Idi na početnu stranicu
EUIPO
Zaštitite svoje žigove i dizajne u Europskoj uniji

Zaštitite svoje intelektualno vlasništvo u Europskoj uniji

Detaljan prikaz datoteke

Detaljan prikaz datoteke
 

Prikaz prikazuje sve postojeće podatke o žigu ili dizajnu, uključujući podatke o nositelju i zastupniku, o pravu prvenstva i senioritetu, o zapisima, prigovorima i obnovama.

Korisniku osim toga omogućuje pregled datoteka ili zahtjev izvješća o sličnim žigovima.

 
 • Opći podatci

  Za prikaz rezultata pretraživanja sa svim detaljima, kliknite na naziv ili poveznicu „+info” žiga/dizajna/nositelja ili zastupnika kojeg želite pregledati.

  Naziv žiga i poveznica „+info

  Detaljan prikaz rezultata pretraživanja prikazuje podatke za svaki pojedinačni žig ili dizajn za svaku stranicu.

  Prikaz podataka u detaljnom prikazu ovisi o aktivnim komponentama prijave/registracije i ti se podatci razlikuju ovisno o tome radi li se o prijavi/registraciji za žig ili za dizajn.

  U zadanim postavkama prikazuju se sve rubrike za podatke koje su moguće, ali rubrike sadrže podatke samo ako one i postoje za dotični žig ili dizajn.

  Prikaz drugog rezultata pretraživanja
  Klikom na ikonu strelice na vrhu stranice otvara se drugi rezultat pretraživanja.

  Ikone strelice

  Povratak na rezultate pretraživanja
  Ako se želite vratiti na rezultate pretraživanja kliknite na poveznicu „Povratak na rezultate pretraživanja“ s lijeve strane ikona strelice.

  Prikaz/skrivanje podataka
  Klikom na ikone strelice ispod gumba „Ispis” možete sakriti/prikazati podatke koji se u zadanim postavkama prikazuju u tablicama.

  Ikone strelice

  S pomoću gumba s desne strane rubrika svaki element možete pojedinačno prikazati ili sakriti.

  Gumbi za prikazivanje ili sakrivanje svakog elementa

  Promjena redoslijeda prikazivanja
  Za promjenu redoslijeda elemenata u detaljnom prikazu kliknite i mišem povucite dotičnu rubriku na željeni položaj. Ta je opcija korisna za prikazivanje i ispis.

  Kako promijeniti raspored prikaza

  Obratite pozornost na činjenicu da će se svi dijelovi vratiti u zadane postavke ako u svom pregledniku izbrišete kolačiće ili portalu pristupite s nekog drugog računala ili preglednika.

  Postavljanje upozorenja
  Za postavljanje upozorenja kliknite na gumb „Postavi upozorenje“ .

  Gumb za postavljanje upozorenja

  Ispis
  Za ispis prikazanih podataka kliknite na gumb „Ispiši”. Obratite pozornost na činjenicu da će se ispisati samo podatci koji su prikazani, bez podataka skrivenih u prikazu.

 • Ovjerene preslike

  Klikom na gumb „Ovjera” možete zatražiti ovjereni prijepis zahtjeva za prijavu i/ili potvrdu o registraciji. (Napomena: Za korištenje te mogućnosti morate biti prijavljeni.) Ova je opcija dostupna u sljedećim slučajevima:

  • ako je prijava već objavljena.
  • u slučaju obrasca za prijavu žiga EU-a, ako je žig prijavljen nakon 1. siječnja 2008.
  • u slučaju potvrde o registraciji žiga EU-a, ako je potvrda o registraciji izdana nakon 1.1.2008.
  • za ovjerene prijepise potvrde o registraciji RCD-a.
 • Vremenska linija

  Vremenska linija vizualno prikazuje postupak prijave i/ili registracije žiga ili dizajna. Različiti statusi i njihovi datumi na toj su vremenskoj liniji prikazani kronološki. Vremenske linije postoje za žig EU-a, RCD i postupke prigovora.

  Ako nemate pristup nekom od podataka, prikazuje se poruka „Ograničeni podatak”.

  Ako se podatci ne mogu prikazati ispravno, prikazuje se poruka „Nedostupno”. O tome nije potrebno obavijestiti EUIPO budući da sustav u tim slučajevima automatski obavještava administratora stranice.

 • Postupci i obavijesti

  U ovom odjeljku dostupni su vam alati za elektroničku komunikaciju s EUIPO-om glede odabrane datoteke. Status i/ili vrsta prijave/registracije određuje koje se opcije prikazuju u ovom dijelu.

  Mogući postupci i obavijesti

  Opći postupci Ispitivanje Promjena/dopuna podataka o žigu
  Uvid u datoteku Povlačenje Obnavljanje
  Zahtjev za carinski postupak Ograničenje Potpuni prijenos
  Izvješće o sličnim žigovima Produljenje Djelomični prijenos
    Nastavak postupka Imenovanje zastupnika
    Povrat u prijašnje stanje Brisanje zastupnika
    Slanje primjedbi trećih strana Zahtjev za senioritet
    Pošalji potvrde o senioritetu Zahtjev za pretvaranje
 • Korespondencija

  Cijela korespondencija u vezi sa žigom prikazana je u tablici. Nju možete pretraživati po pojmu unesenom u polje za pretraživanje. Uneseni tekst potom će se pretražiti u stupcima Postupak, Broj prijave, Predmet i Datum.

  U stupcu „Od” možete vidjeti jeste li poruku poslali vi ili EUIPO; simbol Simbol poruke koju je poslao EUIPOoznačava poruke koje je poslao EUIPO, a Simbol poruke koju je poslao korisnik poruke koje je poslao korisnik. Poruku u PDF formatu možete preuzeti klikom na ikonu u stupcu „Postupci”.

 • Grafički izgled

  Grafički se izgled može prikazati samo za dizajne i za sljedeće tipove žigova: figurativni, 3D, boja, zvuk i ostalo.

 • Podatci o dizajnu

  Ovdje su prikazani podatci o registriranom dizajnu Zajednice (RCD). Ako ste nositelj ili zastupnik dotične datoteke i ako ste prijavljeni, svoj referentni broj prijave (tj. broj prijave koji ste odabrali vi, ne službeni referentni broj koje vam je dodijelio EUIPO) možete promijeniti klikom na ikonu s plavom olovkom, nakon čega u prikazano polje možete unijeti novu identifikacijsku oznaku.

 • Oznaka proizvoda

  U ovom dijelu prikazuje se broj razreda Lokarnske klasifikacije i dodijeljena oznaka proizvoda. Oznaka se može vidjeti na svim službenim jezicima Unije u trenutku objave RCD-a. Za preusmjeravanje na alat DesignClass kliknite na poveznicu u naslovu ovog odjeljka.

 • Podatci o žigu

  Ovdje su prikazani podatci o žigu EU-a. Ako ste nositelj žiga na koji se spis odnosi ili njegov zastupnik te ako ste prijavljeni, možete promijeniti referentni broj svoje prijave (tj. broj prijave koji ste sami odabrali, a ne službeni referentni broj prijave koji dodjeljuje EUIPO) na sljedeći način: kliknite na ikonu plave olovke Ikona plave olovke i unesite novi ID broj u polje koje se prikazuje. Ova funkcija nije dostupna za međunarodne registracije.

  Saznajte više o Nicanskoj klasifikaciji i Bečkoj klasifikaciji

 • Dokumenti

  Za preuzimanje dokumenta kliknite na PDF logotip. Za istovremeno preuzimanje više dokumenata odaberite željene rubrike i kliknite na gumb „Preuzmi” koji se pojavljuje u tablici (kad je rubrika odabrana). Obratite pozornost na činjenicu da za preuzimanje dokumenata morate biti prijavljeni. Napominjemo da se istovremeno preuzimanje više dokumenata preuzima kao zip datoteka.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience, including for anonymized analytics. Find out more on how we use Cookies.