Ugrás a kezdőlapra
EUIPO
Védjegyeinek és formatervezési mintáinak védelme az Európai Unióban

Szellemi tulajdonának védelme az Európai Unióban

Ügyfélszolgálat – Panaszok

Panaszkezelés

Ha valami rosszul működik, vagy az általunk nyújtott szolgáltatási színvonal nem felel meg elvárásainak, kérjük, ossza meg velünk. Minden panaszt nagyra értékelünk, mivel ahhoz, hogy a lehető legjobb szolgáltatást biztosíthassuk, tanulnunk kell a hibáinkból.

Úgy véljük, hogy a panaszok általában az EUIPO által nyújtott szolgáltatásokkal és/vagy az EUIPO eljárásaival kapcsolatos elégedetlenség írásbeli megnyilvánulásai. A panaszkezeléssel foglalkozó ügyfélszolgálatnak azonban nem áll módjában megválaszolni az EUIPO által hozott határozatok jogi indoklására vonatkozó panaszokat. Amennyiben nem ért egyet az EUIPO határozataival, lehetősége van fellebbezést benyújtani az európai uniós védjegyek vagy közösségi formatervezési minták elbírálói által hozott határozatok ellen.

Amennyiben panasza humán erőforrásokhoz kapcsolódó kérdést érint, kérjük, hogy kérdését közvetlenül a Humánerőforrás-osztálynak tegye fel postai úton vagy e-mailben.

 

Hogyan nyújthat be panaszt?

Panaszok az online űrlapon keresztül nyújthatók be. Az EUIPO ezt a kommunikációs eszközt részesíti előnyben, mivel ezáltal biztosítható a panaszok késedelem nélküli kezelése. Panaszát azonban lehetősége van postai úton is elküldeni.

Az ügy azonosítása és kivizsgálása érdekében kérjük, hogy (szükség szerint) adja meg a következő információkat:

  • Az európai uniós védjegy/lajstromozás alapján oltalomban részesülő közösségi formatervezési minta dokumentumszáma
  • A panaszos személyazonosító adatai (keresztnév, vezetéknév)
  • A panaszos címe (utca, város, ország, telefonszám, e-mail-cím)
  • A panasz oka
 

Mi lesz a következő lépés?

  1. A panasz beérkezése után a panaszkezeléssel foglalkozó ügyfélszolgálat egy munkanapon belül e-mailben vagy postai úton visszaigazolást küld a beérkezésről.
  2. A panaszt a megfelelő osztály rövid időn belül feldolgozza, hogy az írásos válasz a szolgáltatási charta előírásainak megfelelően elkészülhessen.
  3. Panaszára a beérkezés visszaigazolásától számított 9 munkanapon belül írásos választ küldünk.
 

Mi a teendő, ha továbbra sem elégedett?

Amennyiben elégedetlen az eljárás eredményével vagy a panaszkezelés módjával, kérjük, ossza meg velünk ismét fenntartásait. Ezt követően felső vezetésünk fogja elvégezni a panasz felülvizsgálatát és megküldeni Önnek válaszunkat.

Európai ombudsman

Amennyiben az Európai Unió valamely tagállamának állampolgára vagy lakosa, lehetősége van az európai ombudsmannál is panaszt benyújtani. Az európai ombudsman az európai uniós intézményeknél és szerveknél felmerülő, hivatali visszásságra vonatkozó panaszokat vizsgálja ki.

Az ombudsmanhoz benyújtott bármilyen panaszt meg kell előznie az EUIPO-nál megtett megfelelő adminisztratív lépéseknek.

 
Weboldalunk a felhasználói élményt javító technikai funkciókat támogató sütiket (cookie-kat), valamint webanalitikai eszközöket is használ. További információért kattintson ide