Ugrás a kezdőlapra
EUIPO
Védjegyeinek és formatervezési mintáinak védelme az Európai Unióban

Szellemi tulajdonának védelme az Európai Unióban

Statisztikai platform

A User Area statisztikai platform részében megtekintheti valamennyi európai uniós védjegyét (EU védjegy), bizalmas módon lajstromozott közösségi formatervezési mintáit (RCD), nyilvános lajstromozott közösségi formatervezési mintáit és a felszólalásokat. Ezenfelül lehetősége van gyorslinkek megjelenítésére és billentyűparancsok létrehozására az alkalmazásokban, például az eSearch plus-ban történő keresésekhez.

A User Area statisztikai platform része

A statisztikai platformra a képernyő fejlécén található User Area jelen keresztül lehet belépni. A statisztikai platform az alapbeállításban meg fog nyílni.

Mozgassa az egeret a táblázatos nézetben feltüntetett elemek böngészéséhez; egy felugró ablakban további információk fognak megjelenni.

A User Area statisztikai platform részében négy fül található:

 • EU védjegy

 • Bizalmas RCD

 • Nyilvános RCD

 • Felszólalások

 • Táblázatos nézet és részletes nézet

  Az EU védjegy, Bizalmas RCD és Nyilvános RCD részek adatainak a „Táblázatos nézet” (alapbeállítás) vagy „Részletes nézet” funkciókban történő megjelenítéséhez kattintson a kijelző jobb felső sarkában lévő ikonokra Táblázatos nézet és részletes nézet ikonok

  Megjegyzés: A felszólalásokat kizárólag a táblázatos nézetben lehet megtekinteni.

  Állapot
  Egy adott fájl (védjegy, formatervezési minta vagy felszólalás) a bejelentési folyamat eltérő szakaszaiban lehet. Ezt az „Állapot” oszlop jelzi.

  A táblázatos nézetben mozgassa az egeret az „Állapot ikon” ikonra, a felugró ablak jeleníti meg a fájl állapotára vonatkozó információt.

  A részletes nézetben az állapot automatikusan megjelenik valamelyik mezőben.

  Megjegyzés: A formatervezési minta közzététele után az információt a Nyilvános RCD fülön lehet megtekinteni. Amikor a formatervezési minta a bejelentési fázisban van, a részleteket a Bizalmas RCD fülön lehet megtekinteni. Amennyiben a formatervezési minta közzétételét halasztják, a jogosult/képviselő a formatervezési mintára vonatkozó információt mind a Nyilvános RCD, mind a Bizalmas RCD fülön fogja látni (korlátozott részletességgel). Ugyanakkor, más felhasználók a halasztott formatervezési mintát kizárólag a Nyilvános RCD fülön fogják látni, korlátozott információkkal.

 • Adatok szűrése és rendezése

  A táblázatos nézetben megjelenített adatok a legördülő szűrési menüben felsorolt alapértelmezett opciók, illetve az Ön kritériumai alapján létrehozott szűrők szerint szűrhetők és rendezhetők.

  Adatok rendezése

  Új szűrő létrehozása
  Új szűrő létrehozásához kattintson a nyílra a menü megnyitásához, és válassza az „Új szűrő létrehozása” opciót. Egy másik ablak fog megnyílni a rendelkezésre álló opciókkal. A megjelenő listán kattintson a „+” ikonra a további opciók megtekintéséhez.

  Adatok szűrése

  Az opciók megadása után a szűrőt elmentheti a „Szűrő mentése” jelölőnégyzet kijelölésével; az új szűrőnek nevet kell adni. Végül kattintson a „Szűrő” gombra a feladat lezárásához.

 • Műveleti fülek

  A statisztikai platform résznél az alábbi műveleti fülek (és funkcióik) találhatók:

  Táblázatos nézet
  A műveleti füleket a táblázatos nézetben a táblázat bal oldalán lévő jelölőnégyzetek valamelyikére kattintva aktiválhatja.

  Műveleti fülek

  Részletes nézet
  A műveleti füleket a részletes nézetben a fejléc bal felső részén lévő jelölőnégyzetre kattintva aktiválhatja.

  Műveleti fülek

  Új megjegyzés hozzáadása

  • Új megjegyzés hozzáadása egyetlen elemhez: kattintson az „Új megjegyzés hozzáadása” Új megjegyzés hozzáadása ikon ikonra a táblázatos nézetben, az adott sor jobb oldalán. A megjegyzést a felugró ablakba beírva adhatja hozzá.

  • Új megjegyzés hozzáadása több elemhez: Jelölje be a táblázatos nézet sorainak bal oldalán lévő jelölőnégyzete(ke)t Jelölőnégyzet ikon, illetve a részletes nézet bal felső részén lévő négyzeteket, majd kattintson a „Megjegyzések szerkesztése” gombra a műveleti fülek résznél.

   Megjegyzések szerkesztése gomb a műveleti fülek részen belül

   A megjegyzést a felugró ablakba beírva adhatja hozzá.

  Megjegyzések szerkesztése

  • Egyetlen megjegyzés szerkesztése: ha megjegyzést adtak a listán szereplő valamelyik elemhez, a mellette lévő ikon elsötétül.Megjegyzések szerkesztése ikon
   Kattintson az elsötétült ikonra, amely a táblázatos nézet adott sorának jobb oldalán található. A megjegyzést a felugró ablakban szerkesztheti.

  • Több megjegyzés szerkesztése: jelölje be a bal oldalon lévő jelölőnégyzete(ke)t, majd kattintson a „Megjegyzések szerkesztése” gombra a műveleti fülek résznél. A megjegyzést a felugró ablakban szerkesztheti.

  Megújítás
  Jelölje be a táblázatos nézet adott sorának bal oldalán lévő jelölőnégyzete(ke)t, illetve a részletes nézet bal felső részén lévő négyzeteket, és kattintson a „Megújítás” gombra a műveleti fülek résznél.

  Ez a funkció csak olyan védjegyeknél és formatervezési mintáknál érhető el, amelyek megújításra jogosultak.

  Betekintési kérelem
  Betekintési kérelem egyszerre csak egy fájlra nyújtható be.

  A „betekintési kérelem” gombra kattintva az online kérelem űrlapjára irányítjuk át. Új ablak nyílik meg, amelyen benyújthatja betekintési kérelmét.

  Hivatkozás módosítása
  Hozzon létre új személyi hivatkozási azonosítót a bejelentéshez. A táblázatos nézetben jelölje be az adott sor bal oldalán lévő jelölőnégyzetet, és kattintson a „Hivatkozás módosítása” gombra a műveleti fülek résznél. Adjon meg egy új személyi hivatkozási azonosítót a felugró ablakban lévő mezőben. Ez a funkció nemzetközi bejelentéseknél nem érhető el.

  Hasonló védjegyek keresése
  Erre az opcióra kattintva átirányítjuk a TMview alkalmazásba, ahol hasonló védjegyeket kereshet.

 • Az eSearch plus elérése a statisztikai platformról

  A táblázatos nézetben az adatvonalra kattintva átirányítjuk a kiválasztott elemhez az eSearch plus alkalmazásban.

  A részletes nézetben a védjegy/formatervezési minta nevére, illetve a „Megtekintés eSearch plus-ban” linkre kattintva átirányítjuk a kiválasztott elemhez az eSearch plus alkalmazásban.

 • Widgetek hozzáadása

  Az oldal jobb alsó részén lévő „Widgetek hozzáadása” gombbal Widgetek hozzáadása gomb új widgetek adhatók hozzá a statisztikai platformhoz a következő funkciókkal:

  • Gyorshivatkozások

  • TMview

  • eSearch plus

  • Internetes űrlapok

  • eSearch case law

  A „Widgetek hozzáadása” gombra kattintva válassza ki a hozzáadni kívánt widgetet a legördülő listáról. A widget ezután az oldal alján fog megjelenni. A widget eltávolításához kattintson a fejlécben lévő „x”-re.

  Gyorshivatkozások portlet
 • Gyorshivatkozások

  A gyorshivatkozások widgettel olyan linkeket adhat meg, amelyekkel az Ön által kívánt információkhoz könnyen hozzáférhet. Így elkerülhető, hogy az összes lementett adatban kelljen keresni.

  Először hozza létre a Gyorshivatkozások widgetet a User Area felületen.

  Mikor a Gyorshivatkozások widget aktív, társíthat hozzá linkeket. A weboldalon böngészve a navigációs felület jobb oldalán található az az opció, amellyel oldalakat rendelhet a Gyorshivatkozások widgethez; ez az ikon jelöli: . Kattintson rá a link widgethez rendeléséhez.

  Gyorshivatkozás eltávolítása

  • A Gyorshivatkozások widgetben kattintson a tollábrával jelzett szerkesztés gombra

  • Egy „x” jelenik meg a kiválasztott linkek mellett, amelyre kattintva az adott gyorshivatkozások eltávolíthatók. Kattintson a „Mentés” gombra.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience, including for anonymized analytics. Find out more on how we use Cookies.