Ugrás a kezdőlapra
EUIPO
Védjegyeinek és formatervezési mintáinak védelme az Európai Unióban

Szellemi tulajdonának védelme az Európai Unióban

Tervezetek

A tervezet egy olyan bejelentés, amelyet elmentettek, de még nem nyújtottak be. Ebben az esetben európai uniós védjegyre (EU védjegy), lajstromozott közösségi formatervezési mintára, illetve egyéb elektronikusan benyújtandó bejelentésekre vonatkozik.

A User Area Tervezetek része

A Tervezetek rész eléréséhez kattintson a „Tervezetek” fülre a User Area oldalsó menüjében.

A User Area Tervezetek részében három fül található:

 • EU védjegyek
 • Egyéb elektronikus benyújtások (Egyéb)
 • Lajstromozott közösségi formatervezési minták (Közösségi formatervezési minta)

Megjegyzés: A tervezeteket 30 nap elteltével törli a rendszer; ha ezen időszakon túl menteni kíván, válassza a „Zárolás” opciót. A lajstromozott közösségi formatervezési minták tervezeteit azonban nem lehet zárolni, ezek hét nap után minden esetben törlődnek.


 • „Műveletek” fülek

  Az alábbiakban a Tervezetek részben rendelkezésre álló műveletekre vonatkozó füleket (és azok funkcióit) mutatjuk be.

  Küldés e-mail címre
  A tervezetekkel kapcsolatos információkat elküldheti egy tetszőleges e-mail címre (több e-mail cím kiválasztása is lehetséges). Ehhez a művelethez a táblázat megfelelő sorának bal oldalán található szövegnégyzetet jelölje be a kívánt tétel(ek) kiválasztásához, majd kattintson a „Küldés e-mail címre” gombra. A felugró modális ablakban adja meg a címzett e-mail címét a megfelelő mezőben, és ha szeretne, adjon hozzá megjegyzést.

  Törlés
  Amennyiben törölni kíván egy tervezetet, azt kétféle módon teheti meg:

  1. Kattintson a kiválasztott tervezet(ek)et tartalmazó táblázat jobb oldalán található, szürke színű papírkosár ikonra. Ekkor a rendszer felteszi Önnek a kérdést, hogy kívánja-e folytatni a műveletet; itt választhat a „Mégsem”, illetve a „Törlés” opciók közül.
  2. Válassza ki a törölni kívánt tétel sorában található jelölőnégyzetet, majd kattintson a „Törlés” gombra. A megjelenő felugró ablakban választhat, hogy a törlést elfogadja vagy elutasítja.

  Zárolás
  A védjegytervezeteket 30 nap elteltével törli a rendszer; ha ezen időszakon túl menteni kíván egy tervezetet, akkor zárolhatja azt.

  Megjegyzés: A lajstromozott közösségi formatervezési minták bejelentéseinek tervezetét nem lehet zárolni, ezek hét nap után minden esetben törlődnek.

  Kétféle módon lehet egy tervezetet zárolni:

  1. Kattintson a kiválasztott tervezet(ek)et tartalmazó táblázat jobb oldalán található, szürke színű lakat ikonra. Az ikon ekkor sötétebb szürkére változik, ami azt jelzi, hogy a tételt zárolta a rendszer.
  2. Válassza ki a zárolni kívánt tétel sorában található jelölőnégyzetet, majd kattintson a „Zárolás” gombra. A sor jobb oldalán lévő, szürke színű lakat ikon sötétebb szürkére változik, ami azt jelzi, hogy a tételt zárolta a rendszer.

  Zárolás feloldása
  Ha már nincs szüksége a tervezetre, feloldhatja a zárolást. Ezt kétféle módon teheti meg:

  1. Kattintson a kiválasztott tervezet(ek)et tartalmazó táblázat jobb oldalán található, szürke színű lakat ikonra. Az ikon világosabb szürkére változik, ami azt jelzi, hogy a tétel zárolását a rendszer feloldotta.

  2. Annak a tételnek a sorában, amelynek a zárolását fel kívánja oldani, jelölje be a jelölőnégyzetet, majd kattintson a „Zárolás feloldása” gombra. A sor jobb oldalán lévő, szürke színű lakat ikon világosabb szürkére változik, ami azt jelzi, hogy a tétel zárolását a rendszer feloldotta.

  Megjegyzések
  Megjegyzés hozzáadásához kattintson a „Megjegyzés hozzáadása” ikonra. Ekkor egy felugró modális ablak jelenik meg. Írja be megjegyzését, majd mentse el.

 • Bejelentés visszaállítása

  Egy korábbi bejelentés visszaállításához válassza ki a táblázatban a megfelelő tételt, majd kattintson az oldal ikonra a „Műveletek” oszlopban. A mentett bejelentés egy új ablakban jelenik meg.

 • Gyorskeresés mező

  Tervezetei között keresést hajthat végre egy funkcióval, amely megegyezik az eSearch plus egyszerű keresési funkciójával, de a Tervezet modulban megjelenő információkra vonatkozik. A keresés csak arra a fülre vonatkozóan hoz eredményt, amelyre a keresést alkalmazták.

  A keresőmezőbe alfanumerikus karaktereket írjon.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience, including for anonymized analytics. Find out more on how we use Cookies.