Ugrás a kezdőlapra
EUIPO
Védjegyeinek és formatervezési mintáinak védelme az Európai Unióban

Szellemi tulajdonának védelme az Európai Unióban

Vállalati és termékinformációk

 


A „képviselői fiókot” magától létrehozza a rendszer, amikor először neveznek meg képviselőt ilyen minőségében valamelyik ügyfélfiókban.
 
A „képviselői fiók” lehetőséget nyújt arra, hogy a képviselők egyetlen jelszóval hozzáférjenek a különböző ügyfeleik fiókjaihoz. Kapnak egy „vállalatportfoliót”, amely tartalmazza az ügyfeleiket és ahonnan be lehet lépni különböző fiókokba. Miután a képviselő létrehozta a profilját az EDB-ben, bármely más jogosult kiválaszthatja az ügyvédi irodáját vagy vállalkozását, és kinevezheti EDB-képviselőjének.Jelenleg az összes uniós vámigazgatási szerv hozzáfér az EDB-hez. Továbbá számos rendőri szerv is eléri már az EDB-t, ideértve uniós ügynökségeket is, így az Europol-t és az Unió csalás elleni hivatalát, az OLAF-ot is. Az eszközt elérő rendőri szervek száma folyamatosan nő.
 
A jogosultakkal történő kapcsolatfelvétel fontossága miatt az EDB-ben regisztrált összes jogérvényesítő hatóság hozzáfér a vállalkozásokra vonatkozó általános vállalatinformációs adatokhoz, mivel az eszközben ez a rész alapértelmezetten a rendelkezésükre áll.
 
A Termékinformáció szint (Termékportfolió) részletes és érzékeny információkat tartalmaz a termékekről. PINsafe kóddal védett, és ahhoz, hogy láthatóvá váljon a jogérvényesítő hatóságok számára, kifejezetten meg kell velük OSZTANI.
 


Az EDB-hez hozzáféréssel rendelkező összes jogérvényesítő hatósághoz kapcsolatot nyújtó ablak nyílik meg, amely lehetőséget ad annak eldöntésére, hogy konkrétan melyik jogérvényesítő hatóságokkal szeretné megosztani a termékeiről feltöltött információkat. Ha az EDB-ben eljáró összes hatósággal meg szeretné azokat osztani, akkor kérjük, jelölje be az „Összes kijelölése” négyzetet.Az EUIPO nem fér hozzá a jogosultak által feltöltött semmilyen információhoz. Ugyanakkor az EUIPO személyzete meg tudja tekinteni az eszköz tartalmával kapcsolatos statisztikákat.


Nem szükséges vállalkozása minden egyes termékét feltölteni. Az EDB-ben egy-egy „Termék” akár egész sor hasonló jellegzetességekkel rendelkező, egyazon szellemi tulajdonjog oltalma alatt álló, valamint hasonló logisztikai és forgalmazási csatornákon osztozó termékre is kiterjedhet (itt fedhetők le a „termékcsaládok”, méretek, színbeli különbségek, hasonló fazonok stb.). Egyazon terméknévhez különböző fényképeket lehet hozzáadni.
 
Továbbá a Kategória mező segítségével osztályozni is lehet a termékeket. A kategorizálás megkönnyítheti a hasonló termékek egymáshoz kapcsolását, és a Termékportfolió táblában történő szűrését. Az ilyen kategóriákba sorolás a többszörözési funkcióhoz szintén hasznos, mivel lehetőséget nyújt az adott kategóriához tartozó valamennyi termék aktualizálására.
 


A dokumentumok és képek vagy videók maximális mérete 1,5 MB, a fájlnevek pedig nem lehetnek 100 karakternél hosszabbak.


Nagyon fontos, hogy a termékportfolióban lévő termékeit és a vállalatinformációk alatti szellemitulajdonjog-portfólióban található szellemi tulajdonjogait egymáshoz társítsa (vámügyi AFA-k esetén ez kötelező).
 
Ehhez lépjen be a termékportfolióba, és válassza ki a megfelelő terméket. Ezután kattintson az e termékhez kapcsolódó Szellemi tulajdonjog mutatása, majd az Új szellemi tulajdonjogok hozzáadása a termékhez gombokra.Válassza ki az szellemi tulajdonjog portfóliójából a kapcsolódó szellemi tulajdonjogokat (amelyeket a védjegyei és formatervezési mintái tekintetében korábban feltöltött az EDB-be a TMview és DesignVeiw eszközökből), vagy írja be azokat az egyéb szellemi tulajdonjogok esetén (szabadalmak, földrajzi árujelzők, szerzői jogok stb.).


This site uses cookies to offer you a better browsing experience, including for anonymized analytics. Find out more on how we use Cookies.