Ugrás a kezdőlapra
EUIPO
Védjegyeinek és formatervezési mintáinak védelme az Európai Unióban

Szellemi tulajdonának védelme az Európai Unióban

Egyszerű keresés képek alapján

 1. Kattintson a kamera ikonra vagy a jelzett mezőre vagy húzza be a kép(ek)et (védjegyek keresése esetén 1-et, formatervezési minta keresése esetén legfeljebb 7-et)! A rendszer csak a JPEG, PNG, GIF vagy TIFF kiterjesztésű, 100x100 pixelnél nagyobb, maximum 2 megabyte méretű fájlokat támogatja.


 2. A kép(ek) feltöltése után a következő lehetőségek állnak rendelkezésére:

  • Kattintson és a négyszög méretének változtatásával jelölje ki a kép(ek) keresendő részeit!
  • A keresendő kép(ek) módosításához kattintson a kuka ikonokra vagy a „Kép(ek) módosítása” lehetőségre!
  • Válassza ki, hogy védjegyeket, formatervezési mintákat, vagy mindkettőt szeretne keresni! Egy kép feltöltése esetén mindkettőre kereshet, több kép feltöltése esetén a rendszer csak a formatervezési mintákra kapott eredményeket fogja megjeleníteni.
  • A keresősávba beírhatja a szükséges karaktereket, amennyiben kombinált keresést kíván végezni egy képre és védjegynévre vagy formatervezési minták szóelemeire vonatkozóan.


 3. Ezután kattintson a „Keresés” gombra!

  Alapbeállításként a „képnézet” jelenik meg, de választhatja a „részletnézetet” vagy a „listanézetet” is a találatok megjelenítéséhez, illetve akár azt is meghatározhatja, hogy oldalanként hány találat legyen látható (5-től 100-ig).

  Részletes nézet

  Részletes nézet

  Listanézet

  Listanézet

  Képnézet

  Képnézet 4. Előnézetben megtekintheti az egyes védjegyek és formatervezési minták részleteit, ellenőrizheti az összes információt, nagyíthatja a képeket vagy jelentéseket hozhat létre. A „Formatervezési minta eredmények” fülön a minta különböző rendelkezésre álló nézetei között a kép melletti nyilakra kattintva is tallózhat.

   

  Jelentések létrehozása: Az egyes képek melletti jelölőnégyzetre, majd a „PDF létrehozása” opcióra kattintva kiválaszthatja azokat a védjegyeket vagy formatervezési mintákat, amelyek szerepelnek majd a jelentésében. A kiválasztott képeket tartalmazó jelentés rögtön létrejön. Egy „Mind kiválasztása” opció is választható. Ez az opció a jelentéshez maximum 100 védjegy kiválasztását teszi lehetővé.

  A védjeggyel vagy formatervezési mintával kapcsolatos további információkért húzza az egeret a kép fölé és válassza „Teljes információ megtekintése” lehetőséget!

This site uses cookies to offer you a better browsing experience, including for anonymized analytics. Find out more on how we use Cookies.