Ugrás a kezdőlapra
EUIPO
Védjegyeinek és formatervezési mintáinak védelme az Európai Unióban

Szellemi tulajdonának védelme az Európai Unióban

Átláthatósági portál – Pénzügyek

Az EUIPO teljes mértékben önfinanszírozó. Valamennyi tevékenységét a lajstromozási díjakból finanszírozza, ami azt jelenti, hogy a Hivatal és annak munkája nem jelent további pénzügyi terhet az EU, illetve az adófizetők számára. Az EUIPO hivatalos pénzügyi jelentései magukban foglalják a költségvetést, az éves beszámolót, a költségvetésről és pénzgazdálkodásról szóló jelentést, az Európai Számvevőszék jelentését, valamint az EUIPO költségvetési bizottságának munkájával kapcsolatos dokumentációt.

2023. Az EUIPO költségvetése

 

Következő évi költségvetését az EUIPO elkészíti és jóváhagyásra a Hivatal költségvetési bizottsága elé terjeszti. A költségvetés nem hajtható végre a költségvetési bizottság jóváhagyása nélkül, amely az uniós tagállamok, az Európai Bizottság és az Európai Parlament képviselőiből áll.
 


PDF Bővebben >>

2021. Éves beszámoló

 

Az EUIPO éves beszámolója magában foglalja a Hivatal pénzügyi kimutatásait (mérleg, gazdasági eredménykimutatás, pénzforgalmi jelentés, a nettó eszközállomány változásainak kimutatása)) és az EUIPO költségvetésének végrehajtásáról szóló jelentéseket. Az éves beszámolónak szabályszerűnek, pontosnak és átfogónak kell lennie, megbízható és valós képet kell mutatnia. A beszámolót az általánosan elfogadott számviteli elveknek megfelelően készítik el.


PDF Bővebben >>

Az Európai Számvevőszék jelentései

 

Az Európai Számvevőszék az EU pénzügyeinek ellenőrzését végző uniós intézmény. Az EU külső ellenőreként elősegíti az Unió pénzgazdálkodásának javítását, és egyben az Unió pénzügyi érdekeinek független őre. Azt vizsgálja, hogy az uniós pénzeszközökkel helyesen számoltak-e el, illetve a vonatkozó szabályoknak és jogi előírásoknak megfelelően, valamint az értékarányosságot szem előtt tartva szedték-e be és költötték-e el azokat. A Számvevőszék minden évben ellenőrzési jelentést ad ki az EUIPO-ról, amelyet a megjelenéskor az EUIPO weboldalán közzétesznek.
 


PDF Bővebben >>

A költségvetési bizottság BC-1-19 sz. rendelete

Az EUIPO költségvetési bizottságának a Hivatalra alkalmazandó pénzügyi rendelkezéseket meghatározó rendelete

Ez a dokumentum a Hivatalra alkalmazandó pénzügyi rendelkezéseket határozza meg. Többek között előírja a Hivatalon belüli pénzügyi jelentéstétel és költségvetési gazdálkodás menetrendjét, valamint meghatározza a költségvetési elveket, a közbeszerzést és a külső ellenőrzést.


PDF

További információk a számlákról és a finanszírozásról   Bővebben >>
A Hivatal költségvetési bizottsága   Bővebben >>

 

Cím DIN Létrehozva Nézet
Can’t find what you are looking for? Request here
This site uses cookies to offer you a better browsing experience, including for anonymized analytics. Find out more on how we use Cookies.