Ugrás a kezdőlapra
EUIPO
Védjegyeinek és formatervezési mintáinak védelme az Európai Unióban

Szellemi tulajdonának védelme az Európai Unióban

.eu domain nevek

A .eu az Európai Unió (EU) országkód szerinti legfelső szintű tartománya (ccTLD).

Bármely, az Európai Unió, Izland, Liechtenstein vagy Norvégia területén lakóhellyel, illetve székhellyel rendelkező személy vagy szervezet bejegyeztethet .eu vagy .ею domain nevet.


A védjegyének megnevezésével azonos .eu domain név bejegyeztetésével megerősítheti a védjegyhez kötődő szellemi tulajdonjogokat és megakadályozhatja, hogy bármely más személy az Ön védjegyével azonos .eu domain nevet jegyeztessen be.Az EUIPO a WHOIS adatbázis segítségével ad tájékoztatást a felhasználók számára az e-benyújtást követően, hogy rendelkezésre áll-e a védjegyükkel azonos .eu domain név. A felhasználók a User Area felületen és az eSearch alkalmazásban riasztást is beállíthatnak, amely jelzi, ha a védjegyükkel azonos .eu domain név kerül bejegyzésre.

Fontos megjegyezni, hogy .eu domain nevet akkreditált regisztrátorral lehet bejegyeztetni (ezek felsorolása a Nyilvántartás weboldalán található).Az EUIPO az EURid-del együttműködve nyújt tájékoztatást a .eu domain nevekről és rendelkezésre állásukról. Az együttműködés célja a tudatosság ösztönzése, hogy ezáltal az európai uniós védjegyjogosultak szellemi tulajdonjogainak védettsége biztosított legyen.

Az információ a WHOIS adatbázisból származik. Az EUIPO azonban semmilyen körülmények között nem felel annak tartalmáért, pontosságáért, illetve az esetlegesen ott hivatkozott információkért.Az EURid a .eu és .ею országkód szerinti legfelső szintű tartományok Európai Bizottság által kinevezett nyilvántartás-vezetője. További információÖn .eu domain nevét bármely .eu akkreditált regisztrátornál bejegyeztetheti.Riasztás beállításával azonnali értesítést kap, ha az Ön lajstromozott EU védjegyével azonosnak tekintett .eu domain név kerül bejegyzésre.Lépjen be az EUIPO weboldal User Area felületére és kattintson a „Riasztások” (Alerts) fülre.

alert

A .eu domain nevekre vonatkozó riasztás létrehozásának opciója a „konfiguráció” (configuration) fülön található.

EU védjegyenként csak egy, .eu domain névre vonatkozó riasztás hozható létre.

A riasztások beállításáról bővebben itt olvashat.A riasztás törléséhez kattintson a keresztre a „Műveletek” (Actions) oszlopban.

delete_alertThis site uses cookies to offer you a better browsing experience, including for anonymized analytics. Find out more on how we use Cookies.