Ugrás a kezdőlapra
EUIPO
Védjegyeinek és formatervezési mintáinak védelme az Európai Unióban

Szellemi tulajdonának védelme az Európai Unióban

Banki átutalások

A legtöbb bank külső bank bevonásával bonyolítja a külföldi tranzakciókat, és nem mindig ad át minden lényeges adatot a partnerbank számára. Ezért kérjük, egyértelműen tüntesse fel ezeket az adatokat a banknak küldött átutalási megbízásban.

Érdeklődjön bankjánál a bank vagy a partnerbank által esetlegesen felszámolt átutalási díjról. Ha az utalást végző bankok felszámolnak átutalási díjat, győződjön meg arról, hogy a teljes utalási összeg megérkezik-e a számlánkra. Együttműködő bankjaink nem számolhatnak fel semmilyen díjat az utalások után.

Ügyeljen arra, hogy a díjak kifizetését időben teljesítse, mivel ezek teljesítése a legtöbb esetben határidőhöz kötött. Azt javasoljuk, hogy legalább 10 nappal a határidő lejárta előtt adjon fizetési megbízást az összeg időben történő átutalása érdekében. A díj késedelmes kifizetése jogainak sérelmével járhat.

 

A védjegybejelentés alapdíja

Védjegye a bejelentés időpontjával egy időben kerül védjegyoltalom alá. Érdemes a lehető leghamarabb megszerezni az oltalmat. Ha szeretné, hogy a benyújtás napja megegyezzen a bejelentés időpontjával, a 850 eurós alapdíjnak (egy osztály díja) a benyújtás időpontjától számított egy hónapon belül meg kell érkeznie a bankszámlaszámaink egyikére. Ha a bejelentés díja nem érkezik meg egy hónapon belül, akkor a bejelentés napja a bejelentési díj bankszámlánkon történő jóváírásának időpontja lesz (feltéve, hogy a bejelentés időpontjához szükséges valamennyi egyéb feltétel teljesül). Kérjük, vegye figyelembe azt is, hogy nem állítunk ki fizetési felszólítást. Önnek kell gondoskodnia arról, hogy a bejelentés díja időben megérkezzen hozzánk.

 

A felszólalás díja

A felszólalás 320 eurós díját a fellebbezési időszakon belül, azaz a felszólalás tárgyát képező védjegy közzétételétől számított három hónapon belül kell elutalnia bankszámlaszámaink egyikére. Ellenkező esetben felszólalását nem tudjuk elfogadni.

További részletekért kérjük, tekintse meg banki átutalás útján történő díjfizetéssel kapcsolatos ajánlásainkat.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience, including for anonymized analytics. Find out more on how we use Cookies.