i aktivirati svoj račun pri EUIPO-u.

Možete nam poslati e-poruku na adresu: information@euipo.europa.eu. Kako bismo lakše utvrdili problem, preporučujemo da navedete svoje korisničko ime i, ako je moguće, snimku zaslona na kojoj je vidljiv problem ili poruka o pogrešci koju ste primili od sustava.

Da. Baza podataka o djelima siročadi, Orphan Works Database, dostupna je na 24 jezika (na 23 jezika EU-a i islandskom). Svoj jezik možete odabrati u gornjem lijevom kutu početne stranice baze podataka Orphan Works Database.

Na početnoj stranici baze podataka o djelima siročadi kliknite na opciju Registracija organizacije korisnice. Kada podnesete obrazac, nadležnom nacionalnom tijelu vaše zemlje bit će poslana e-poruka. Oni će validirati informacije u bazi podataka o djelima siročadi. Imajte na umu i da se pri jednoj organizaciji korisnici može registrirati više korisnika.

Da. Na početnoj stranici Baze podataka o djelima siročadi dostupna je opcija Napredno pretraživanje. U odjeljku „Informacije o organizaciji korisnici” dostupne su opcije pretraživanja organizacija korisnica prema nazivu i zemlji.

To činite pristupanjem odgovarajućoj evidenciji i ažuriranjem (uređivanjem) odjeljka „Informacije o nositelju prava”. Preporučujemo da se koristite opcijom Napredno pretraživanje na početnoj stranici baze podataka kako biste utvrdili koji je dio evidencije potrebno ažurirati. Nakon što ste utvrdili odgovarajući dio evidencije, kliknite na „Uredi djelo siročadi” za željeni dio evidencije i idite na odjeljak „Informacije o nositelju prava” (koji se nalazi pod odjeljkom „Detaljne informacije o djelu siročadi” za glavna djela ili „Sadržana ili uključena djela” za sadržana djela). Ime nositelja prava ažurirajte klikom na „Uredi” i označavanjem okvira „Utvrđen i lociran”. Nakon ažuriranja evidencije, nadležno nacionalno tijelo primit će obavijest o ažuriranoj evidenciji koju je potrebno proslijediti. Detaljnije informacije potražite u odjeljku Priručnika o Bazi podataka o djelima siročadi „Zahtjev za promjenu statusa”.

Na našem mrežnom mjestu služimo se kolačićima za podršku tehničkim elementima koji vam omogućavaju bolje korištenje stranica. Također upotrebljavamo analitiku. Kliknite za više informacija