Ugrás a kezdőlapra
EUIPO
Védjegyeinek és formatervezési mintáinak védelme az Európai Unióban

Szellemi tulajdonának védelme az Európai Unióban

Riasztások

A Riasztások rész eléréséhez kattintson az „Alerts” (Riasztások) fülre a „User Area” (Felhasználói felület) oldalsó menüjében.

A User Area felület riasztások része
 

A riasztások felület két részre tagolódik: az „Alert messages” (Riasztási üzenetek) és a „Configuration” (Konfiguráció) részre.

 

„Alert messages” rész

Amikor a riasztás aktiválódik, a riasztás dátuma, típusa (EU védjegyre/formatervezési mintára/.eu domainre vonatkozó riasztás, naptári riasztás) és a riasztási üzenet az ebben a részben található táblázatban jelenik meg, ahol új riasztások is beállíthatók.

 

„Configuration” rész

Ebben a részben új riasztást állíthat be, illetve már beállított riasztásokat szerkeszthet/törölhet. A naptári riasztások és az EU védjegyre/formatervezési mintára/.eu domainre vonatkozó riasztások külön fülön jelennek meg.

 
 • Riasztások típusai

  Kétféle riasztás állítható be: naptári riasztások és EU védjegyre/formatervezési mintára/.eu domainre vonatkozó riasztások

  A „Calendar alert”
  (naptári riasztás) A naptári riasztás egy olyan egyszerű riasztás, amely lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy az adott időpontra emlékeztetőt állítson be magának.

  Az „EUTM/RCD/.eu domain alerts”
  (EU védjegyre/formatervezési mintára/.eu domainre vonatkozó riasztások) Az EU védjegyre/formatervezési mintára/.eu domainre vonatkozó riasztásoknak két típusa van, amelyek az eSearch plus keresőmotorban állíthatók be.

  A „Monitor alert”
  ( nyomon követő riasztás) A nyomon követő riasztás konkrét események figyelemmel kísérésére szolgál. Ezek például a következők:

  • védjegy státuszának megváltozása;
  • ha a védjegy/formatervezési minta megújítandó;
  • jogosult/képviselő változása;
  • a felszólalási időszak lezárása;
  • hasonló .eu domain regisztrációja.

  A „Monitor alert”
  (figyelmeztető riasztás) Ez a riasztás egy bejelentkezett felhasználó általi összetett kereséshez kiválasztott kritériumokon alapul, és akkor aktiválódik, ha egy másik védjegy vagy formatervezési minta megfelel ezeknek a kritériumoknak.

 • A műveletekre vonatkozó fülek

  Alább a Riasztások részben rendelkezésre álló „műveletek” és azok funkciói kerültek felsorolásra. Aktiválásukhoz jelölje be a listán szereplő megfelelő művelet bal oldalán található jelölőnégyzetet (a részletes nézetben).

  „Create new alert”
  (Új riasztás létrehozása) Ez az opció a „Riasztási üzenetek” és a „Konfiguráció” részben egyaránt rendelkezésre áll.

  „Delete”
  (Törlés) Ez az opció a „Konfiguráció” és a „Riasztási üzenetek” rész „Archive” (Archiválás) fülén egyaránt rendelkezésre áll.

  Riasztás törlése
  1. Riasztás törléséhez kattintson a megfelelő bejegyzés(ek) jobb oldalán lévő szürke kereszt ikonra Törlés ikon. A rendszer ekkor megkérdezi, hogy biztosan folytatni kívánja-e a műveletet.
  2. Jelölje be a megfelelő bejegyzés bal oldalán a jelölőnégyzetet, majd kattintson a táblázat felett található „Delete” (Törlés) gombra (több elem is kiválasztható). A felugró ablakban elfogadhatja vagy visszavonhatja a törlést. Ez az opció az „Alert messages” rész beérkező üzenetek fülén nem érhető el.
   

  Az „Alert messages” részben rendelkezésre álló műveletek

  Archive (Archiválás)

  A riasztások kétféle módon archiválhatók:

  1. Az „Inbox” (Beérkező üzenetek) fülön kattintson a megfelelő bejegyzés bal oldalán található szürke kereszt ikonra. A rendszer megkérdezi, hogy biztosan folytatni kívánja-e a műveletet.
  2. Az „Inbox” fülön jelölje be a megfelelő bejegyzés bal oldalán a jelölőnégyzetet, majd kattintson a táblázat felett található „Archive” gombra (több elem is kiválasztható). A felugró ablakban elfogadhatja vagy visszavonhatja az „Archive” fülre való továbblépést.

  Megjegyzés: Az „Inbox” fülön található riasztások 30 nap után automatikusan archiválódnak.

  „Send to”
  (Küldés) A riasztási információkat elküldheti egy tetszőleges e-mail-címre (több e-mail-cím kiválasztása is lehetséges). Ehhez jelölje be a megfelelő bejegyzés bal oldalán a jelölőnégyzetet, majd kattintson a „Send to” (Küldés) gombra és válassza ki a „My email” (Magamnak) vagy a „Other email” (Másnak) opciók egyikét.

  A „My email” opció kiválasztása esetén automatikusan megjelenik a User Area fiókhoz tartozó e-mail-cím.

  Az „Other email” opció kiválasztása esetén a megfelelő mezőben meg kell adnia a címzett e-mail-címét.

  Megjegyzés is feltüntethető a „Note” (Megjegyzés) mezőben.

   

  A „Configuration” részben rendelkezésre álló műveletek

  „Turn on” (Bekapcsolás)

  EU védjegyre/formatervezési mintára/.eu domainre vonatkozó riasztást, illetve naptári riasztást kétféle módon lehet kikapcsolni:

  Riasztás bekapcsolása Riasztás kikapcsolása Több elem kiválasztása riasztás bekapcsolása céljából
  1. Kattintson a megfelelő bejegyzés jobb oldalán található szürke gomb ikonra. A riasztás aktiválásakor az ikon zölddé változik.
  2. Jelölje be a megfelelő bejegyzés bal oldalán a jelölőnégyzetet, majd kattintson a „Turn on” (Bekapcsolás) gombra (több elem is kiválasztható). A riasztás aktiválásakor az ikon zölddé változik.

  „Turn off” Kikapcsolás

  EU védjegyre/formatervezési mintára/.eu domainre vonatkozó riasztást, illetve naptári riasztást kétféle módon lehet kikapcsolni:

  1. Kattintson a megfelelő bejegyzés jobb oldalán található zöld gomb ikonra. A riasztás deaktiválásakor az ikon szürkévé változik.
  2. Jelölje be a megfelelő bejegyzés bal oldalán a jelölőnégyzetet, majd kattintson a „Turn off” (Kikapcsolás) gombra. A riasztás deaktiválásakor az ikon szürkévé változik.

  „Edit alert”
  (Riasztás szerkesztése) Riasztás szerkesztéséhez kattintson a megfelelő bejegyzés(ek) jobb oldalán lévő szürke ceruza ikonra Ceruza ikon.

  EU védjegyre/formatervezési mintára/.eu domainre vonatkozó riasztások
  A ceruza ikonra kattintva az eSearch plus oldalára navigálja a rendszer, ahol szerkesztheti a riasztást.

  Naptári riasztás
  A ceruza ikonra kattintva egy felugró ablakban szerkesztheti a részleteket, majd újból beállíthatja a riasztást.

 • Naptári riasztás beállítása

  A naptári riasztások a User Area „Alerts” részében állíthatók be.

  Új riasztás létrehozása
  1. Kattintson a „Create new alert” (Új riasztás létrehozása) gombra.
  2. Válassza a „Calendar” (Naptár) opciót. Ekkor egy felugró ablak nyílik meg.
  3. A „Trigger date” (Riasztás dátuma) mezőre kattintva egy naptár jelenik meg, amelyben bejelölheti a riasztás dátumát.
  4. Adja meg a riasztási üzenetet.
  5. Válassza ki a jelölőnégyzetet, ha e-mailben is szeretne riasztást kapni.
  6. Kattintson a „Set alert” (Riasztás beállítása) gombra.
 • EU védjegyre/formatervezési mintára/eu domainre vonatkozó riasztások beállítása

  „Watch alert”
  (Figyelmeztető riasztás) A figyelmeztető riasztások az „EUTM/RCD/.eu domain alert” (EU védjegyre/formatervezési mintára/.eu domainre vonatkozó riasztás) opcióra kattintva a User Area „Alerts” részében vagy közvetlenül az eSearch plus rendszeren állíthatók be.

  Figyelmeztető riasztás beállítása
  1. Kattintson a „Create new alert button” (Új riasztás létrehozása) gombra.
  2. 2. Válassza az „EUTM/RCD/.eu domain alert” (EU védjegyre/formatervezési mintára/.eu domainre vonatkozó riasztás) opciót. Ekkor egy felugró ablak nyílik meg.
  3. Válassza az „Accept” (Elfogadás) opciót.
  4. Megnyílik az eSearch plus összetett keresés funkció.
  5. Válassza ki a megfelelő kritériumokat az összetett keresési opciók közül, majd kattintson a „Search” (Keresés) gombra.
  6. Kattintson a táblázat bal felső sarkában megjelenő hangszóró ikonra Riasztás ikon. Ekkor egy felugró ablak nyílik meg.
  7. Az alábbi opciók egyikének kiválasztásával nevezze el a riasztást:
   • válassza ki egy korábban létrehozott riasztás nevét a legördülő menüből,
   • hozzon létre új nevet, amelyet a szövegmezőben adhat meg.
  8. Amennyiben a riasztásról értesítést szeretne kapni az e-mail címére, jelölje be a „Receive alert by email” (Riasztás e-mailben) jelölőnégyzetet.
  9. Kattintson a „Set alert” (Riasztás beállítása) gombra.

  A riasztás sikeres beállítása esetén a felugró ablak alján figyelmeztetés jelenik meg.

   

  A „Monitor alert”
  (nyomon követő riasztás) A nyomon követő riasztások egy egyszerű vagy összetett keresés után az eSearch rendszer adott védjegyre vagy formatervezési mintára vonatkozó részletnézet részében állíthatók be.

  Figyelmeztető riasztás beállítása
  1. Kattintson a „Set alert” (Riasztás beállítása) gombra a részletes nézet jobb felső részében. Egy felugró ablak nyílik meg, ahol kiválaszthatja, mely jelölőnégyzeteket jelöli be attól függően, hogy az EU védjegy vagy formatervezési minta milyen státuszváltozásait kívánja nyomon követni.
   Az .eu domainre vonatkozó riasztáshoz válassza ki „Similar .eu domain registrations” ((Hasonló .eu domain regisztrációk) jelölőnégyzetet.
  2. Az alábbi opciók egyikének kiválasztásával nevezze el a riasztást:
   • válassza ki egy korábban létrehozott riasztás nevét a legördülő menüből,
   • hozzon létre új nevet, amelyet a szövegmezőben adhat meg.
  3. Amennyiben a riasztásról értesítést szeretne kapni az e-mail-címére, jelölje be a „Receive alert by email” (Riasztás e-mailben) jelölőnégyzetet.
  4. Kattintson a „Set alert” (Riasztás beállítása) gombra.
This site uses cookies to offer you a better browsing experience, including for anonymized analytics. Find out more on how we use Cookies.