Ugrás a kezdőlapra
EUIPO
Védjegyeinek és formatervezési mintáinak védelme az Európai Unióban

Szellemi tulajdonának védelme az Európai Unióban

Online kérelmezőlap

Ez a rész azt mutatja be, hogyan kell kitölteni az iratbetekintésre, bejegyzésre, megújításra, átalakításra, illetve a képviselő módosítására irányuló kérelmek benyújtására szolgáló internetes űrlapokat.

Az internetes űrlapok eléréséhez be kell jelentkeznie.

Az űrlapokhoz több módon is hozzáférhet:

 • A User Area „Online szolgáltatások" fülén keresztül, amely a statisztikai platform bal oldali menüjében található.
 • Az EUIPO weboldalán, az „Online szolgáltatások" mezőben.
 • Az eSearch plus-on keresztül.

 • Az internetes űrlapok elérése az eSearch plus-on keresztül

  Nyissa meg az megtekinteni kívánt védjegy, formatervezési minta vagy nemzetközi lajstromozás részletes nézetét annak a fejlécsorban található nevére kattintva.

  Ezután lépjen a „Műveletek és kommunikáció" részhez, és ott válassza ki az európai uniós védjegyet (EU védjegy), lajstromozott közösségi formatervezési mintát (RCD) vagy nemzetközi lajstromozást (IR) aszerint, hogy mit keres éppen.

  A kérelemhez használható internetes űrlapok megnyitásánál a következő lehetőségek közül választhat.

  • Iratbetekintés
  • Bejegyzés
  • Megújítás
  • Képviselő módosítása
  • Átalakítás
 • Nyelvek és lajstromszám

  EU védjegy vagy lajstromozott közösségi formatervezési minta bejelentése
  Ha kérelme olyan európai uniós védjegyet (EU védjegy) vagy közösségi formatervezési mintát érint, amely még a bejelentési szakaszban van (tehát még nem került lajstromozásra), akkor a bejelentés első vagy második nyelvét kell használnia, amelynek az Európai Unió egyik hivatalos nyelvének kell lennie.

  Lajstromozott EU védjegy vagy lajstromozott közösségi formatervezési minta
  Ha kérelme lajstromozott EU védjegyet vagy közösségi formatervezési mintát érint, az EUIPO öt hivatalos nyelvének egyikét (spanyol, német, angol, francia vagy olasz) kell használnia.

  Bejelentési /lajstromszám
  Minden bejegyzési kérelemnél meg kell adnia az érintett iparjogvédelmi jog(ok)ra vonatkozó bejelentési, illetve lajstromszámo(ka)t, amelye(ke)t a megfelelő részben importálhat vagy megkereshet. Ha bejegyzési kérelme az iparjogvédelmi jog mindkét típusát érinti (EU védjegy és RCD), akkor két külön kérelmet kell benyújtania.

 • Kérelmező

  Azonosítószám
  Ha a kérelmező korábban már kapott az EUIPO-tól azonosítószámot, akkor elegendő ezt a számot feltüntetnie a jogosult/képviselő nevével együtt.
  Ennek hiányában a kérelmezőnek a neve, címe és állampolgársága/ a lajstromozási ország megadásával kell azonosítania magát.

  Hivatkozási szám
  Ez egy, a kérelmező által választott személyes hivatkozási szám, amelyet az EUIPO a további levelezéseknél fog használni. A hivatkozás legfeljebb 30 alfanumerikus karakterből (latin betűk) állhat: a-z, A-Z, 0-9. Ne használjon szóközöket.

  A védjegyével kapcsolatos esetleges jövőbeni megkereséseinél azonban kérjük, használja az EUIPO által adott hivatalos hivatkozási számot. Az Ön személyes hivatkozási számát csak a kérelmével kapcsolatban használjuk, és az nem helyettesítheti a kérelem tárgyát képező EU védjegyek vagy formatervezési minták számát.

  A kérelmező típusa
  A kérelmezőnek meg kell jelölnie, hogy társaságként (jogi személyként), vagy természetes személyként jár-e el.

  Levelezési cím
  A postai/levelezési címet csak akkor kell megadni, ha eltér a hivatalos címtől.

 • Megbízott vagy kedvezményezett

  Ha a kérelmező a megbízott vagy a kedvezményezett, és NEM rendelkezik az Európai Unióban székhellyel, lakcímmel, fő telephellyel, illetve valóságos és működő ipari vagy kereskedelmi telephellyel, akkor hivatásos képviselőt kell kijelölnie, aki a nevében az EUIPO előtt eljár (bővebb információk az Iránymutatásban találhatók).

 • Áruk és szolgáltatások

  Ha a bejegyzési kérelem csak egyes árukat vagy szolgáltatásokat érint az adott lajstromozáson vagy bejelentésen belül, akkor meg kell jelölnie, mely árukra és szolgáltatásokra vonatkozzon a bejegyzés.

 • Aláírás

  Az internetes űrlapot alá kell írni, az aláíró (kérelmező) nevének feltüntetésével együtt. Ennek hiányában az EUIPO nem tudja feldolgozni a kérelmet.

  Ha az eredeti jogosult által kijelölt képviselőt a megbízott vagy a kedvezményezett képviselőjeként is kijelölték, akkor a képviselő a kérelmet az eredeti és az új jogosult nevében is aláírhatja.

Weboldalunk a felhasználói élményt javító technikai funkciókat támogató sütiket (cookie-kat), valamint webanalitikai eszközöket is használ. További információért kattintson ide