Ugrás a kezdőlapra
EUIPO
Védjegyeinek és formatervezési mintáinak védelme az Európai Unióban

Szellemi tulajdonának védelme az Európai Unióban

Snow

Ingyenes, személyre szabott

 

szellemi tulajdonnal kapcsolatos támogatás

Szakértőink az egész Európai Unióban készen állnak arra, hogy megválaszolják a szellemi tulajdonnal kapcsolatos kérdéseket.

Segítségre van szüksége egy védjegy, formatervezési minta vagy más szellemitulajdon-jog bejelentéséhez?

  • Valószínűsíthetően elfogadható lesz-e védjegy-, illetve formatervezésiminta-bejelentése?
  • Valaki engedély nélkül használja az Ön védjegyét, formatervezési mintáját vagy szabadalmát?
  • Azzal vádolják, hogy megsértette valaki más szellemitulajdon-jogát?
  • Talán szeretne felszólalni, vagy fellebbezni szeretne a bejelentésével kapcsolatos határozat ellen, de szüksége van némi útmutatásra?

Vegye fel velünk a kapcsolatot, és találunk az Ön számára olyan szakértőt, aki az Ön nyelvén tud segíteni. Töltse ki az űrlapot.

sme provider header 1

Töltse ki és küldje el az űrlapot! Töltse ki az űrlapot a kért információk megadásával!

sme provider header 2

Elemezzük az információkat. Az Ön által megadott információk segítenek abban, hogy a szükségleteinek megfelelő szolgáltatást nyújtsuk.

sme provider header 3

A legmegfelelőbb megoldást rendeljük hozzá az Ön igényéhez.Az EUIPO vitarendezéssel foglalkozó ügyintézőinek egyike felveszi Önnel a kapcsolatot, vagy e-mailben küldünk Önnek egy listát azokról a vállalatokról, amelyek szellemitulajdon-jogokkal kapcsolatos ingyenes támogatást biztosítanak.

Az EUIPO rendszeresen ellenőrzi a bejelentők által megadott információk helyességét.
Az EUIPO által biztosított ingyenes, személyre szabott, szellemi tulajdonnal kapcsolatos konzultációt minden kkv egy alkalommal veheti igénybe.

A kért konzultációs szolgáltatás elérhetősége nem garantált.

Ezt a szolgáltatást azok a kkv-k vehetik igénybe, amelyek megfelelnek a 2003/361/EK bizottsági ajánláson alapuló meghatározásnak.

Mielőtt a szolgáltatást kérelmezi, a kérdőív kitöltésével bizonyosodjon meg afelől, hogy az Európai Bizottság ajánlása alapján az Ön vállalkozása kkv-nak minősül-e. A megadott információk hitelességéért Ön a felelős.

 
  • Jogosultság
  • Részletek
  • Kapcsolat
  • Feltételek

Szolgáltatásra való jogosultság

Ennek a mezőnek a kitöltése kötelező A kiválasztott lehetőség nem fogadható el ehhez a kérelemhez
Lábjegyzet 1 – Ebben a szellemi tulajdonnal kapcsolatos, személyre szabott, ingyenes konzultációban való részvétel egyenlő feltételek mellett áll nyitva minden, a Szerződések hatálya alá tartozó jogi személy előtt Mutat Elrejt

1 Ebben a szellemi tulajdonnal kapcsolatos, személyre szabott, ingyenes konzultációban való részvétel egyenlő feltételek mellett áll nyitva minden, a Szerződések hatálya alá tartozó jogi személy előtt. Ebbe az EU-ban bejegyzett valamennyi kkv beletartozik. Az Izlandon, Norvégiában, illetve Liechtensteinben bejegyzett kkv-k az Európai Gazdasági Térségről (EGT) szóló megállapodás értelmében az egységes piacon teljes körű részvételt élveznek, ezért a jelen kezdeményezéshez is hozzáférnek. Mivel az Egyesült Királyság már nem EU-tagállam, az Egyesült Királyságban élő brit állampolgárok/az Egyesült Királyságban székhellyel rendelkező kkv-k nem pályázhatnak.


Ennek a mezőnek a kitöltése kötelező A kiválasztott lehetőség nem fogadható el ehhez a kérelemhez
Ennek a mezőnek a kitöltése kötelező A kiválasztott lehetőség nem fogadható el ehhez a kérelemhez

A támogatással kapcsolatos részletek

Ennek a mezőnek a kitöltése kötelező
Ennek a mezőnek a kitöltése kötelező
Lábjegyzet2 – A szellemi tulajdonnal kapcsolatos, személyre szabott, ingyenes támogatás nem tévesztendő össze az alternatív vitarendezési (AVR) szolgáltatással Mutat Elrejt

2 A szellemi tulajdonnal kapcsolatos, személyre szabott, ingyenes támogatás nem tévesztendő össze az alternatív vitarendezési (AVR) szolgáltatással. Az EUIPO egy különleges, a Covid19-cel kapcsolatos, nem jogi szolgáltatást kínál kkv-k számára, amelynek segítségével tájékozott döntést hozhatnak arról, hogy mely vitarendezési mechanizmust válasszák ki az EUIPO előtti viták rendezésére. E különleges, nem jogi szolgáltatás az „alternatív vitarendezés”, amelyet a kkv-k a következő, EUIPO előtti eljárások esetében igényelhetnek: felszólalási eljárás (a várakozási időszak leteltével) képviselettel nem rendelkező kkv-k esetében; törlési eljárás; érvénytelenítési eljárás; fellebbezési eljárás. Az alternatív vitarendezés nem minősül szellemi tulajdonnal kapcsolatos, személyre szabott, ingyenes támogatásnak
Az alternatív vitarendezési szolgáltatás keretében a kkv-kat tájékoztatják az EUIPO-nál vagy máshol elérhető, következő vitarendezési mechanizmusokról: közvetítés, békéltetés, támogatott tárgyalás, előzetes semleges értékelés és (nem kötelező erejű) szakértői határozat.
Az alternatív vitarendezéssel kapcsolatos kérdéseit a következő címre küldött e-mailben teheti fel: ADR-Info@euipo.europa.eu. Az alternatív vitarendezés egyik lehetséges kimenetele az, hogy a kkv azt a tanácsot kapja, hogy vegyen igénybe szellemi tulajdonnal kapcsolatos pro bono szolgáltatást, illetve kérjen jogi tanácsot.
A szellemi tulajdonnal kapcsolatos, személyre szabott, ingyenes támogatás a kkv-k előbbiekben említett vitarendezési mechanizmusok során történő szakmai képviseletére, továbbá a várakozási időszak során (felszólalási eljárásban) – és amennyiben a felek rendelkeznek képviselettel – az esetleges vitarendezési mechanizmusokkal kapcsolatos tanácsadásra is kiterjedhet.

Ennek a mezőnek a kitöltése kötelező

Egynél több elem is kiválasztható

Ennek a mezőnek a kitöltése kötelező
Ennek a mezőnek a kitöltése kötelező
Ennek a mezőnek a kitöltése kötelező

Egynél több elem is kiválasztható

*Ez az az ország/földrajzi terület, ahol szellemi tulajdonnal kapcsolatos támogatásra van szüksége

Ennek a mezőnek a kitöltése kötelező

*A szellemi tulajdonnal kapcsolatos, személyre szabott, ingyenes konzultáció (amely nem foglalja magában az alternatív vitarendezést) a Covid19 okozta válsággal összefüggésben segítséget nyújt a kkv-knak. Nem javasoljuk ennek a szolgáltatásnak az igénybevételét, ha az Ön vállalkozását már képviseli szellemi tulajdonnal foglalkozó ügyvéd.

A vállalkozás elérhetőségi adatai

Ennek a mezőnek a kitöltése kötelező Ennek a mezőnek a kitöltése kötelező
Ennek a mezőnek a kitöltése kötelező
Ennek a mezőnek a kitöltése kötelező Ennek a mezőnek a kitöltése kötelező
Ennek a mezőnek a kitöltése kötelező Kérjük, érvényes e-mail-címet adjon meg.

Szolgáltatási feltételek

Ezennel megerősítem, hogy elolvastam és elfogadom az alábbi szolgáltatási feltételeket. Ennek a mezőnek a kitöltése kötelező

Az EUIPO a részvételi szándék kifejezésére való felhívás közzétételét követően beérkező pályázatok alapján összeállítja a pro bono szolgáltatók jegyzékét. Az EUIPO vállalta, hogy összegyűjti és besorolja a szolgáltatókat, továbbá azzal segíti a kkv-kat, hogy megadja azon szolgáltatók elérhetőségi adatait, amelyekre a kkv-knak szükségük van.

A jegyzék nem tekinthető teljes körűnek, és szellemi tulajdonnal kapcsolatos pro bono szolgáltatásokat az EUIPO kezdeményezésén kívül is lehet kérni.

A szellemi tulajdonnal kapcsolatban pro bono szolgáltatók által kínált és nyújtott szolgáltatások nem tartoznak az EUIPO szolgáltatásai közé. A megadott információk pontosságáért kizárólag a pro bono szolgáltatók felelősek.

Az EUIPO nem garantálja a hatékony vitarendezés vagy a szellemi tulajdonnal kapcsolatos pro bono szolgáltatások elérhetőségét, szolgáltatási szintjét vagy tényleges biztosítását.

A szellemi tulajdonnal kapcsolatos, személyre szabott, ingyenes konzultációra irányuló kezdeményezéssel összefüggésben az EUIPO nem ad jogi tanácsot és nem vonható felelősségre a szolgáltató vagy a hatékony vitarendezési szolgáltatás által a szolgáltatás nyújtása során vagy annak következményeként a kkv-nak vagy harmadik feleknek okozott károkért.

Az EUIPO nem téríti meg és nem vállalja át a kkv-nál harmadik felek által nyújtott szolgáltatásokkal kapcsolatban felmerülő költségeket.

Az ezen a honlapon található tájékoztatás az EU/EGT bármely tagállamának törvényei és szakmai etikai szabályai értelmében nem tekinthető jogi szolgáltatás reklámozásának.

A kérelem benyújtását követően és az adatlapon szereplő információk alapján az EUIPO felveszi a kapcsolatot a kkv-val és támogatást nyújt vagy azáltal, hogy hatékony vitarendezési ügykezelőt jelöl ki, vagy átadja a kritériumoknak megfelelő, szellemi tulajdonnal kapcsolatban rendelkezésre álló pro bono szolgáltatók jegyzékét. A szellemi tulajdonnal kapcsolatos szolgáltatást nyújtó pro bono szolgáltató kiválasztása és a kapcsolatfelvétel kizárólag a kkv kezdeményezésére történik. Az EUIPO által kínált, szellemi tulajdonnal kapcsolatos, személyre szabott, ingyenes konzultáció keretében egy kkv csak egy szolgáltatást vehet igénybe. Miután a kkv igénybe vette a pro bono szolgáltatást, saját kizárólagos felelőssége, hogy közvetlenül a pro bono szolgáltatótól további díjköteles szolgáltatást kérjen, és arról tárgyaljon.

Hozzájárulok, hogy tájékoztatási és ügyfélelégedettségi célokból felvegyék velem a kapcsolatot. Ennek a mezőnek a kitöltése kötelező

Hozzájárulok az anonimizált eredmények és a visszajelzésekkel kapcsolatos részletek közzétételéhez. Ennek a mezőnek a kitöltése kötelező

Az információk hitelessége és pontossága. Ennek a mezőnek a kitöltése kötelező

Kijelentem, hogy az itt jóhiszeműen megadott információk pontosak és hiánytalanok. Én vagyok a felelős bármely esetleges hibáért vagy mulasztásért. Tisztában vagyok azzal, hogy amennyiben az itt megadott nyilatkozatok bármelyike hamisnak vagy helytelennek bizonyul, az a szellemi tulajdonnal kapcsolatos, személyre szabott, ingyenes konzultációból való kizárásomhoz vezethet.

Felhívjuk figyelmét, hogy az adatlap érvényesítését/benyújtását követően az abban foglalt összes adat kezelése a személyes adatok kezeléséről szóló adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint történik.

Adatvédelem: A jelen eljárás céljából gyűjtött személyes adatok kezelése a természetes személyeknek a személyes adatok uniós intézmények, szervek, hivatalok és ügynökségek általi kezelése tekintetében való védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról szóló, 2018. október 23-i (EU) 2018/1725 európai parlamenti és tanácsi rendeletnek megfelelően történik. A Hivatal az említett adatokat a Hivatal honlapján közzétett adatvédelmi nyilatkozatban (https://euipo.europa.eu/ohimportal/hu/data-protection) és az adatlapok végén jelzett módon kezeli. Az Ön személyes adataival kapcsolatos bármely kérést a Hivatal adatvédelmi tisztviselőjéhez kell intézni, a következő e-mail-címen: DataProtectionOfficer@euipo.europa.eu.

Panaszok: ha az adatkezelő és/vagy az adatvédelmi tisztviselő nem rendezi a nézeteltérést, akkor a panaszt bármikor az európai adatvédelmi biztos elé lehet terjeszteni: edps@edps.europa.eu

Testimonials

‘With the help of EDR services, we have concluded our trademark opposition with a satisfactory ending for both parties. The service was very informative and supportive throughout the whole process, making an overwhelming situation more comfortable and easier to resolve. I am really happy with this EUIPO mediation service.’

Salty Pelican SL, Portugal

‘Great initiative for start-ups and new companies.’

Mr. Popper - MARTECHiNG Platform, Croatia

‘We are very satisfied with IP pro bono experience.’

Mr. Popper - MARTECHiNG Platform, Croatia

‘Extremely super service, you rarely see that small companies are so actively helped. During this time, we are also very grateful for any free help. Everything really good.’

VENDING2BE, Austria

‘Very interesting initiative of the EUIPO to help SMEs to solve their doubts about intellectual property and above, at zero cost.’

RDC, Spain

This site uses cookies to offer you a better browsing experience, including for anonymized analytics. Find out more on how we use Cookies.
Rate this page