Ugrás a kezdőlapra
EUIPO
Védjegyeinek és formatervezési mintáinak védelme az Európai Unióban

Szellemi tulajdonának védelme az Európai Unióban

Üzenetek

Ide fognak érkezni az EUIPO hivatalos közleményei.

 

Kattintson a bal oldali sávban a „Üzenetek” menüpontban található boríték Üzenetek ikon ikonra.

A User Area „Üzenetek” részében négy fül található:

 • Új — az új üzenetek érkeznek ide.

 • Függőben lévő — a későbbre halasztott üzenetek tárolhatók itt.

 • Elküldött — itt a sikeresen elküldött üzenetek tekinthetők meg.

 • Archívum — itt a jövőbeli felhasználásra váró üzenetek tárolhatók.

Megjegyzés: az Archívum és az Elküldött füleken tárolt üzenetek 30 nap elteltével automatikusan törlődnek. Amennyiben később meg kívánja tekinteni őket, válassza az eSearch plus-ban a részletes fájlnézet opciót.

 
 • A műveletekre vonatkozó fülek

  Alább a műveletekre vonatkozó füleket és azok funkcióit mutatjuk be.

  Szűrés
  Kattintson a „Szűrés” gombra a legördülő menü megnyitásához. Válasszon a szűrők közül, vagy hozzon létre újakat. Szűrő eltávolításához kattintson a szemetesláda Szemetesláda ikon ikonra

  Áthelyezés
  Az üzenetek áthelyezhetők egy másik fülre. Válassza ki az áthelyezni kívánt üzenetet, kattintson az „Áthelyezés” gombra, és válassza ki a „Függőben lévő” vagy az „Archívum” opciót.

  Küldés
  Üzeneteit elküldheti vagy továbbíthatja a kívánt címzettnek (egyszerre csak egynek). Kattintson a táblázat megfelelő sorának bal oldalán található jelölőnégyzetre, majd a „Küldés” gombra, és válasszon a „Saját e-mail cím” vagy a „Másik e-mail cím” opciók közül.

  A „Saját e-mail cím” választása esetén az Ön e-mail címe automatikusan kitöltődik.

  A „Másik e-mail cím” opció választása esetén adja meg a címzett e-mail címét.

  Letöltés
  Kattintson a „Letöltés” gombra és jelölje be a kiválasztott üzenetek melletti négyzeteket, így az üzenetekből tömörített fájlt (ZIP formátum) hozhat létre.

  Levelezési lehetőség

  gomb

  Csak akkor használja ezt a fület, ha nincs elérhető online űrlap az EUIPO webhelyén, vagy az EUIPO által küldött eComm nem tartalmaz eReply gombotgomb.

  A Levelezési lehetőség használata előtt győződjön meg arról, hogy az „online szolgáltatások” között elérhetetlen az űrlap, illetve az EUIPO eComm üzenete nem tartalmaz eReply gombotgomb. A „Levelezési lehetőség” fül használatának feltétele a felhasználási feltételek elfogadása.

  Ha a „Levelezési lehetőség” igénybevételével küldte el az üzenetet, a User Area „elküldött”(sent) fülén, „küldemények visszaigazolása” (confirmation of submission) formájában fogja megkapni a beküldött dokumentum elektronikus átvételi elismervényét.

  Elfogadható üzenet lehet például egy olyan kérés, hogy védjegyekkel vagy formatervezési mintákkal kapcsolatos ügyekben vegyék fel Önt a hivatásos képviselők jegyzékébe. Ezt a kérését elküldheti az EUIPO címére a Levelezési lehetőség igénybevételével.

 • Üzenetek előnézete és letöltése

  Az üzenetek letölthetők, illetve előnézetben megtekinthetők egy felugró ablak segítségével, amely a táblázat megfelelő sorának jobb oldalán lévő Letöltés ikon ikonra kattintva hívható elő.

  Megjegyzés: A felugró ablakban megjelenő PDF előnézet megtekintéséhez telepítenie kell az Adobe Acrobat plugint.

 • Megtekintés az eSearch plus-ban

  Az eSearch plus új fülön való megnyitásához kattintson az üzenet melletti Megtekintés ikon ikonra.

 • Üzenetek státuszának nyomon követése

  Az üzenetekkel kapcsolatban végrehajtott műveletek részleteinek megtekintéséhez kattintson erre az ikonra: Megtekintés ikon

 • Gyorskeresés mező

  Az üzenetekben való kereséshez kattintson a jobb felső keresőmezőben látható nagyítóra: Keresés ikon. A keresés csak az Ön által kiválasztott fülből (új, függőben lévő, elküldött vagy archívum) generál találatokat.

 • Üzenetek megválaszolása

  Kattintson az üzenet melletti „Válasz” Függőben lévő válasz gomb gombra. A rendszer az eSearch plus részletes nézetéhez irányítja át, ahol megtekintheti a fájlra vonatkozó információkat. Különböző válaszadási lehetőségek állnak rendelkezésére. A válasz kiválasztásakor egy üzenetküldő űrlap jelenik meg. Ha válaszolt egy üzenetre, az „Üzenetek” menüben az adott üzenet melletti gomb zöldre változik: Válasz elküldve gomb

  Megjegyzés: A „Válasz” gomb csak akkor változik zöldre, ha az üzenetre a User Area „Üzenetek” oldalán válaszol. Ha egy üzenetre a User Area-n kívül válaszol, a gomb narancssárga színű marad.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience, including for anonymized analytics. Find out more on how we use Cookies.